Luchtzuiverende kamerplanten in huis

Een luchtzuiverende kamerplant is de laatste tijd enorm populair in Nederland én dat is niet zonder reden. Luchtzuiverende kamerplanten  zoals de Spathiphyllum brengen namelijk schonere én frissere lucht in huis, wat de luchtkwaliteit thuis bij jou verbeterd! Kom gezellig langs bij ons tuincentrum in Leusden en check deze gave binnenplanten of check onze blog: hoe style je kamerplanten in je interieur?

Kamerplanten showroom

Dit is onze online kamerplanten showroom. Kom langs op onze plantenafdeling om deze en al onze andere bijzondere kamerplanten te bekijken! Wel vind je in onze webshop onder andere bloempottenkamerplantenvoeding en andere meststoffen.

Toon filters Verberg filters

Filter producten

1 - 29 van 29 producten
Vergelijk (0)

Frissere lucht in jouw huis

Was je al op de hoogte van het feit dat sommige planten en kamerplanten niet alleen zorgen voor sfeer zorgen, maar ook een luchtzuiverende werking hebben? Dat betekent een schonere én frissere lucht in jouw huis. Deze natuurlijke luchtverfrissers zijn daarmee ook vaak dé perfecte kantoorplanten, maar worden ook gebruikt als woonkamerplanten of als plant in de slaapkamer. Maar hoe werken deze kamerplanten nu eigenlijk? En wat zijn nu de beste luchtzuiverende kamerplanten om te kopen? 

Bekende luchtzuiverende kamerplanten

Enkele populaire luchtzuiverende kamerplanten zijn:

  • De Lepelplant
  • De Krulvaren
  • De Blauwvaren

In onze webshop vind je allerlei producten die jou helpen het beste uit jouw luchtzuiverende kamerplant te halen! 

Kamerplantenvoeding en -meststoffen bestellen

Creëer een gezond huis

Natuurlijk is voldoende ventilatie belangrijk voor de luchtkwaliteit, maar ook planten of kamerplanten kunnen helpen. Deze planten helpen trouwens niet alleen de luchtkwaliteit te verbeteren, maar zorgen ook tegelijkertijd voor een betere akoestiek, sfeer en maken van jouw huis pas een écht thuis. Tegenwoordig zijn onze huizen zó goed geïsoleerd dat we sneller te maken krijgen met droge lucht en te weinig zuurstof in onze kamers. Door deze zogeheten ongezonde lucht, kan het thuis leiden tot diverse klachten zoals: hoofdpijn, slaapproblemen, huidklachten en longproblemen (astma). Omdat we steeds meer tijd binnen doorbrengen – bijvoorbeeld door het relatief nieuwe thuiswerken – is het belangrijk om daar eens bij stil te staan. Er spelen diverse elementen mee wanneer je thuis een gezond en prettig binnenklimaat wilt. Denk maar eens aan:

  • De temperatuur
  • Voldoende daglicht
  • Een goede luchtkwaliteit

Je kan de gekste planten in huis halen, maar waarom zou je er dan niet direct eentje kiezen die ook nog een een extra werking heeft?

Natuurlijke luchtverfrisser: hoe werken ze?

Zoals je misschien wel weet, produceert iedere kamerplant zuurstof maar lang niet alle kamerplanten hebben ook een luchtzuiverende werking. Er is slechts een kleine groep kamerplanten waarvan wetenschappelijk is bewezen dat ze bijdragen aan een schonere lucht in huis. Deze planten nemen namelijk via hun bladeren schadelijke stoffen op uit de lucht. Vervolgens worden deze stoffen in de plant of de wortel opgeslagen en afgebroken. Luchtzuiverende kamerplanten zetten overdag CO2 om in zuurstof en ze brengen waterdamp in de lucht, waardoor de luchtvochtigheid verbetert. Ook kunnen luchtzuiverende kamerplanten ‘onfrisse geuren’ afbreken; ze zijn dus eigenlijk een soort natuurlijke luchtverfrissers. Het binnenklimaat in je huis verbetert door deze planten, waardoor je je prettiger voelt en beter en meer geconcentreerd kunt werken – ideaal dus als je vaak thuis werkt. Vergeet je ook niet een bijpassende bloempot te kopen? Je bestelt 'm eenvoudig in onze webshop!

Bloempot bestellen

Zuurstofplanten: Air So Pure

Er zijn genoeg hippe kamerplanten met een luchtzuiverende werking zoals de Sansevieria, Calathea, Klimop, Dracaena en de Monstera. Hoe meer van deze plantjes? Hoe beter! Mix & match er lekker op los met hangplantjes, plantjes in een rieten pot, zwarte vazen of zet er eentje op de grond. Neem ook eens een kijkje bij:

Arrangementen

Vacatures