Grote kamerplanten in huis

Grote kamerplanten zijn ideaal als je een echte eyecatcher wilt hebben in je woonkamer. En naast het feit dat kamerplanten enorm decoratief zijn, zijn de plantjes ook nog eens heel erg functioneel. Zo zijn er luchtzuiverende kamerplanten waardoor je fitter en gezonder blijft. De trend op het gebied waar we stiekem allemaal aan meedoen is de zogeheten Urban Jungle. Dit heeft een weelderig effect én is goed voor jouw gezondheid. Daarnaast is het natuurlijk ook zo fijn als de verzorging van een grote kamerplant niet al te moeilijk is. 

Kamerplanten showroom

Dit is onze online kamerplanten showroom. Kom langs op onze plantenafdeling om deze en al onze andere bijzondere kamerplanten te bekijken! Wel vind je in onze webshop onder andere bloempottenkamerplantenvoeding en andere meststoffen.

Toon filters Verberg filters

Filter producten

1 - 25 van 25 producten
Vergelijk (0)

Onze 5 favoriete grote kamerplanten

Wij hebben daarom voor jou een top 5 grote kamerplanten samengesteld met ieder zijn eigen kwaliteiten en aandachtspunten. Zo kun je zelf een goede keuze maken in een grote kamerplant. Onze medewerkers in Leusden kunnen je uiteraard hierbij helpen. 

1. Gatenplant - Monstera Deliciosa

Onze nummer 1 is natuurlijk de populaire gatenplant. Deze grote kamerplant heeft grote, ronde bladeren met gaten. Ook wel het unieke kenmerk van de Monstera genoemd. De gatenplant is een tropische, grote klimmer met een vrij simpele verzorging. Dit is natuurlijk perfect wanneer je niet zulke groene vingers hebt. Deze kamerplant kan goed op een donkere plaats staan en doet het vrij goed zonder al te veel water. Bovendien zuivert de Gatenplant ook nog eens de lucht en kun je hem (samen met zijn kokosstok) ook gebruiken als hippe roomdivider.

Standplaats: halfschaduw/schaduw | Water: regelmatig water geven | Extra: luchtzuiverend & makkelijk in verzorging

Kamerplantenvoeding en -meststoffen

Monstera of Gatenplant kopen | Tuincentrum Eurofleur in Leusden

2. Polyscias

Deze grote kamerplant is perfect voor jouw Urban Jungle, omdat de Polyscias op alle plekken in jouw interieur terecht kan. Door zijn uiterlijk is het namelijk de perfecte basis voor een Urban Jungle. De donkergroene leerachtige bladeren zijn prachtig om naar te kijken en de stevige stam zorgt ervoor dat deze plant wel tegen een stootje kan.

Standplaats: Halfschaduw of zonnig | Water: alleen water geven als de grond droog is | Extra: bemest de Polyscias enkel in de lente en zomer.

3. Palmlelie - Yucca elephantipes 

De Yucca kamerplant staat bekend omdat de plant wel tegen een stootje kan. Dit maakt hem een stoere kamerplant. Verder houdt de Palmlelie van een lichte standplaats en vraagt af en toe om een scheutje water. Dit maakt hem dus net zoals de cactus een enorm makkelijke kamerplant. Verder is het goed om te weten dat de Yucca niet snel in de hoogte groeit, dus wanneer je er eentje uit gaat zoeken in de winkel kun je zeker gaan voor een flink exemplaar. Wel maakt de kamerplant regelmatig nieuwe bladeren aan.

Standplaats: zon/halfschaduw | Water: regelmatig water geven | Extra: de Palmlelie kan van mei tot oktober ook buiten op een zonnige plek staan. Laat hem wel even wennen aan de zon.

Bloempot bestellen

4. Bananenplant - Musa Dwarf

Koop een bananenboom, dwergbanaan of Musa Dwarf: hoe je het ook wilt noemen. Breng een tropische touch in huis met deze prachtige kamerplant. Wil je het liefst een tropische sfeer thuis creëren? Dan is de bananenplant dé ideale keuze voor jou. De langwerpige bladeren van deze grote plant, ontrollen zich en komen steeds een stapje hoger boven de oude bladeren te staan. Hij wordt ook wel de dwergbanaan genoemd, dit betekent dat de plant niet al te groot wordt. 

Standplaats: volop licht, geen volle zon | Water: regelmatig water geven, nooit droog | Extra: eetbare vruchten (banaan), maar dat duurt wel een jaar of 6-8.

 

5. Vioolbladplant - Ficus Lyrata

De naam van deze Ficus soort is te danken aan zijn schitterende vioolvormige bladeren. Door deze spectaculaire bladeren met een duidelijke nerfstructuur, springt hij gelijk in het oog. Het is wel een zogeheten echte koukleum: deze grote kamerplant voelt zich het meest op zijn gemak bij een constante temperatuur. Er zijn natuurlijk ontzettend veel soorten Ficussen. De lyrata is een soort die bij de juiste omstandigheden kan groeien tot een flinke kamerplant. Daarom kun je hem wat terugsnoeien als hij te groot wordt, anders groeit hij rustig door tot aan het plafond. Wanneer je hem gaat snoeien moet je opletten voor het vrijkomende sap, dat is giftig.

Standplaats: halfschaduw | Water: regelmatig kleine scheutjes water geven | Extra: naarmate de plant groter wordt, zullen de bladeren ook erg groot worden.

Verschillende soorten grote kamerplanten

Met zoveel hippe kamerplanten op de wereld is het juist leuk om er mee te mixen in huis. Zo kun je luchtzuiverende planten afwisselen met hangplanten en kamerplanten die je decoratief op de grond plaatst. Zó creëer je een écht Urban Jungle thuis en zeg nu zelf: een huis is veel gezelliger met planten en bloemen, vind je niet? Wissel diverse grote en kleuren af en mix and match groene en bloeiende kamerplantjes met elkaar voor een hip effect. Heb je nu niet zulke groene vingers? Dan zijn kunstbloemen de ideale uitkomst voor jou. Bij Eurofleur vind je een grote en gevarieerde collectie zijdebloemen van de hoogste kwaliteit. De botanische zijdebloem mag niet ontbreken in jouw interieur dit seizoen.

Openingstijden

Vacatures