Moestuinieren

Een moestuin is natuurlijk ideaal als je volop wilt genieten van heerlijke, verse groenten en fruit. Bij tuincentrum Eurofleur in Leusden vind je van alles om je eigen moestuin te beginnen. 

Toon filters Verberg filters

Filter producten

 

 

Een eigen moestuin beginnen

Hoe leuk is het om aan de slag te gaan met het kweken van tomaten, komkommer of andere groenten? Zelf jouw kruiden, groentes en fruit kweken in een eigen moestuin is enorm populair en het brengt ook nog eens heel plezier met zich mee. En we hoeven je denk niet te vertellen dat alles wat je zelf kweekt ook nóg eens 10 keer zo lekker is dan het eten uit de supermarkt. Bovendien bevatten eigen gekweekte producten geen toevoegingen waardoor je ook nog eens enorm gezond bezig bent voor jezelf én voor het milieu. Als je denkt dat het bijhouden van een groentetuin ingewikkeld is, heb je het verkeerd! Je kunt namelijk overal een moestuin beginnen: in een grote tuin, kleine tuin, het balkon én zelfs op het terras. In ons tuincentrum kun je moestuin planten kopen, groentezaden en nog veel meer zodat je lekker kunt genieten van paprika, spinazie en cherry tomaten, jammie!

Het moestuin assortiment 

Een groentetuin maken is heel gemakkelijk, we leggen jou graag uit hoe je dat in maar liefst 5 stappen kunt doen:

 1. Kies een plek voor de moestuin
  Een groentetuin beginnen start met het kiezen van de plaats. Belangrijk hierbij is dat een groentetuin genoeg zonlicht nodig heeft (zo'n 6 uur zonlicht op een dag). Verder heb je een moestuinbak nodig waarbij de vakken ongeveer 30 cm groot zijn. Dit kun je uiteraard vinden bij ons in Leusden.


   

 2. Maak een plan voor de moestuin
  Heb je de plaats voor jouw moestuin gekozen? Dan is het tijd om aan te bepalen welke gewassen je wilt gaan kweken en in welke vakken je dat wilt doen. Tip: wil je gewassen kweken die wellicht gaan klimmen? Dan kun je deze het beste achterin plaatsen zodat je geen blokkade creëert voor andere groenten. 


   

 3. Bemesting
  Als je alles goed wilt laten groeien in de moestuin is bemesting uiteraard nodig. Investeer daarom ook in de juiste grondsoort en bemesting zodat je lang genoeg kunt genieten van de moestuin. 


   

 4. Wanneer zaaien en/of planten?
  Uiteraard is het per gewas verschillend wanneer je de zaadjes/planten moet zaaien. Enkele soorten gewassen kun je ook gaan voorzaaien. Laat je eens adviseren door een van onze werknemers en kies voor het lekkerste gewas.


   

 5. Onderhoud van jouw moestuin
  Bij het onderhoud van je moestuin, is het belangrijk om de moestuin goed vochtig te houden en bij te mesten na ongeveer twee maanden. Dit zal ervoor zorgen dat jouw gewas goed groeit. 


 

Fruit en groenten kweken in jouw groentetuin

Wil je graag zaden en plantjes kopen voor je huidige moestuin of wil je een gehele moestuin opzetten? In het moestuin assortiment van tuincentrum Eurofleur vind je alle producten die je nodig hebt om je groentetuin te maken. Wij hebben enkele tips voor jou om zo lang mogelijk te genieten van alle verse groenten en fruit:

 • Kies een zonnige plaats uit in jouw tuin 
 • Houd de slakken in de gaten
 • Blijf bezig met uitdunnen en wieden
 • Zaai groentes in rijen en kies voor een dag met weinig wind
 • Houd vogels ook op afstand met bijvoorbeeld netten
 • Bedek jonge planten met vliesdoek bij kans op nachtvorst

Een greep uit ons moestuin assortiment:

Ga lekker aan de slag met de moestuin en voel je vooral welkom om alles in Leusden te komen bekijken. Ook voor tuinmeubelenbarbecuestuinverlichtingtuinplanten en parasols hoef je niet verder te zoeken! Kom gezellig langs het grootste tuincentrum van Midden-Nederland.

Vacatures