De Nationale Tuinweek 2019

De Nationale Tuinweek 2019

Het is weer zo ver: de Nationale Tuinweek is aangebroken. Van 8 t/m 16 juni zijn er verschillende evenementen georganiseerd op het gebied van tuinieren! Met als afsluiting het Open Tuinen Weekend op 15 en 16 juni. Wat dit precies inhoudt en wat je allemaal kunt doen tijdens deze week vertellen we je in dit blog!

Het thema van de tuinweek

2019 staat in het teken van de levende tuin! Een levende tuin is een natuurlijke tuin met veel ruimte voor planten en dieren. Als iedereen zijn tuin levendiger zou maken worden steden en dorpen aantrekkelijker voor zowel mens als dier. Laten we dus met z’n alle de tuinen levendiger maken.

Alvast beginnen met een levende tuin

Kun je niet wachten om zelf een levende tuin te maken? Dan hebben we alvast een aantal tips om de eerste stappen te zetten.

  1. Haal zo veel mogelijk tegels uit de tuin en maak zo plaats voor planten en bloemen.
  2. Zorg voor een vruchtbare bodem. Het kan zijn dat je al een vruchtbare bodem hebt, zoals kleigrond, zavelgrond en veengrond. Een zandgrond daarentegen is minder vruchtbaar, de voedingsstoffen zullen daar snel wegspoelen. Om je grond vruchtbaar te maken kun je er potgrond en mest aan toevoegen!
  3. In een levende tuin zijn veel dieren aanwezig. Zaai of pot planten die bijen, vlinders of libellen aantrekken. Lees hier welke planten bijen aantrekken!
  4. Planten laten water verdampen, hierdoor geven ze hun omgeving verkoeling. Als je het slim plant, kun je er zelfs energie mee besparen.

Programma van de Nationale Tuinweek

Het programma van de tuinweek is zeer uitgebreid, maar we lichten graag een paar pareltjes uit!

  • Houd je van siertuinen? Dan kun je op 9 juni naar verschillende siertuinen in Aalsmeer.
  • Houd jij van een fijne avondwandeling? Dan is de wandeling op 12 juni in Naaldwijk wat voor jou, dit is een mooi voorbeeld van een levende tuin. De wandeling start om 19:00 in Naaldwijk. Lees hier meer over de wandeling.
  • Zelf een levende tuin maken? Op 15 juni wordt er in Ede gratis een workshop gegeven! Bekijk de website voor meer informatie.

Open Tuinen Weekend

Op 15 en 16 juni kun je door heel Nederland een kijkje nemen in verschillende tuinen. Wil je inspiratie opdoen? Dan is dit het perfecte moment om eens bij anderen in de tuin te kijken. Ook bij Eurofleur in de buurt zijn er routes uitgestippeld om de mooiste tuinen te bezoeken. Klik op de regio waar jij inspiratie op wil doen voor meer informatie:

Genoeg inspiratie opgedaan?

Heb je genoeg inspiratie opgedaan na al deze activiteiten en wil je nu zelf aan de slag? Dan kun je bij Eurofleur al je materialen, grond, planten, bloemen, tuinmeubelen etc. halen! Wil je toch nog graag wat advies over jouw tuin, dan kun je die altijd stellen aan onze medewerkers. Zij helpen je graag verder!

 

Bron: https://www.groei.nl/tuinweek

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

kamerplanten
Koningsdag! 'Oranje boven' in huis en tuin!

Koningsdag komt eraan en Nederland kleurt langzaam aan weer helemaal oranje! Zelf als je niet koningsgezind bent is het een fijne, opbeurende kleur, zowel binnen als buiten. Ons tuincentrum in Leusden geeft (combinatie)tips voor de mooiste oranje snijbloemen, kamer-, tuin- en balkonplanten.

Lees meer...
onkruid
Onkruid? Weg ermee!

Alles staat weer in bloei, inclusief het onkruid. Wij geven tips voor het herkennen en verwijderen van onkruid.

Lees meer...
duurzaam tuinieren
Maak van je tuin een vlinderparadijs

Zou je ook graag meer kleurrijke vlinders zien rondfladderen in je tuin of op je balkon of (dak)terras? Ons tuincentrum helpt jou én deze mooie insecten graag met vlindervriendelijke tuintips en de beste planten die je kunt inzetten als vlindermagneet.

Lees meer...
moestuin
Moestuinieren in april

Houd je van lekker en gezond eten? En van tuinieren? Dan ga je nu natuurlijk aan de slag met het zaaien en opkweken van je eigen groenten en kruiden. Ons tuincentrum geeft je vruchtbare tips!

Lees meer...
Vacatures