BBQ checklist

Nu de lente is begonnen, kan het barbecueseizoen ook weer beginnen! Wil jij binnenkort zelf een barbecue organiseren? Met behulp van onzeBBQ CHECKLIST checklist verras jij iedereen met een goed georganiseerde en heerlijke barbecue!

1. Check een paar dagen voor jouw geplande barbecuefestijn de weersvoorspelling. De meeste mensen gaan barbecueën bij een weerstemperatuur van minimaal 20 graden. Dan zit je er lekker warmpjes bij!

2. Hoe heeft jouw barbecue er de afgelopen maanden bij gestaan? De kans is groot dat deze wel een schoonmaakbeurt kan gebruiken. Sommige roosters mogen in de vaatwasser. Zo niet, leg dan het rooster in een vuilniszak met een scheutje ammoniak en laat het een nachtje weken. De volgende ochtend veeg je zo al het vuil er vanaf! Kijk uit met agressieve schoonmaakmiddelen.

3. Heb je een gasbarbecue? Controleer dan even of de gasslang nog intact is. Een gasslang is ongeveer 4 jaar te gebruiken. Daarna is het weer tijd voor een nieuwe slang.

4. Het is handig om van tevoren je barbecue te testen; laat hem dus even branden. Check gelijk of je nog voldoende hout, kolen of gas op voorraad hebt. Tip: gebruik rookhout! Hiermee geef je een heerlijke rooksmaak aan je eindproduct. Een tang om de producten op de barbecue mee om te draaien kan uiteraard niet ontbreken.

5. Maak een boodschappenlijst. Zorg ervoor dat je voor iedereen wat in huis haalt. Denk bijvoorbeeld ook aan vegetarische opties voor op de barbecue. Het zou jammer zijn als vegetariërs alleen van de salade kunnen genieten. Vergeet niet om lekkere dranken op je lijstje te zetten, zoals (speciaal)bier, wijnen en frisse non-alcoholische dranken.

6. Haal de aankleding in huis. Bij barbecueën hoort ook een gezellige setting. Haal sfeerverlichting voor in de tuin, zoals een lichtslinger. Maak de tafel gezellig door middel van een tafelkleed, vrolijke servetjes en wat kaarsen. Heb je genoeg schalen, borden, glazen en bestek voor iedereen die je hebt uitgenodigd? Check, check, check!

 

Als je alle punten hebt afgevinkt, ben jij helemaal klaar voor een geslaagde barbecue!

Tags: