Pampasgras: dé trend van dit jaar!

Droogbloemen zijn énorm populair! De pluimen van pampasgras zijn een pracht om naar te kijken en toveren ieder interieur om in een gezellig en knus huis! Onze droogbloemen vind je bij de afdeling zijdebloemen. Het voordeel van droogbloemen is dat ze lang meegaan en je kunt je boeket zo groot maken als je zelf wil. Hoe groter de bos, hoe meer het een eyecatcher wordt!

Momenteel verkopen wij geen pampasgras of droogbloemen in de webshop. Wel verkopen de meest prachtige kamerplanten, kaarsen en bloempotten. Bestel eenvoudig online!

Wat is pampasgras?

Gedroogd pampasgras is de ideale woondecoratie met zijn sierlijke pluimen. Pampasgras ziet er stijlvol, gezellig en luxe uit! Wij adviseren onze klanten om gedroogd pampasgras in een mooie grote vaas te zetten zodat de siergrassen helemaal tot hun recht komen. Heb je een Scandinavisch of Bohemien interieur? Dan is gedroogd pampasgras hélemaal ideaal om de sfeer af te maken!

Pampasgras, ook bekend als pampas pluimen, komt uit het prachtige Zuid-Amerika waar het gras op zogeheten pampa's groeien: een subtropisch, natuurlijk grasland dat zich uitstrekt over bijna 800.000 vierkante meter, WOW! Rond september verschijnen de prachtige witte, pluimen aan de plant. Direct na het drogen van deze planten voelen ze enorm zacht en fluffy aan.

Geurkaars bestellen

Easy and pretty!

Wil jij een mooi 'boeket' in huis die geen verzorging nodig heeft én lang blijft staan? Kies dan voor droogbloemen. We hebben bijvoorbeeld onderstaand pampagras voor je klaarliggen in ons tuincentrum in Leusden. Naast dat ze gedroogd zijn, hebben ze ook een lekker fel kleurtje gekregen. Dit is een eyecatcher in je woonkamer!

Het siergras met zachte contouren, delicate pastelkleuren is naast zijn fraaie uiterlijk ook nog eens enorm onderhoudsvriendelijk. Heb je geen groene vingers? Dan kun je deze plantensoorten alsnog in huis halen! Gedroogd pampagras heeft geen verzorging of water nodig en deze pluimen gaan jarenlang mee. #Getcreative!

Vazen en bloempotten bestellen

 

 

 

 

 

Pampasgras als natuurlijke afscheiding

Pampasgras in de tuin kan wel zo'n 2,5 meter hoog worden, wat deze pluimen uitermate geschikt maakt voor een schutting of afscheiding in de tuin! Bij het planten van pampasgras moet je rekening houden dat de plantjes graag op een zonnige tot half schaduwrijke plaats willen staat om voldoende te groeien. Verder mag de grond ook niet te vochtig zijn. Als dit wel zo is, dan kun je altijd wat zand of cactusgrond gebruiken om dit probleem te verhelpen. In de groeifase vragen de pluimen om genoeg water en bemesting rondom de pluimen om de twee tot drie weken.

Het snoeien van pampasgras

Wil je pampasgras gaan snoeien? Volg dat het volgende stappenplan aan het begin van het voorjaar:

  1. Gebruik altijd handschoenen, want de bladeren van pampasgras zijn nogal scherp.
     

  2. Knip met een heggenschaar de stelen zo'n 10 a 15 cm boven de grond af.
     

  3. Verwijder vervolgens de bladeren met de hand en je bent klaar!

Grote afdeling zijdebloemen

Tuincentrum Eurofleur heeft een mooie afdeling foambloemen, zijdebloemen en nepplanten in Leusden. Ons pampasgras is te koop in werkelijk alle kleuren van de regenboog. Je kunt kiezen uit o.a pastelroze, felroze, blauwe en paarse tinten. En wist je dat je pampasgras (oftwel Cortaderia Selloana) kan kweken in eigen tuin? Laat ze daarna drogen en creëer je eigen pampasgras! 

Vacatures