Barbecueën als een echte grillmaster!

Barbecueën als een echte grillmaster!

Voor de meeste mannen de mooiste tijd van het jaar.. de barbecue mag weer vlammen! Maar op welke barbecue sta je die hamburgers te flippen en welke trends moet jij kennen op het gebied van barbecueën als grillmaster? Je leest het hier!

Van mini grill tot complete buitenkeuken

Wie kent hem niet? De topper in de BBQ wereld… Weber! Deze koploper vind je in verschillende kleuren en maten bij Eurofleur. Dus ook op jouw balkonnetje kun jij je BBQ skills vertonen! Ben jij zo’n type dat het graag in één keer goed doet? De accessoires, zoals een professionele barbecue tang of de originele Weber Tool Set, koop je er direct bij!

De barbecue trends van 2017

Vroeger bestond het boodschappenlijstje van een avondje barbecueën uit hamburgers, sjasliek, kipsaté en stokbrood met kruidenboter (dat laatste blijft een goede toevoeging trouwens). Tegenwoordig zijn wij Hollanders een stuk creatiever geworden en dat zie je terug in een quesedilla op de barbecue en verschillende creaties van groenten. Vlees en vis spelen geen hoofdrol meer in dit culinaire grillavontuur.

Pizza in een ander jasje

Flammkuchen bitte! Wat een uitkomst deze smaakvolle rakker! Van oorsprong komt deze superdunne pizza uit Elzas, die mensen weten duidelijk wat lekker is en denken niet te moeilijk! Een mengsel van crème fraîche en zure room vormen de bodem en spek en ui de klassieke topping. Hier kun  je zo veel ingrediënten aan toevoegen als je zelf wilt. Geroosterde groenten bijvoorbeeld! Je legt deze creatie natuurlijk niet op de grill van je Weber barbecue, hiervoor zijn de speciale pizzaoven-accessoires!

Winterse taferelen

Barbecueën is ook in de winter helemaal hip! Na zo’n koude winterdag kun jij wel wat warmte gebruiken! En een sappig stukje vlees.. Deze maak je het lekkerst klaar op de Weber barbecue volgens de ‘slow cooking’ methode. Voordat je naar je werk vertrekt in de vroege morgen stook je de barbecue al aan, om vervolgens dat prachtige stuk rib roast de hele dag langzaam te garen. Die unieke rooksmaak in combinatie met het malse vlees doen je die winterse taferelen heel eventjes vergeten en brengen je terug naar die zwoele zomeravonden in de achtertuin met je rosétje in je hand (dan waarschijnlijk met een glühwein). Puur genieten!

Klaar om te grillen?

Heb jij je schort al om? Wel eerst even een barbecue scoren! Want een grillmaster start zijn avontuur bij tuincentrum Eurofleur. Lees voor aanschaf nog even deze handige barbecue tips!