Vissenkom

Een vissenkom is het eerste wat je aanschaft als je een vis als huisdier wilt. Met de juiste vissenkom zorg je ervoor dat jouw vis lang gelukkig en gezond blijft. Kom naar Tuincentrum Eurofleur voor ons complete aanbod aan vissenkommen.

Toon filters Verberg filters

Filter producten

Verschillende formaten vissenkommen

Ten eerste is het belangrijk om te kijken welk formaat vissenkom je wilt. Een grote vissenkom lijkt misschien een hele uitdaging, maar deze zijn eigenlijk makkelijker in het onderhoud en verzorging! Iedere vis heeft genoeg leefruimte nodig. Een klassieke Goudvis neemt genoegen met een kleinere vissenkom dan een aantal exotische vissen. Denk er dus goed over na of u een grote of kleine vissenkom moet kopen. Onze medewerkers in het tuincentrum in Leusden helpen u graag verder met de aanschaf van de juiste vissenkom. 

Vissenkom-kopen-tuincentrum-eurofleur

Houd je vissenkom goed schoon

Om de gezondheid van jouw vissen te behouden is het belangrijk dat je de vissenkom goed schoon houdt. Sommige vissekommen hebben een waterfilter waardoor het water redelijk schoon blijft. Maar ook met een waterfilter is het nodig om eens per maand je vissenkom te verschonen. Optimaal is zelfs als je dit eens per twee weken doet. De eerste stap is om de vissen uit de vissenkom te halen. Pas hierbij op dat er geen grote temperatuurwisseling plaatsvindt, dit kan fataal worden voor je vissen. Hierna kun je het water uit de vissenkom halen en dit verschonen. Niet alleen het water moet schoon gemaakt worden, ook de grondbedekking. De steentjes die je op de bodem van de vissenkom hebt liggen kun je gemakkelijk schoonmaken door deze in een vergiet te doen en met water af te spoelen. Pas op dat je dit niet met schoonmaakmiddelen doet want dat kan fataal zijn voor de vissen. Door wat extra waterplanten in de kom te plaatsen nadat je deze hebt schoongemaakt wordt het water extra gezuiverd. 

Soorten vissenkommen

Niet alleen het formaat of de vorm vissenkom kan verschillen, ook de inhoud van de vissenkom. Door de vissenkom te vullen met vissen, planten en bodembedekking naar smaak kun je er een geheel eigen draai aan geven. Er zijn verschillende soorten 'thema's' waar u uit kunt kiezen bij het vullen van een vissenkom:

  • Zoet water
  • Zeewater
  • Gezelschap

Een zoet water thema is een verwarmde vissenkom met exotische zoet water vissen. De zoet water vissenkom is gemakkelijk te onderhouden en heeft een kleurrijke uitstraling. Een zeewater vissenkom huisvest veelal exotische zeewatervissen die redelijk wat verzorging nodig hebben. Ideaal dus als je op zoek bent naar een vissenkom die net wat meer uitdaging biedt. Een gezelschaps vissenkom is goed geschikt voor beginners en makkelijk te onderhouden. U kunt zelf kiezen voor wat voor vissen of planten u gaat. In deze vissenkom worden namelijk veel verschillende vissen en planten bij elkaar gevoegd. Dit zorgt voor een kleurrijk en divers geheel. Wel moet je opletten dat de vissen dezelfde eisen hebben en hetzelfde sociale gedrag.

Vissenkom kopen in Leusden

Voor prachtige vissenkommen van goede kwaliteit kun je terecht bij Tuincentrum Eurofleur in Leusden. Ons tuincentrum is gelegen in Leusden nabij Amersfoort, Veenendaal en Woudenberg. Voor vragen kunt u langskomen in ons tuincentrum of contact met ons opnemen. Naast producten voor uw vissen kunt u ook bij ons terecht voor benodigdheden voor uw andere huisdieren zoals uw kat of hond. Tot ziens bij Tuincentrum Eurofleur!

Vacatures