Juli: tuinonderhoud

Juli: tuinonderhoud

Weer blij met je tuin in 5 stappen

Wat kan je toch blij zijn met je tuin tijdens dit zomerse weer! Toch? Of gooit al dat achterstallige tuinonderhoud roet in het eten? Je tuin onderhouden vergt immers ook aardig wat werk. Zijn het niet de planten, dan is het wel de buitenverlichting, het onkruid tussen de tegels of de groene aanslag op de schutting. Kortom: er is altijd wel íets te doen! Met deze tips ben jij binnen no-time weer helemaal blij met je tuin!

  1. Maak van regelmatig tuinonderhoud een vaste taak

Het is al snel te laat als het neerkomt op het bijhouden van de tuin. Ook hier geldt: voorkomen is hier ook weer beter dan genezen. Het is nogal een werkje! Met regelmatig onderhoud kun je bijvoorbeeld eenjarige onkruiden weghouden en voorkomen dat overblijvende onkruiden een vaste voet in de grond krijgen. Dus: trek die stoute handschoenen voor in de tuin maar aan! Wanneer het onkruid is verwijderd, de planten zijn gesnoeid en de schutting weer schoon is, ziet je tuin er alweer veel mooier uit. Geef de schutting desnoods een nieuw likje verf. Nu is het tijd voor het leuke gedeelte!

  1. Creëer een eigen loungehoekje

Ze zeggen wel eens dat je in je huis voor een hoekje moet zorgen dat helemaal van jou is. Waar je je even helemaal kan terugtrekken als je dat nodig hebt en waar je tot rust komt. Dit geldt ook voor je tuin. Als jij graag in de tuin zit en hier zomers graag een boek wil lezen, zorg er dan voor dat je hier een speciaal hoekje voor creëert. Op deze manier krijg je extra veel zin om weer in je tuin te loungen. Zet bijvoorbeeld in het fijnste hoekje van je tuin een aantal pallets neer met grote kussens en maak er een hip bankje van. Of hang een hangmat op! Voeg kleurrijke kussens eraan toe en je loungeplek is klaar voor gebruik!

  1. Maak je tuin uitnodigend voor gezelschap

Naast een eigen loungehoekje is het ook leuk om met gezelschap in je tuin te kunnen genieten, mits je daar natuurlijk de ruimte voor hebt. Een eettafel en zitmeubels staan vaak leuk op een centraal punt in de tuin. Met een barbecue erbij nodigt je tuin automatisch al uit om de zomerdagen en avonden lekker met familie en vrienden in jouw tuin door te brengen!

  1. Geen sfeer zonder buitenverlichting

Naast een set comfortabele en goed ogende zitmeubels is een mooie tuin niets zonder buitenverlichting. ’s Avonds wil je ook nog kunnen genieten en daarvoor is verlichting nodig. Met kleine lantaarns, windlichten, lichtslingers tegen de schutting en kaarsen geef je je tuin in een handomdraai een unieke touch. Zodra het begint te schemeren, kunnen de lampjes aan. Laat die lange zomeravonden maar beginnen!

  1. Groene oase in je tuin

Wil je leven terugbrengen in je tuin na het snoeien en onkruid wieden? Maak van je tuin je eigen urban jungle! Groen in je tuin zorgt ervoor dat je tuin levendig oogt en zorgt tegelijk voor een frisse uitstraling. Je kunt het zo gek en creatief maken als je zelf wilt: van (kleine) bomen tot hangplantjes aan de schutting. Let wel: hoe meer bomen, hoe meer je moet snoeien. Geen zin om te snoeien? Ga bijvoorbeeld voor gras als sierplant. Dit “hoge” gras, ook wel bekend als de Stipa teniussima, is ideaal om als potplant te houden. Zo voelt het net alsof je je in de duinen bevindt.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuintips
15 tuintips voor de maand mei

Er is nu van alles te doen om de tuin, het balkon of (dak)terras fris en fleurig te maken. Ons tuincentrum in Leusden zet 15 klussen en klusjes voor deze maand op een rij. Fijn en ontspannend om te doen, zeker bij een stralend lentezonnetje.  

Lees meer...
duurzaam tuinieren
11 tips voor een biodiverse tuin

Lees onze 11 praktische tips voor een biodiverse, klimaatbestendige en natuurinclusieve tuin!

Lees meer...
kamerplanten
Fris je kamerplanten op

Wist je dat je kamerplanten nu het langer licht is wat meer zorg en aandacht nodig hebben? Ons tuincentrum in Leusden heeft handige opfristips voor je kamerplanten.

Lees meer...
kamerplanten
Koningsdag! 'Oranje boven' in huis en tuin!

Koningsdag komt eraan en Nederland kleurt langzaam aan weer helemaal oranje! Zelf als je niet koningsgezind bent is het een fijne, opbeurende kleur, zowel binnen als buiten. Ons tuincentrum in Leusden geeft (combinatie)tips voor de mooiste oranje snijbloemen, kamer-, tuin- en balkonplanten.

Lees meer...
Vacatures