Moestuin tips: de basis

Heb jij altijd al je eigen moestuin willen hebben, maar lijkt dit nogal een klus? Of denk je wellicht dat het niet in jouw tuin of op jouw balkon past? Een moestuin beginnen is simpeler dan je denkt! Sterker nog: iedereen kan dit doen! Hieronder geven we verschillende opties voor zowel in de tuin als op het balkon.

Moestuin opties in de tuin

Een tuinkas voor optimale bescherming

Velen zullen bij een moestuin denken aan een tuinkas. Dit is vooral handig wanneer je een (ruimere) tuin hebt. Je moet het natuurlijk niet erg vinden om dit “tentje” als uitzicht te hebben. Deze kas kan met een scheerlijn en met haringen worden vastgezet, zodat deze tegen een windstootje kan. Je kan de kas vol zetten met kleine planten en deze rustig laten groeien, tot ze groot genoeg zijn om in de tuin te zetten. De planten in de stelling zijn tegelijk tegen grondvorst beschermd, doordat ze op een plank staan en niet op de grond. Het dekzeil is van polypropeen en is weerbestendig.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De hoogte in met een klimrek

Laat je groenten de hoogte in groeien! Door middel van een klimrek in de moestuinbak maak je dit mogelijk. Uiteindelijk krijg je dan een klimrek vol tomaatjes, komkommers, boontjes of courgettes. Omdat je de groenten langs het rek omhoog laat groeien, bespaar je veel ruimte en maak je toch kans op een flinke oogst. Daarbij ziet het er ook nog eens prachtig uit!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een chique moestuinbak

Heb jij een tuin met een strak interieur en ben je bang dat een moestuin het geheel in de war schopt? Wij snappen dat het oog ook wat wil. Moestuinbakken kunnen er ook heel chic en strak uitzien! Dat laat onderstaande moestuinbak maar al te goed zien.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Moestuinbak oplopend in trapvorm

Wanneer je graag een speels element in je tuin wil, dan is een moestuin met verschillende lagen een leuke toevoeging! Deze trapvormige moestuinbak heeft drie niveaus en de achterste bakken zijn wat dieper dan de voorste bak. Hier kan je bijvoorbeeld wortelgroenten in doen. Tip: zet er 2 of 3 naast elkaar voor een mooi geheel.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Moestuin opties op het balkon

Naast alle verschillende moestuinbakken die er zijn voor in de tuin, zijn er ook kleinere opties voor op het balkon. Hier komt het merk elho om de hoek kijken. Zij hebben het mogelijk gemaakt om overal en altijd plek te maken voor een moestuin!

Stapelen maar!

Heb je maar weinig ruimte op je balkon? Dan zijn deze stapelbakken ideaal voor jou! Zo kun je allerlei verschillende planten en kruiden planten; 3 soorten per bak. Vervolgens kun je deze bakken op elkaar stapelen. Dat is nog eens ruimtebesparend!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een compact kweekhuisje

Heb je absoluut geen ruimte over op je balkon, dan is dit Flowerbridge kweekhuisje jouw nieuwe, beste vriend! Deze hang je zo over de balustrade van jouw balkon, net zoals een plantenbak. Met de ventilatieregelaar aan de bovenzijde van de kap regel je zelf de temperatuur en luchttoevoer. Zo laat je alle planten en kruiden groeien in een mum van tijd! Bovendien beschermt het uv-filter de jonge planten, zaden en stekken tegen de zon.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een moestuin op poten

Met deze kweektafel kweek je op de ideale werkhoogte stekjes uit tot grotere groenten, fruitplanten en/of kruiden. De moestuin op poten is groot genoeg om meerdere kruiden en groenten te kweken. Net als bij het kweekhuisje kan je zelf de temperatuur en luchttoevoer regelen. Ook is de behuizing van de kweektafel voorzien van een uv-filter; ideaal voor de zomer dus. En geen nood wanneer je de tafel per ongeluk omstoot: de producten uit de gehele elho green basics collectie zijn onbreekbaar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kom langs bij Eurofleur en laat je inspireren!