Bloeiende kamerplanten in huis

Met bloeiende kamerplanten creëer je een hele gezellige en warme uitstraling in jouw huis. Naast het feit dat ze heel decoratief zijn, heeft een kamerplant ook nog eens een luchtzuiverende werking. Dit betekent dat deze kamerplanten voor meer zuurstof in de lucht zorgen. Deze kamerplanten zijn bij uitstek perfect voor op kantoor. Kies ook de bloeiende kamerplant die bij jou past of combineer een mooi, samenhangend geheel thuis. Uiteraard kunnen onze werknemers je bij het maken van een keuze helpen! Kom gezellig bij ons langs in Leusden en bestel online vast alles wat je nodig hebt om het beste uit jouw groen te halen.

Kamerplantenvoeding en -meststoffen bestellen

 • Begonia - Begonia's zijn erg uitbundige bloeiers. Zodra de dag korter duurt dan 12 uur, stoppen de Begonia's met groeien en beginnen ze met bloeien. Als de bloemen bloeien dan doen ze dit ook gelijk zo'n 2 maanden achter elkaar. Haal in de herfst- of wintermaanden kleur in huis en kies een keer voor deze vrolijke planten. Om de bloeiende plant een handje te helpen tijdens de bloei verwijder je de uitgebloeide bloemen en draai je de pot niet tijdens de bloei.
   
 • Bonsai - Bonsai: de boom in pot. Dit is de letterlijke betekenis van het woord bonsai. Een, door manipulatie, zeer kleine boom die een bijzondere plek verdient in jouw interieur. Met veel liefde en aandacht begeleid je jouw bonsai tot een prachtige miniatuurboom.
   
 • Bromelia - Wil je een echt pronkstuk in jouw kamer? Dan is de Bromelia een goede keuze. Het fijne aan deze plant is dat de Bromelia enorm makkelijk is om te verzorgen. Je moet af en toe wat water in zijn kelk gieten en de plant is alweer helemaal tevreden. De bromelia bloeit verder maar een keer, maar dan wel direct zo'n drie tot zes maanden lang. Verzorg de plant dus goed, dan kun je nóg langer genieten van zijn woest aantrekkelijke uiterlijk.

Grote kamerplanten

Bloeiende kamerplanten voor sfeer in huis

Wij hebben voor jou een top 5 bloeiende kamerplant lijstje opgesteld om je te helpen bij het maken van jouw keuze! Je kunt jouw woonkamer opleuken met een roze of witte orchidee, een mooie Begonia of kies een Anthurium. De keuze is geheel aan jou. 

 • Anthurium - Wie wordt er nu niet vrolijk van een mooie Anthurium? Deze kamerplant is erg gewild om zijn prachtig gekleurde schutbladeren en vrolijke kolf. Met zijn glanzende bladeren brengt de bloeiende kamerplant ook jouw interieur opnieuw tot leven. In het Nederlands heet deze sierlijke plant ook wel: Flamingoplant. De Anthurium is een tropische kamerplant, die houdt van de warmte en een hoge luchtvochtigheid. Wil je de Anthurium extra vertroetelen? Geef hem dan met regelmaat een sproeibeurt.
   
 • Orchidee - De diva's onder de kamerplanten? Dat is natuurlijk de Orchidee. Sommige planten zijn al snel tevreden met gewone potgrond, maar de meeste kamerplanten hebben meer eisen dan dat. Zo heeft de orchidee een voorkeur voor onthard leidingwater, maar denk ook eens aan speciale orchideeënvoeding. Verder staat de Orchidee het liefst in het licht, maar op tafel hebben ze het ook prima naar hun zin.

Verzorging bloeiende kamerplanten

De verzorging van een bloeiende kamerplant vergt net iets meer aandacht dan die van bijvoorbeeld cactussen of vetplanten. Zorg er ten eerste altijd voor dat het gietwater lauw is en trakteer jouw planten eens in de week op een sproeibeurt uit de plantenspuit of zet ze tijdens een lichte regenbui lekker buiten. Na de bloei kun je het water geven terugbrengen op 1 maal in de week, plantenvoeding is nu ook zeker niet meer nodig. In het voorjaar kan de plant verpot worden, gebruik goede potgrond. Lees zorgvuldig de verzorgingstips die vaak bij de plant wordt meegeleverd.

Kleur in huis!

Als je kleur in huis wilt, dan is een bloeiende kamerplant de perfecte oplossing voor jouw interieur. De bloeiende planten zijn echte sfeermakers, met ieder hun eigen originele én prachtige vrolijke kleuren. Dit maakt ze onmisbaar thuis. Van een goede en mooie bloeiende kamerplant kun je weken- en soms wel maandenlang van genieten. Veel kamerplanten komen oorspronkelijk uit tropische of subtropische landen, en daar moet je wel rekening mee houden. Oerwoud-planten zoals Varens verdragen bijvoorbeeld geen felle zon, cactussen daarentegen staan graag in de zon. Bij een cactus geldt: hoe warmer, hoe beter! Heb jij vragen over de verzorging van bloeiende kamerplanten? Kom gerust langs en vraag één van onze medewerkers om advies in Leusden! Woon je in de omgeving van Amersfoort, Leusden, Woudenberg, Barneveld, Zeist, Soesterberg of Valkenheide? Kom dan gezellig langs ons tuincentrum. 

Toon filters Verberg filters

Filter producten

Vacatures