Matten op rol

Ben je toe aan wat privacy of zoek je een natuurlijke backdrop voor je klimplanten? Met de wilgenmatten en rietmatten van Eurofleur ben je verzekerd van een eenvoudig te bevestigen oplossing. Bestel deze matten op rol online in de webshop of kom langs in de onze winkel in Leusden om ze in het echt te bekijken.

Toon filters Verberg filters

Filter producten

Goedkope, duurzame en veelzijdige oplossing voor elke buitenplek

Heb je een balkon dat je van een natuurlijke look wilt voorzien of zoek je een oplossing voor het verbergen van de kliko’s? Misschien wil je wel een stenen muur verfraaien of de inkijk van de achterburen verminderen… Hoe dan ook, onze matten op rol bieden uitkomst! De natuurlijke afscheidingen zijn relatief goedkoop in aanschaf, maar gaan uitermate lang mee. De wilgen- en rietmatten zijn gemaakt van natuurlijke materialen die met de grootste zorg worden geteeld, geselecteerd en verwerkt. Ze zijn dus een duurzame toevoeging aan elke tuin, balkon en dakterras.

Hoe een wilgenmat of rietmat plaatsen?

De rietmatten zijn gemaakt van circa 15 millimeter dikke zoetwater rietstengels en deze zijn met meerdere stengels met een groen perlondraad gebonden. De wilgenmatten zijn gemaakt van circa 10 millimeter dikke wilgentenen, per stengel samengebonden met een gegalvaniseerde ijzeren draad. Je krijgt hierdoor een vrijwel zichtdicht resultaat. Welke mat je voorkeur ook heeft, ze zijn beiden eenvoudig te plaatsen en te bevestigen tegen een bestaand hekwerk, gaas of een verouderde muur of schutting. Gebruik hier bijvoorbeeld een aantal spijkers of krammen voor. Die laatste zijn hoefijzervormige metalen haakjes die door hun puntige uiteinden makkelijk te bevestigen zijn op een ander materiaal. Ook tie-wraps of binddraadjes zijn goeie opties. Let erop dat je de mat niet direct op de grond plaatst maar ongeveer 5 centimeter ruimte aan de onderkant overhoudt.

Wilgenmat en rietmat kopen | Tuincentrum Eurofleur

Hoe een wilgenmat of rietmat inkorten?

Omdat we de matten in verschillende maten leveren, is er altijd wel een formaat dat past bij jouw klus. Mocht het toch zo zijn dat je de mat op maat wilt maken, dan kan dat uiteraard ook. Kort de breedte in door de ijzer- of perlondraden op de gewenste breedte door te knippen met een nijptang. De hoogte kun je aanpassen met een snoeischaar. Zo ben je verzekerd van een perfect passende mat!

Tuininrichting


 

Matten op rol kopen

Verfraai jouw buitenplek met deze matten op rol van riet of wilgen. Bepaal welk formaat het beste bij jouw plan past en bestel het gewenste product eenvoudig online. Bij vragen adviseren we je uiteraard graag. Kom langs bij tuincentrum Eurofleur in Leusden en bekijk deze en andere producten die jouw tuin, balkon of terras weer laten stralen. Denk aan tuinplanten, potterie, tuinmeubelen of onderhoudsproducten. Tot snel!

Vacatures