Eurofleur Leusden
Abonneer je op onze nieuwsbrief voor aanbiedingen, wekelijkse tuintips en nog veel meer

Winterdip maakt plaats voor therapeutisch tuinieren

Tijdens de wintermaanden zijn we over het algemeen wat minder vrolijk gestemd. Een nieuw jaar is begonnen, goede voornemens blijken in februari al niet meer haalbaar. En de griep doet ons lijken op (en voelen als) een character uit ‘The Walking Dead’. Maar dan ineens hoor je het… Je wordt gewekt door fluitende vogeltjes en je weet: de lente begint!

 

Ontspanning tussen de planten

 therapeutisch tuinieren

Om de winterdip echt van je af te kunnen schudden is tuinieren een perfect hulpmiddel! Er is namelijk niks zo ontspannen als met je handen in de aarde wroeten. Nu denk je waarschijnlijk: ‘’ik kan wel iets beters verzinnen om te ontspannen. Een wijntje bijvoorbeeld’’. Het grote verschil is dat een wijntje drinken een moment van ontspanning biedt, 30 minuten per week tuinieren werkt voor de lange termijn rustgevend.

 

Dr. Tuin

 therapeutisch tuinieren

Wat doet tuinieren dan precies met onze geest? Het succes zit ‘m in de focus op wat je op dat moment wilt bereiken en de natuur waarin je dit doet. Dat ene plantje precies naast het andere plantje poten zorgt ervoor dat je gefocust bezig bent en geen tijd meer hebt om je zorgen te maken of bezig te zijn met negatieve gedachtes. Door de geur van bloemen en planten, de vitamineD van het zonnetje en de frisse lucht voel je je een gelukkiger mens.

 

Tuintherapie

 therapeutisch tuinieren

Therapeutisch tuinieren is geen onbekend begrip in Nederland. Er zijn ziekenhuizen die dit toepassen op patiënten met psychische problemen en gevangenissen die dit toepassen om een gevangene rustiger te krijgen. Door te werken met bloemen en planten komt de zorgzame kant in je naar boven en voed je je lichaam met nieuwe energie én inspiratie.

 

Dus geen oneindige gesprekken meer bij de therapeut, maar gewoon een half uur per week lekker in de aarde wroeten!

Zoeken


Meer bij Eurofleur

Meer dan 213434 producten verdeeld in 6 afdelingen

Op zoek naar iets specifieks? Kom naar de winkel of vraag het ons!

Je vindt ons in Leusden (vlakbij Amersfoort & Utrecht)

Elke zondag open van 12.00 uur – 17.00 uur

Online bestellen

Online bloemen of een cadeaubon bestellen

Op zoek naar iets specifieks? Kom naar de winkel of vraag het ons!