Lentetoppers: welke planten staan deze lente in bloei?

Lentetoppers: welke planten staan deze lente in bloei?

Cercis Chinensis “Avondale”

Te beginnen met de Cercis Chinensis “Avondale”; Latijns voor de Chinese Judasboom. De oorsprong van deze boom ligt in China. De naam ‘Judasboom’ heeft te maken met Judas, die Jezus verraden zou hebben en zich uit wanhoop had opgangen in deze boom.

Deze schitterende boom heeft een bijzondere bloeiwijze. De bloei begint half april tot in mei. De donkerpaarse bloemen groeien in clusters op de takken en stam. Na de bloei verschijnen er roodbruine peulen. Eind mei verschijnt dan een frisgroen niervormig blad. De boom groeit vrij langzaam; na zo’n 10 jaar zal de boom een hoogte bereiken van ongeveer 200 cm. Uiteindelijk kan de Cercis tot wel 5 meter hoog worden!

Cercis Chinensis Avondale

Magnolia soulangeana

Een andere plantsoort, ook afkomstig uit China, is de Magnolia. Deze plant staat prachtig in de tuin en brengt een romantische sfeer met zich mee. De bloemkleur is zachtroze met wit en de bladeren zijn groen. De bloeitijd is van april tot en met mei en kan uitgroeien tot een plant van wel 6 meter. De Magnolia is erg geliefd vanwege de vorm, bladkleur en bloeiwijze.


Magnolia soulangeana

Ribes sanguineum

Onze laatste lentetopper, de Ribes. Deze is familie van de struiken. De bloeiperiode van de ribes is nét begonnen. Hij bloeit namelijk van maart tot en met mei. Deze voorjaarsbloeiende struik is erg makkelijk en doet het in vrijwel alle grondsoorten goed. In maart bloeit hij met lichtroze, donkerrode of witte bloemen. Wil jij dieprode bloemen in je tuin? Ga dan voor de ‘King Edward VII’. Voor zuiver witte bloemen kies je voor de ‘Elkingtons White’. Beide kleuren zijn prachtig en geven een sterke geur af. De struik kan tot 3 meter hoog en 3 meter breed worden.

Ribes sanguineum

Alle bovenstaande voorjaarstoppers zijn verkrijgbaar bij Eurofleur, op de afdeling buitenplanten.

Wij helpen je daar graag verder!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuinonderhoud
Kickstart voor je tuin: composteren en mulchen

Na de grote voorjaarsschoonmaak kun je aan de slag met het verbeteren en verrijken van de tuingrond, zodat je planten weer helemaal kunnen opbloeien. Hoe je dat doet? Door te composteren en te mulchen. Ons tuincentrum in Leusden geeft je de 'ins and outs'.

Lees meer...
bloemen
Zo begin je een pluktuin!

Ook zo dol op bloemen? Begin je eigen pluktuin of bloemenborder en zet jezelf de komende zomer volop in de bloemetjes, binnen en buiten!

Lees meer...
gazon
Tips voor een lenteproof gazon

Aan het einde van de winter ligt het gazon er vaak nogal treurig bij. Tijd voor een grote voorjaarsbeurt! Je kunt nu – afhankelijk van het weer – ook een lentefris grasveld inzaaien of aanleggen met graszoden. Ons tuincentrum heeft een handig 5-stappenplan voor je.

Lees meer...
moestuin
De makkelijkste moestuinplanten voor groentjes

Moestuinieren ingewikkeld? Dat hoeft helemaal niet. Er zijn heel makkelijke moestuinplanten waar je nauwelijks omkijken naar hebt en volop van kunt smullen. Ons tuincentrum zet vijf toppers voor je op een rij.

Lees meer...
Vacatures