Diervoeding

Bij Eurofleur vind je een grote collectie diervoeders van topmerken. Zowel voor jonge, als voor volwassen dieren. Dieren gezond houden en hun prestaties optimaliseren, dat is waar het voor onze klanten en ook voor ons in Leusden om draait. Diervoeding speelt daarbij een uiterst belangrijke rol. Kom gezellig bij ons tuincentrum langs of bekijk het in de webshop! 

 

Toon filters Verberg filters

Filter producten

Hondenvoer

Alleen het allerbeste hondenvoer is natuurlijk goed voor jouw hond. Van diepvriesvoer tot hondenbrokken en natte hondenvoer. Bij tuincentrum Eurofleur in Leusden vind je een groot aanbod van hondenvoer van diverse merken. 

Er zijn veel verschillende soorten hondenvoer die je aan je hond kunt geven. Het meest bekende soort voer om te geven zijn uiteraard de simpele brokken. Hondenbrokken kun je onderscheiden tussen drie manieren: geperst, geëxtrudeerd en geëxpandeerd:

  • Geperste hondenbrokken worden gemaakt op vrij lage temperatuur waarbij er een mengsel van natvoer en droogvoer door een mal geperst wordt om de brok te maken.
  • Extrudatie is de meest gebruikte manier van hondenbrokken produceren. Het hondenvoer wordt dan op hoge temperatuur gebakken krijgt zo een krokante buitenkant. Kauwen wordt hierdoor extra gestimuleerd.
  • Geëxpandeerde hondenbrokken zitten tussen de bovenste twee productieprocessen in. Dit voer is een stuk zwaarder dan geperste brokken, maar lichter dan geëxtrudeerd voer.

Er is ook veel voeding specifiek afgestemd op ras en grootte van een hond, zo heeft Fokker diervoeding de brokken afgestemd op de grootte en van de hond en het meest bekende merk Royal Canin heeft per ras speciaal hondenvoer ontwikkeld. Naast de droge hondenbrokken wordt er ook vaak natvoer aan honden gegeven. Er zijn soorten natvoer die als volledig voer worden beschouwd, maar natvoer wordt vaak in combinatie met brokken gegeven. Bij natvoer moet er ook gedacht worden aan blikjes of kuipjes met vlees in gelei of saus of gestoomd vlees. 

Waar moet jij op letten bij het kopen van hondenvoer? 

Goed hondenvoer bevat ongeveer 16% dierlijke vetten en vlees. Enkele voedingsstoffen die belangrijk zijn voor jouw hond zijn de vetzuren alfalinoleenzuur en linoleenzuur. Deze voedingsstoffen zorgen er onder andere voor dat het waterverlies via de huid van de hond wordt beperkt. Ook niet geheel onbelangrijk zijn de zogeheten aminozuren. Deze worden weer gebruikt om eiwitten te maken. De eiwitten worden dan weer gebruikt door het lichaam van de hond. De aminozuren die sowieso in het voer moeten zitten, zijn: arginine, valine, lysine, leucine, threonin, isoleucine, phenylalanine, histidine en methionine.

Welk hondenvoer je ook aan jouw hond (of honden) geeft, het is altijd belangrijk om te kijken naar de aanbevolen hoeveelheid voer. Houd er daarnaast ook rekening mee dat dit een advies is. Een gezonde hond heeft een mooie, glanzende vacht, voldoende energie en een goede ontlasting. Je kunt bij ons langskomen in Eurofleur voor passend advies. 

dierenvoeding -hondenvoeding-kattenvoer

Wat zijn goede hondenbrokken voor je puppy?

Er zijn enkele kenmerken waaraan je kunt zien of je puppy de juiste voeding krijgt. Groeit jouw hond goed en heeft hij een stevige vacht en harde ontlasting, dan is er sprake van de juiste voeding. Licht verteerbare eiwitten en een goede balans aan vezels spelen hierin ook een belangrijke rol. Verder zijn mineralen en vitamines belangrijk, zij stimuleren de groei van botten en gewrichten en houden de huid en vacht gezond.

Merken diervoeding

  • Hondenvoer: Royal Canin, Pedigree, Bonzo, Frolic, Eukanuba.
  • Kattenvoer: Kitekat, Whiskas, Nature Science, Felix, Tom Poes.
  • Konijnen- en knaagdierenvoer: Puik voer, Beaphar, Hope Farms, Vitakraft.
  • Visvoer: Tetra, Velda, Hikari, Sanikoi.

Droogvoer voor katten

Veel katten zijn erg veeleisende eters, die liever in hongerstaking gaan dan voedsel eten dat hen niet bevalt. Tuincentrum Eurofleur biedt een grote keuze aan kattenbrokken voor katten aan, waar voor iedere kat wel iets lekkers bij zit. 
Ze zijn verkrijgbaar in lekkere smaken en heerlijke recepten, zorgt het droogvoer bij de kat niet alleen voor een smakelijke maaltijd, maar levert ook voedingsstoffen en vitaminen die hij nodig heeft. Sommige van de beste kattenvoer merken bevatten samenstellingen, aangepast aan het profiel van een kat - leeftijd, grootte, ras en speciale behoeften (gesteriliseerde katten, allergische katten of katten met een bepaalde ziekte) - om een op maat gemaakt dieet voor jouw kat in termen van smaak en voedingsstoffen aan te bieden. 

 

Vacatures