Vijver

Alles voor jouw vijver vind je in ons tuincentrum. Een vijver is veel meer dan alleen een bak vol water en visjes: het is een echte aanwinst in jouw tuin en leefomgeving voor de vissen. Water geeft nét dat beetje extra toevoeging in je tuin. We bieden vijverornamenten aan voor een gezonde vijver: van vijververlichting tot aan vijverfilters en vijverpompen. Ontdek 't hier!

Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 60 van 90 producten
Vergelijk (0)

Vijveronderhoud

Om uw vijver schoon te houden kunt u voor alle benodigdheden terecht bij Eurofleur. Wij verkopen onder andere de volgende producten om uw vijver schoon te houden:

  • Filterpompen
  • UV-lampen

Om te kunnen blijven genieten van uw vijver vol met vissen is het van belang dat u een filterpomp gebruikt. Deze filterpomp zorgt ervoor dat het water schoon, helder en algenvrij blijft. Ook draagt het bij aan het zuurstofgehalte in de vijver, zo kunnen de vissen zonder zorgen blijven rondzwemmen. Door het gebruiken van een UV-lamp in uw vijver worden de algen blootgesteld aan dit licht. Als zij blootgesteld worden aan dit licht sterven de algen af. Zonder algen blijft het water helder en schoon. Ook is het van belang dat u eventueel bodemslib en afgestorven plantdelen verwijdert. U kunt ook bij ons terecht om maatregelen te treffen tegen het inwaaien van bladeren en het voorkomen van winterschade! Een extra gratis service die wij aanbieden is het laten testen van uw vijverwater op hardheid en zuurgraad. 

Vijver aanleggen

U kunt het beste in het voorjaar een vijver aanleggen. Als u de vijver namelijk aanlegt in het voorjaar heeft deze nog genoeg tijd om tijdens het groeiseizoen een biologisch evenwicht op te bouwen. Voor een gemiddelde vijver (maximaal 5 bij 5 meter) kunt u het beste gebruik maken van vijverfolie. Met vijverfolie kunt u zelf de vorm van de vijver bepalen. Als u een vijver aanlegt met vijverfolie is het belangrijk dat u alle oneffenheden van de grond verwijderd. Als de vorm van de vijver niet zo van belang is, kunt u bij ons ook vijverbakken kopen. Deze vijverbakken zijn makkelijk te plaatsen en kunnen bij een verhuizing zelfs mee verhuizen! Als u van plan bent om een grotere vijver aan te leggen, dan kunt u rubber gebruiken. Denk er wel aan dat de vissen pas na zes weken in uw vijver uitgezet mogen worden! Ook overleven vissen alleen in een vijver die op het diepste punt minimaal één meter diep is. Zorg dat uw vijver goed zichtbaar is met onze tuinverlichting

Vijverplanten

Voor vijverplanten bent u bij tuincentrum Eurofleur aan het juiste adres. Wij hebben een breed assortiment aan vijverplanten, en vast en zeker ook een paar voor in uw vijver! Vijverplanten zorgen niet alleen voor wat extra kleur en sfeer in uw tuin, ook hebben ze een biologisch nut. De waterlelie staat ook wel bekend als de meest populaire waterplant voor in een gemiddelde vijver. Met vijverplanten wordt uw vijver echt één geheel. Bent u op zoek naar planten om uw tuin zelf sfeervoller te maken? Neem dan een kijkje bij ons aanbod tuinplanten.

Vragen over het aanleggen van een vijver

Mocht u vragen hebben over het onderhoud van uw vijver of over het aanleggen van een vijver, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Ook staan onze medewerkers zeven dagen voor u klaar in ons tuincentrum in Leusden nabij Amersfoort, Zeist en Veenendaal. 

 

Vijverbenodigdheden     Wateronderhoud     Waterbereiders

Vacatures