Maart: interieurtrends

Maart: interieurtrends

De interieurtrends dit voorjaar

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben de bevroren voeten en dikke truien nu wel zat. De warme chocomel met slagroom mag plaats maken voor een Aperol Spritz met prosecco. We beginnen bijna aan een nieuw seizoen en de lentekriebels gieren door mijn lijf! Wat zijn de interieurtrends dit najaar?

Hoe groener hoe beter

Planten waren vorig jaar al niet weg te denken uit ons interieur. Ook dit jaar kan het niet groen genoeg! De pannenkoekplant en de gatenplant mogen niet ontbreken, maar een hippe hanger ook zeker niet! De Erwtenplant hangt er gezellig bij dit voorjaar.

Het nieuwe retro

Wie houdt van de sixties, houdt van rotan! De rotan meubels waren vorig jaar ook al een up-coming trend, maar zijn inmiddels niet meer weg te denken uit ons interieur. Daar komt dit jaar een luxe interieurtrend bij! Ik word er erg blij van… fluweel! Dit zachte stofje zie je uitgevoerd in sofa’s, stoelen, kussenhoezen en poefs. Ik wil het allemaal! Wel in meisjesachtig roze natuurlijk…

Een apart motiefje

Je bent ze op Instagram genoeg tegengekomen als er iemand zijn/haar interieur deelde met de online wereld: Perzische vloerkleden. Inmiddels onder heel wat salontafeltjes te vinden in Nederland. Ook dit jaar zet deze trend zich voort. Denk aan kussens gemaakt van kelims of met Afrikaans motief. Het kleurenpalet hiervan ligt dicht bij de aarde, waardoor het rust en warmte creëert. Dit in combinatie met een pannenkoekplantje of mooie grote gatenplant… Ik ben fan!

Koper maakt plaats voor goud

Een echte trendkleur vorig jaar was koper. Dit jaar gaan we voor goud! We zien goud in de pootjes van meubels, als servies of als lamp. Daarnaast geven de materialen natuursteen, marmer en goudkleurig metaal een gevoel van luxe. Dit in combinatie met een meisjesachtig roze sofa van zacht fluweel is in één woord te omschrijven: GLAMOROUS!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

duurzaam tuinieren
11 tips voor een biodiverse tuin

Lees onze 11 praktische tips voor een biodiverse, klimaatbestendige en natuurinclusieve tuin!

Lees meer...
kamerplanten
Fris je kamerplanten op

Wist je dat je kamerplanten nu het langer licht is wat meer zorg en aandacht nodig hebben? Ons tuincentrum in Leusden heeft handige opfristips voor je kamerplanten.

Lees meer...
kamerplanten
Koningsdag! 'Oranje boven' in huis en tuin!

Koningsdag komt eraan en Nederland kleurt langzaam aan weer helemaal oranje! Zelf als je niet koningsgezind bent is het een fijne, opbeurende kleur, zowel binnen als buiten. Ons tuincentrum in Leusden geeft (combinatie)tips voor de mooiste oranje snijbloemen, kamer-, tuin- en balkonplanten.

Lees meer...
onkruid
Onkruid? Weg ermee!

Alles staat weer in bloei, inclusief het onkruid. Wij geven tips voor het herkennen en verwijderen van onkruid.

Lees meer...
Vacatures