Eurofleur Leusden
Abonneer je op onze nieuwsbrief voor aanbiedingen, wekelijkse tuintips en nog veel meer

Barbecue time!

Het BBQ seizoen is geopend! In Nederland houden wel van een lange barbecue-avond: gemiddeld steken Nederlanders hem zo’n 15 keer per jaar aan. Maar een écht sappig en mals stuk vlees bereiden op de barbecue, is een vak apart. Wij geven tips!

Traditioneel barbecueën

Er zijn veel soorten barbecues waarmee je vlees en vis op verschillende manieren kunt bereiden. Zo heb je een gasbarbecue, houtskoolbarbecue en een elektrische barbecue. Onze favoriet is toch wel de houtskoolbarbecue! Waarom? Door het gevoel van traditioneel barbecueën en de authentieke, rokerige grillsmaak die aan het vlees zit. Daarbij bereikt deze barbecue erg hoge temperaturen! Nu bestaat er nog de keuze of je er houtskool of briketten in legt.

Temperatuur controle

Bij barbecueën draait het allemaal om de controle van de temperatuur. Hiervoor moet je de keuze tussen houtskool of briketten afwegen. Ga je voor korte, hete sessies met vlees dat snel klaar is? Kies dan voor houtskool. Ga je voor langere sessies met grotere stukken vlees? Kies dan voor briketten. Deze blijven langer heet op een constante temperatuur en geven weinig rook. Houd de deksel tijdens de sessie gesloten, zodat de hete lucht circuleert rond het gerecht, net zoals in een heteluchtoven. Zo blijft de smaak gevangen in de barbecue!

Perfect stukje vlees

Wanneer er genoeg hitte in de grill aanwezig is, kun je de steaks en burgers klaarleggen. Hoe weet je wanneer deze heet genoeg is? Houd je hand 10 cm boven de grillplaat en als dit na twee minuten al te heet wordt, weet je dat je kunt beginnen! Zorg wel dat het rooster vet is om aanbakken te voorkomen. Leg het vlees op de grill en kijk goed hoe lang het vlees moet garen. Gebruik liever geen vork om te testen of het vlees gaar is; door de gaatjes die je prikt loopt het vleessap weg. Dit heb je juist hard nodig om het lekker sappig en mals te houden! Enjoy!

Zoeken


Meer bij Eurofleur

Meer dan 213434 producten verdeeld in 6 afdelingen

Op zoek naar iets specifieks? Kom naar de winkel of vraag het ons!

Je vindt ons in Leusden (vlakbij Amersfoort & Utrecht)

Elke zondag open van 12.00 uur – 17.00 uur

Online bestellen

Online bloemen of een cadeaubon bestellen

Op zoek naar iets specifieks? Kom naar de winkel of vraag het ons!