Oktober: bespaar ruimte thuis

Oktober: bespaar ruimte thuis

Zó bespaar je ruimte in huis

Vaak komen er meer spullen in huis te staan nu het najaar haar intrede doet. Extra dekentjes voor op de bank, lampensnoertje hier en daar, extra kussens op de bank en ga zo maar door. Om te voorkomen dat het een rommel wordt, wil je eerst ruimte besparen in je huis! Wanneer alle spullen een eigen plek hebben, straalt het rust uit in je huis en waarschijnlijk ook in je hoofd. Én je raakt je spullen ook minder snel kwijt! Met deze tips en tricks kun je heel wat ruimte besparen in huis.

Echt opruimen thuis

Het start allemaal met een grote schoonmaak. Trek hier een dag (of twee) voor uit, zet een lekker muziekje op en gassen maar. Houd daarbij in gedachten wat we hierboven ook al benoemden… geef elk item een eigen plek! Dus gooi niet alles in een kast met de deurtjes dicht, maar bedenk goed waar je wat kwijt kunt. Gebruik je spullen niet meer of kijk je er niet naar om? Leg al deze spullen dan in een doos en gooi het weg of breng het naar een kringloopwinkel. Ben je trots op een aantal meubels in je huis? Laat deze dan mooi zijn van zichzelf! Zet ze niet vol met spullen; je zult zien dat je favoriete cabinet veel mooier tot zijn recht komt. Is je huis helemaal opgeruimd? Zorg er dan voor dat het netjes blijft door dagelijks kleine dingetjes op te ruimen.

Alles in opbergkasten

Je raadt het al: opbergkasten zijn je grootste vriend als het over ruimte besparen gaat. Ga voor hoge en diepe opbergkasten, zodat je er veel spullen in kwijt kunt. Open kasten geven een ruimtelijker gevoel, wat handig is als je een grotere ruimte vult met kasten. Zet er leuke accessoires voor extra sfeer. Leg bijvoorbeeld je administratiemap in een rieten mand en ineens ziet het er leuk uit. Dat is dubbel winnen!

Moet je nog veel nieuwe meubelen aanschaffen voor jouw woning? Kies dan voornamelijk multifunctionele meubelen uit. Denk bijvoorbeeld aan een salontafel met lades; erg handig voor in de woonkamer. Rondslingerende afstandsbedieningen of magazines, alles kun je wegstoppen in de lade. Je zithoek blijft hierdoor clean en rustig.

Aan de muur

Als je van plan bent om planken op te hangen aan de muren, ga dan vooral eens na wat je dan op die planken wilt zetten. Wellicht heb je die niet eens nodig. Je interieur ademt jouw persoonlijkheid wanneer jouw favoriete spullen aan de muur hangt. Denk aan een camera of je lievelingshoed. In plaats van dat het achterin de kast ligt en je er nooit naar omkijkt, hangt het nu als een stuk kunst aan de muur en kun je er elke dag van genieten.

Dit kun je ook toepassen in de keuken door je pannen, lepels, kopjes en ander keukengerei aan de wand op te hangen. Nog een leuke tip: koop een magneet/krijtbord en stop alle kruiden in magneetbakjes die je vervolgens op dit bord kan ‘plakken’. Zo heb je alle kruiden binnen handbereik en blijft je keukenblad leeg!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

duurzaam tuinieren
11 tips voor een biodiverse tuin

Lees onze 11 praktische tips voor een biodiverse, klimaatbestendige en natuurinclusieve tuin!

Lees meer...
kamerplanten
Fris je kamerplanten op

Wist je dat je kamerplanten nu het langer licht is wat meer zorg en aandacht nodig hebben? Ons tuincentrum in Leusden heeft handige opfristips voor je kamerplanten.

Lees meer...
kamerplanten
Koningsdag! 'Oranje boven' in huis en tuin!

Koningsdag komt eraan en Nederland kleurt langzaam aan weer helemaal oranje! Zelf als je niet koningsgezind bent is het een fijne, opbeurende kleur, zowel binnen als buiten. Ons tuincentrum in Leusden geeft (combinatie)tips voor de mooiste oranje snijbloemen, kamer-, tuin- en balkonplanten.

Lees meer...
onkruid
Onkruid? Weg ermee!

Alles staat weer in bloei, inclusief het onkruid. Wij geven tips voor het herkennen en verwijderen van onkruid.

Lees meer...
Vacatures