Groene kamerplanten in huis

In de categorie groene kamerplanten behoren simpelweg gezegd de kamerplanten die niet bloeien, in plaats van bloemen stelen de bladeren van de plant de show. Groene kamerplanten zijn met name erg geschikt als kamerplant omdat ze vaak niet zo kieskeurig zijn wat betreft de standplaats zolang ze maar niet in de volle zon staan. Voor welke groene kamerplanten ga jij het liefst? Bekijk hieronder ons aanbod groene planten of kom langs in het tuincentrum in Leusden. 

Kamerplanten showroom

Dit is onze online kamerplanten showroom. Kom langs op onze plantenafdeling om deze en al onze andere bijzondere kamerplanten te bekijken! Wel vind je in onze webshop onder andere bloempottenkamerplantenvoeding en andere meststoffen.

Toon filters Verberg filters

Filter producten

1 - 39 van 39 producten
Vergelijk (0)

Diverse soorten groene kamerplanten

Bij ons tuincentrum in Leusden zijn enorm veel soorten groene planten te vinden: er is voor iedereen dus wel een kamerplant te vinden. Kies dus met name op basis van het uiterlijk of specifieke eigenschappen welke groene kamerplant bij jouw woning en interieur past. Als je niet zo bekend bent in de groene plantenwereld, bestaat de kans dat je niet weet welke soorten groene kamerplanten er allemaal zijn. Op basis van verzorging zijn er verschillen als:

  • Makkelijk te verzorgen
  • Weinig water nodig
  • Planten in de zon
  • Planten in de schaduw

Zuiver de lucht met kamerplanten

Ook is er natuurlijk verschil in het uiterlijk van plant. Denk eens aan: een grote of kleine plant, hangplant of niet, exclusieve plant of planten met extra grote bladeren. Kom vooral eens langs bij ons tuincentrum in Leusden om de gehele collectie van groene kamerplanten te bekijken! Net als bloeiende kamerplanten, kan een groene kamerplant ook luchtzuiverend zijn. Dit komt goed ten pas in veel kantoren. Enkele voorbeelden van populaire groene kamerplanten zijn:

  • Vioolplanten
  • Gatenplant
  • Kentiapalm
  • Yucca
  • Varens

Kamerplantenvoeding en -meststoffen bestellen

Groene kamerplanten niet meer groen?

Is jouw plantje ziek geworden? Let de volgende keer eens goed op het water geven van de plant. Een reden dat een plant ziek wordt, is vaak dat er een teveel aan water wordt toegediend. Let hier dus goed op en pas daarom de hoeveelheid water aan per kamerplant. Daarnaast kan ook de plek waar de plant (standplaats) staat van invloed zijn. Wanneer bladeren die normaal bont zijn, groen worden dan is de standplaats in veel gevallen te donker. Bladuitval, gele bladeren of bruine bladpunten kunnen dan als oorzaak spint hebben. 

Kamerplantverzorging van Pokon

Groene kamerplanten verzorging!

Over het algemeen houden groene kamerplanten niet van een teveel aan water. Wees hier dus terughoudend in en geef jouw groene plant matig water. In de groeiperiode is het verstandig eens in de twee weken plantenvoeding aan jouw plant te geven. Niet alle groene kamerplanten hebben dezelfde vochtopname dus geef alleen pas water als de grond droog is. Bij ons tuincentrum te Leusden hebben we speciale platenvoeding voor groene planten en bladspray voor extra glans. De kamerplanten worden erg blij van een frisse sproeibeurt met de plantenspuit en met een zacht regenbuitje even buiten staan, vinden ze ook geweldig! Vergeet ook niet je groeiende plant te verpotten. Houd je jouw plant in een te krappe pot, dan zal 'ie minder krachtig kunnen groeien.

Bloempot bestellen

Kom naar ons tuincentrum in Leusden voor groene kamerplanten!

Naast groene planten, vind je in ons assortiment ook bloeiende kamerplanten, cactussen & vetplanten, luchtzuiverende planten, plantenvoeding en potgrond voor planten. De grondsoorten zijn geselecteerd op specifieke soorten en in die grondsoorten zitten extra voedingsstoffen om jouw planten een handje te helpen. Dus wanneer je graag sterke en gezonde kamerplanten wilt, is het zeker aan te raden planten extra plantenvoeding te geven. In ons tuincentrum vind je voeding van merken zoals Pokon en Eco style. Voor het bestrijden van ongedierte hebben wij ook nog traditionele en biologische bestrijdingsmiddelen beschikbaar.Wanneer je op zoek bent naar een groene kamerplant of advies wilt over groene kamerplanten, kom dan vooral eens langs bij ons tuincentrum in Leusden waar we je maar al te graag helpen. Woon je in de omgeving van Amersfoort, Woudenberg, Barneveld, Zeist, Soesterberg of Valkenheide? Kom dan gezellig langs ons tuincentrum. 

Vacatures