Bomen & heesters

Bomen en heesters zijn de kers op de taart in jouw tuin. Deze groene vrienden zijn niet alleen prachtig om naar te kijken, maar hebben ook ontzettend veel voordelen voor het buitenleven. En nee, je hoeft echt geen enorm landgoed te hebben om een aantal mooie bomen te laten stralen. Juist in een kleine tuin kunnen de juiste bomen en heesters voor speelse diepte zorgen! Welke soorten het meest geschikt zijn voor jouw tuin? Ontdek het bij tuincentrum Eurofleur in Leusden!

Wij verkopen momenteel geen tuinplanten in onze webshop. Wel kun je online terecht voor onder andere potgrondhydrokorrels, maar ook bestrijdingsmiddelen en plantenvoeding. Kom voor ons gehele assortiment langs in onze winkel in Leusden.

Bij tuincentrum Eurofleur in Leusden hebben we een uitgebreid assortiment aan bomen, heesters en andere buitenplanten

Boven voor een kleine tuin

Voor een kleine tuin of een compact terras is het belangrijk om te kiezen voor een boom die niet te groot wordt. Kies bijvoorbeeld voor een kleinblijvende fruitboom. Deze kan je zelfs perfect in een pot op je balkon laten stralen. Ook de Japanse esdoorn is een geweldige toevoeging aan een compacte buitenplek. Deze boom heeft prachtige bladeren die in de herfst verkleuren naar rood of geel en blijft relatief klein. Wil je liever een boom die het hele jaar door groen blijft? Dan is de olijfboom een goede keuze. Deze mediterrane boom is goed geschikt voor ons Nederlandse klimaat. Zo heb je het gehele jaar een vakantiegevoel!

Mooie magnolia

Wil je een boom met body en heb je redelijk wat plek? De magnolia staat bekend om haar prachtige bloemen in het voorjaar en is een echte eyecatcher in de tuin. Daarnaast is de magnolia ook nog eens winterhard. Voor een wat kleinere tuin is de dwergmagnolia een goede optie. Deze boom blijft kleiner en heeft dezelfde mooie bloemen als de grote variant.

Magnolia snoeien? Het snoeien van een magnolia is een delicate taak. Het beste moment om een magnolia te snoeien is direct na de bloei, in de late lente. Snoei dode en beschadigde takken, en takken die in de weg zitten. Snoei niet te veel: Dit kan leiden tot minder bloemen in het volgende jaar.

Tuingereedschap

Waarom een boom planten?

Bomen en heesters zijn bovenal geweldig mooi om naar te kijken. Ze geven vaak prachtige bloemen of overheerlijke vruchten en zijn een geweldige strijder tegen hittestress. Ze geven je immers lekker wat schaduw op een zinderende zomerdag. Er zijn echter veel meer redenen waarom je deze groene tuinvrienden aan jouw buitenplek moet toevoegen. Ze bieden veel voordelen voor de natuur en het buitenleven. Zo dragen bomen bij aan een gezonde leefomgeving en bieden ze beschutting aan vogels, insecten en andere kleine tuindieren. Dit maakt jouw tuin een fijne plek voor alle soorten bezoekers. Bovendien zijn bomen en heesters ook nog eens goed voor de bodem. Ze voegen organisch materiaal toe aan de grond, waardoor deze vruchtbaarder wordt.

Meer privacy in de tuin creëren?

Ook zorgen bomen en heesters voor privacy in je tuin. Ze creëren bijvoorbeeld een natuurlijke afscheiding tussen jouw tuin en die van de buren, waardoor je ongestoord kunt genieten van je eigen stukje groen. Ook kan je met het plaatsen van deze buitenplanten diepte in de tuin creëren: maak verschillende hoekjes of tuinkamers door jouw groen op strategische wijze te planten. Dit kan in de border, als solitaire blikvanger of in een bloempot. Dit laat je buitenplaats ook nog eens een stukje groter lijken!

Meststoffen

Bij tuincentrum Eurofleur in Leusden hebben we een uitgebreid assortiment aan bomen, heesters en andere buitenplanten

De mooiste heesters

Heesters zijn in principe hetzelfde als struiken. Ze hebben vaak prachtige bloemen en bladeren en zijn een aanwinst voor iedere tuin. Voor de kleinere tuin zijn er ook hier genoeg opties. De hortensia is bijvoorbeeld een populaire keuze. Deze heester bloeit in de zomer met grote bloemen in allerlei kleuren en is ook nog eens winterhard. De vlinderstruik is een andere favoriet. Deze heester trekt vlinders en bijen aan en bloeit in de zomer met mooie paarse, roze of witte bloemen.

Tip! Wil je graag een heester die het hele jaar door groen blijft? Dan is de buxus een goede optie. Deze heester is misschien niet zo opvallend als de hortensia of de vlinderstruik, maar geeft wel een mooie groene basis aan jouw tuin. Daarnaast kun je met buxus ook mooie vormen maken, zoals een haag of een bol.

Top 3 sierheesters

Er zijn veel mooie sierheesters die populair zijn vanwege hun schoonheid en gemakkelijke verzorging. Dit is onze top 3!

  1. Rhododendrons: Rhododendrons zijn prachtige heesters met grote bloemhoofden in verschillende kleuren, zoals roze, wit, rood en paars. Ze gedijen het beste in halfschaduw en zure grond. Ze bloeien lekker lang!

  2. Forsythia: Forsythia is een mooie sierheester die in het voorjaar bloeit met gele bloemen. Het is een gemakkelijke plant om te verzorgen en hij groeit goed in verschillende grondsoorten. De heester is winterhard en heeft een vroege bloei.

  3. Camelia: de camelia is een prachtige heester met grote bloemen in diverse kleuren, zoals roze, rood en wit. Het is een iets minder gemakkelijke plant om te verzorgen dan de andere heesters uit deze lijst, omdat de camelia zure grond en een beschutte standplaats nodig heeft. 

Bloempotten kopen

Bpmen of heesters verzorgen? Tuincentrum Eurofleur helpt je!

Bomen, heesters en andere buitenplanten koop je bij tuincentrum Eurofleur in Leusden

Dus, waar wacht je nog op? Ga naar tuincentrum Eurofleur in Leusden en kies de perfecte boom of heester voor jouw tuin. Je zult versteld staan van de schoonheid die ze aan je tuin zullen toevoegen. En wie weet, misschien krijg je zelfs wel een complimentje van de buren over hoe prachtig je tuin eruitziet. Als je niet zeker weet welke plant het beste is voor jouw tuin, vraag dan advies aan een tuinprofessional van tuincentrum Eurofleur. Ze staan je natuurlijk graag te woord!

Contact & openingstijden

Toon filters Verberg filters

Filter producten

Vacatures