Bruidsboeketten

Gaan jullie binnenkort trouwen en zijn jullie op zoek naar een mooi bruidsboeket of mooie trouwbloemen dat jullie dag helemaal afmaakt? Bij tuincentrum Eurofleur in Leusden helpen we graag met het vieren van de liefde! In onze bloembinderij zoeken onze medewerkers samen met jullie naar de bloemen die precies bij de stijl van jullie bruiloft passen! Van romantische tot moderne boeketten, we hebben voor ieder thema een breed assortiment bloemen en zorgen samen met jullie voor een onvergetelijke dag.

Toon filters Verberg filters

Filter producten

Perfect bruidsboeketbruidsboeket - bruiloft bloemen - eurofleur - leusden

Je zweeft al een tijdje op een geweldige, roze wolk want 'Yes!', jullie gaan trouwen! Een bijzondere beslissing die je niet zomaar neemt, met een dag in het vooruitzicht die je nooit zal vergeten. Maar schroom niet: de bruiloftsvoorbereidingen geven enorm veel voorpret. Als jullie trouwkleding, trouwkaarten, de ringen en de locatie is geregeld, kan worden nagedacht over jouw eigen bruidsboeket. Vroeger regelde de man het bloemwerk, maar tegenwoordig is de vrouw 'in controle' tijdens bruiloften. Maar hoe pak je zoiets aan? Hoe kies je jouw perfecte bruiloft bloemen? Wij hebben voor jou zeven stappen beschreven waardoor je jouw perfecte bruidsboeket kan samenstellen. 

Stap 1: Maak eerst een planning

Als je jouw bruiloft zonder al te veel stress en ongein wilt organiseren, is het belangrijk om op tijd met een goede planning te beginnen. Het kiezen van een bruidsboeket en eventueel ander bloemwerk, maakt natuurlijk onderdeel van deze planning uit. Zorg dat uiterlijk een maand voor de bruiloft jouw bruidsboeket helemaal geregeld is.

Stap 2: Inspiratie opdoen

Een van de leukste stappen, is deze stap, nummer 2. Inspiratie opdoen waar het maar kan. Verzamel zo veel mogelijk trouwbladen en struin heel het internet af en bekijk welke trouw bloemen jij het mooist vindt. Alle bruidsboeketten die je mooi vindt, knip je uit en leg je bij elkaar. Nu komt het lastige deel; dwing jezelf om uit de grote stapel de 15 allermooiste plaatjes te kiezen en plak deze op een vel van A3 formaat.

Stap 3: Kies een kleur

Je trouwboeket moet zowel bij jouw trouwkleding als bij die van je man of vrouw 'to be' passen. De hoofdkleur is daarom erg belangrijk. Deze kleur zal harmonie brengen in het geheel. Misschien gebruiken jullie een kleurthema; dan is de keuze gauw duidelijk en kies je meestal voor die kleur. Naast de hoofdkleur kun je een kleurtoon kiezen die je bij het bruisboeket vindt passen. Dit kan crème of wit zijn, maar ook lila of donkerblauw. Alles mag op de dag van jouw bruiloft, de keuze is aan jou.

Stap 4: Kies een type boeket

Ben je al ervan op de hoogte dat er verschillende type bruidsboeketten bestaan? Als je eenmaal gaat nadenken over je bruidsboeket gaat er een wereld van bloemen bestellen of samenstellen voor je open. De meest bekende bruidsboeket types zijn de biedermeijer (bolvormig), druppelvormig (biedermeijer met punt), de waterval (dramatische vorm van een druppelvormig boeket) en de halve maan (een enkele maar wel gebonden bloem). Bijzondere boeketvormen zijn bijvoorbeeld een mofje van bloemen of een boeket die op spraakmakende manier is gebonden, zoals de parelmoeren schelp. Nu is het kiezen voor jezelf. 

Stap 5: Kies je favoriete bloem 

Een boeket bestaat uit bloemen, maar welke bloemen kies je eigenlijk? Bij het maken van deze keuze is het belangrijk dat je rekening houdt met het seizoen, want niet alle bloemen zijn het hele jaar lang verkrijgbaar. Heb je toevallig al een lievelingsbloem? Dan hoef je niet lang na te denken. Als je het moeilijk vindt kiezen uit al het prachtigs, dan zijn lelies, calla's, irissen en gladiolen altijd goede keuzes voor een bruidsboeket. 

Stap 6: Kies aanvullend bloemwerk

Voordat je naar de bloemist gaat met je planning, collage, kleurkeuze, type, boeket en favoriete bloem onder de arm is het ook goed om alvast na te denken over aanvullende bloemstukjes. Wil je bijvoorbeeld ook bloemwerk voor op de auto, corsages, aankleding op locatie of misschien een miniboeketje voor je kind(eren)? In deze zesde fase komt het budget om de hoek kijken. Bepaal goed wat jouw budget is, zodat je met je bloemist kunt bespreken wat binnen dit bedrag mogelijk is en wat misschien niet.

Stap 7: Ga naar uw favoriete tuincentrum of bloemist

Is niet alles helemaal duidelijk? Kom dan naar het tuincentrum of breng een bezoek aan jouw favoriete bloemisterij om de mogelijkheden door te spreken.

Bruidsboeket kopen

Wij bij tuincentrum Eurofleur zijn dé specialist in het maken van complete bloemdecoraties, bruidsboeketten, trouwboeketten voor bruiloften in de regio van Leusden, Utrecht en Amersfoort. Bij jullie mooiste dag van jullie leven, hoort natuurlijk ook het mooiste bruidsboeket. Onder het genot van een kop koffie of thee kan onze bloemenspecialist jullie wensen doorspreken, jullie uiteraard van advies voorzien en creatieve ideeën bij jullie aandragen. 

Bruidsboeketten, corsages en bloemdecoraties

Niet alleen het maken van de mooiste bruidsboeketten is ons specialisme maar ook de corsages en eventuele bloemdecoraties voor op het feest of op de trouwlocatie. Wat jullie stijl ook is, wij verwezenlijken jullie wens! Maak vrijblijvend een afspraak bij ons tuincentrum te Leusden of ga naar de contactpagina voor onze contactgegevens. Naast mooie trouwboeketten, hebben wij ook mooie kamerplanten, bloemen, kaarsen en tafeldecoratie. Bekijk het op onze website in de webshop of kom gezellig eens langs. 

Vacatures