Mediterrane tuinplanten

De mediterrane tuin: een stukje paradijs in eigen achtertuin! Wie wil dat nu niet? Met de juiste mediterrane tuinplanten tover je jouw tuin om tot een oase van rust en het daarbij behorende vakantiegevoel. Haal een beetje Italië, Griekenland en Spanje naar jouw buitenplek! Bij tuincentrum Eurofleur in Leusden hebben we een uitgebreid assortiment aan mediterrane tuinplanten. Kom jij ontdekken welke?

Wij verkopen momenteel geen tuinplanten in onze webshop. Wel kun je online terecht voor onder andere potgrondhydrokorrels, maar ook bestrijdingsmiddelen en plantenvoeding. Kom voor ons gehele assortiment langs in onze winkel in Leusden.

Bij tuincentrum Eurofleur in Leusden hebben we een uitgebreid assortiment aan mediterrane tuinplanten

Hoe en wanneer mediterrane tuinplanten snoeien?

Veel mediterrane tuinplanten moeten jaarlijks gesnoeid worden om mooi in vorm te blijven en om te voorkomen dat ze te groot worden. Je wilt ze natuurlijk niet de tuin van de buren over laten nemen. Die schoonheid wil je voor jezelf bewaren! Over het algemeen kun je mediterrane tuinplanten het beste snoeien in het voorjaar, vlak voordat ze beginnen met groeien en bloeien. Dit is meestal in maart of april, afhankelijk van de specifieke plant en de weersomstandigheden. Door ze op dit moment te snoeien, bevorder je de groei van nieuwe scheuten en takken, waardoor de plant mooi vol blijft. Als je niet zeker weet hoe je jouw specifieke mediterrane tuinplant moet snoeien, kun je altijd advies vragen bij een specialist van tuincentrum Eurofleur. We helpen je graag.

Goed om te weten: sommige mediterrane tuinplanten, zoals lavendel en rozemarijn, kun je ook tussendoor licht snoeien om ze compact te houden en te voorkomen dat ze te ver uit elkaar groeien. Het is belangrijk om niet te ver terug te snoeien in oud hout, omdat de planten dan moeilijker opnieuw kunnen groeien.

Tuingereedschap

Mediterraan in Nederland?

Mediterrane tuinplanten zijn gewend aan warme, droge zomers en milde winters. In Nederland hebben we echter een gematigd zeeklimaat met relatief koele zomers en natte winters. Dat betekent dat mediterrane tuinplanten hier wat extra aandacht en verzorging nodig hebben om goed te gedijen. Allereerst is het belangrijk om te kijken naar de standplaats van de planten. Mediterrane tuinplanten houden van veel zon en warmte, dus zet ze op een zo zonnig mogelijke plek in jouw tuin. Ook is het belangrijk om te zorgen voor goed doorlatende grond, zodat de planten niet te lang met hun wortels in het water staan. Het is bovendien goed om te weten dat mediterrane tuinplanten over het algemeen niet goed tegen vorst kunnen. Zorg dus dat je ze in de winter beschermt tegen vorstschade, bijvoorbeeld door ze af te dekken met vliesdoek of ze naar binnen te halen als het echt hard gaat vriezen.

Tip! Daarnaast hebben mediterrane tuinplanten vaak wat extra voeding nodig. Geef ze in het groeiseizoen regelmatig speciale mest of plantenvoeding en zorg dat ze voldoende water krijgen. Let er wel op dat je niet te veel water geeft, want daar kunnen ze vaak niet goed tegen.

Meststoffen

Bij tuincentrum Eurofleur in Leusden hebben we een uitgebreid assortiment aan mediterrane tuinplanten

Top 3 mediterrane planten

Maar welke planten moet je eigenlijk in huis (eh, tuin) halen? Er zijn talloze soorten en kleuren om uit te kiezen, maar we zetten de populairste voor je op een rijtje.

 1. Lavendel
  Lavendel is niet alleen mooi om te zien, maar ruikt ook nog eens heerlijk! De paarse bloemen trekken bijen en vlinders aan en geven jouw tuin een gezellige sfeer. Lavendel is bovendien een makkelijke plant om te onderhouden. Snoei de plant na de bloei een beetje bij en hij bloeit volgend jaar gewoon weer.
   

 2. Agapanthus
  Agapanthus, ook wel de Afrikaanse lelie genoemd, is een prachtige plant met grote bloemen. Deze plant doet het goed in potten op het terras, maar kan ook in de volle grond geplant worden. Zorg wel voor goed doorlatende grond, want de Agapanthus houdt niet van natte voeten. Met een beetje geluk bloeit de Agapanthus wel tot augustus, dus je kunt er de hele zomer van genieten.
   

 3. Bougainvillea
  De Bougainvillea is een prachtige klimplant met felgekleurde bloemen. De plant doet het goed in warme, droge omstandigheden en kan daarom goed worden toegepast in de mediterrane tuin. De Bougainvillea bloeit vanaf mei tot aan de vorst, dus je kunt er de hele zomer van genieten. Zet de plant op een zonnige plek en geef hem regelmatig wat extra voeding. Dan heb je straks een prachtige, kleurrijke klimplant in jouw mediterrane tuin!

Bloempotten kopen

Mediterrane planten verzorgen? Tuincentrum Eurofleur helpt je!

Mediterrane tuinplanten koop je bij tuincentrum Eurofleur in Leusden

Met de juiste mediterrane tuinplanten tover je jouw tuin om tot een paradijselijk vakantieoord. Bij tuincentrum Eurofleur in Leusden hebben we een uitgebreid assortiment aan mediterrane tuinplanten, waaronder de olijfboom, lavendel, agapanthus, citrusbomen, bougainvillea en kruiden. Al deze planten zijn niet alleen mooi om te zien, maar geven jouw tuin ook nog eens een heerlijke geur en smaak. Met de juiste verzorging heb je straks een prachtige mediterrane tuin waar je het hele jaar door van kunt genieten! Kom langs bij tuincentrum Eurofleur in Leusden om ons aanbod te bekijken. Onze groenexperts staan je natuurlijk graag te woord!

Contact & openingstijden

Toon filters Verberg filters

Filter producten

Vacatures