Parasolvoeten

Een parasol kan eigenlijk niet zonder parasolvoet. Je wilt immers niet dat je parasol per ongeluk omwaait of wegvliegt. Voor de beste kwaliteit parasolvoeten breng je uiteraard een bezoek aan tuincentrum Eurofleur in Leusden! Ook kan je eenvoudig jouw gewenste parasolvoet bestellen in de webshop. We leveren onze producten snel, goedkoop en perfect verpakt!

Bestel jouw parasolvoet eenvoudig in onze webshop!

✓  Gratis verzenden vanaf €50,- ✓  Vandaag besteld, volgende werkdag op de post ✓  Ruilen of retourneren binnen 14 dagen
Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 8 van 8 producten
Vergelijk (0)

Tuinmeubelen kopen, online of in de winkel | Tuincentrum Eurofleur

Welke parasolvoet heb ik nodig?

Een parasol is een absolute must als je in alle comfort van je tuin wilt genieten. En wat hoort er bij een parasol? Juist, een parasolvóet. Je wilt immers niet dat je parasol onverhoopt in de tuin van de buren belandt. Dat is niet alleen onhandig, maar ook nog eens heel gevaarlijk. Parasolvoeten zijn er in allerlei soorten en maten. Zo verkopen wij voeten van topmerken als:

  • Borek
  • Ambiance
  • Delschen

Je zult zien dat er voeten in verschillende prijsklassen te krijgen zijn. Dit alles heeft onder andere te maken met het gewicht of met een handig extraatje, zoals het kunnen verrijden van de voet. Als je de perfecte plek voor je parasol hebt gevonden en besloten hebt om hem niet te verplaatsen, dan raden we je aan om een parasolvoet met ​​zwaarder gewicht of een in de grond te verzinken voet te kiezen. Als je van plan bent om je parasol bijvoorbeeld met de zon mee te verplaatsen, kun je beter een variant overwegen met een handgreep en wielen. Onze medewerkers geven je graag advies over ons assortiment!

Bezoek ons!

Hoe zwaar moet mijn parasolvoet zijn?

We raden een minimumgewicht van 30 kilogram en een maximumgewicht van125 kilogram aan als de parasol vrijstaand is en niet door het midden van de tafel gestoken kan worden. Zelfs als je je parasol door een stevige tafel kunt steken, heb je echter een parasolvoet nodig om stabiliteit te bieden en de positie van de paal te stabiliseren. Kleinere parasols, met een diameter van maximaal 300 centimeter, kunnen stevig worden vastgehouden met een voet van rond de 50 kilogram. Grotere parasols van meer dan 300 centimeter dienen een voet met een gewicht van minimaal 50 á 70 kilogram te hebben. Heb je echt een joekel van een (zweef)parasol? Kies dan voor een voet richting de 100 kilo. Echter geldt in de meeste gevallen dat je voet niet zwaar genoeg kan wegen. Zo staat je parasol het meest stabiel.

Parasol kopen

Parasolvoet kopen, online of in de winkel | Tuincentrum Eurofleur

De voordelen van een verzonken parasolvoet

Voor de ultieme veiligheid kun je een in de grond verzonken parasolvoet installeren. Zo'n vaste parasolvoet biedt een aantal voordelen ten opzichte van andere voeten. 

  • De voet is prachtig weggewerkt en neemt zo minder ruimte in beslag dan een 'bovengrondse' parasolvoet.
  • Ook is het verleden tijd met het slepen van je voet en parasol: je hebt nu één vaste plek die jou optimaal schaduw biedt.

Bekijk al onze tuinmeubelen 

Parasolvoet kopen: welke kleur of materiaal?

Materialen en kleuren zijn belangrijke elementen bij het maken van een keuze voor een parasol en parasolvoet. Je wilt immers wel dat je nieuwe aanwinst past bij je smaak, maar ook de huidige inrichting van de tuin. Wij bieden voeten in allerlei soorten materialen aan, zoals beton, aluminium of kunststof. De kunststof variant is uiteraard van zichzelf niet heel zwaar. Deze is echter geschikt om zelf te vullen met zand zodat je alsnog die stevigheid kunt waarborgen. Hoewel je nooit de fout in kunt gaan met een altijd elegant ogende zwarte parasolvoet, kan voor sommige tuinen of patio's de grijze parasolvoet beter passen. Kies voor een voet die past bij jouw smaak en koop 'm bij tuincentrum Eurofleur. Kom langs in Leusden voor passend advies of klik eenvoudig je digitale winkelmandje vol. Wij brengen de voet graag bij je thuis!

Loungestoelen

Parasolvoet kopen, online of in de winkel | Tuincentrum Eurofleur

Vacatures