Dé kersttrends van 2019

Dé kersttrends van 2019

Winters wit

Vind jij kerst ook altijd een donkere periode? Natuurlijk verlichten we dit met veel lichtjes, maar je kunt het ook lichter maken door de accessoires. Dit jaar zien we veel witte, blauwe en zilveren accessoires. Een witte kerst hebben we niet vaak meer buiten, dus halen we het nu maar naar binnen! De witte accessoires zijn goed te combineren met andere kleuren en/of materialen. Denk bijvoorbeeld aan houten items en de blauwe kleuren. Het hout maakt het warmer en koelere kleuren houden het fris.

Daarnaast zie je veel jungle items terugkomen. Dit is een trend op zich, maar kan in elke trend verweven worden. Denk aan de zebra of ijsbeer, die perfect in deze winters witte trend past.

Velvet Deluxe

Deze trend is de absolute tegenhanger van het winters wit. Als je van kleur, warmte en luxe houdt dan is deze trend echt iets voor jou. Denk aan paars, rood, fluweel en goud. Als je deze items goed weet te doseren dan spat de kerst je huiskamer uit!

Ben je toch op zoek naar een extra bonte kerst in je huiskamer? Dan kan je in deze trend helemaal los. Je kunt hem namelijk ook interpreten als hoe meer en hoe groter, hoe beter. De jungle items komen hier veelvuldig in terug. Gouden apen, panters van pailletten, fluwelen pauwen etc. Het leuke aan deze trend is dat je hem zo gek kan maken als je zelf wil.

Christmas jungle

Wat je eigenlijk overal terug ziet komen is de jungle. Overal waar je kijkt komen dieren of planten uit de jungle naar voren. Je ziet de jungle items het meeste terug komen in de Velvet Deluxe trend, maar je kunt de items ook goed combineren met de overige trends.

Kerstballen zijn er in alle soorten en maten. Bij Eurofleur ook en als we dan even kijken naar de Christmas jungle, dan zie je kerstballen in de vorm van leeuwenkoppen of ronde ballen met een tijgerprint of andere jungle print. Wil je het thema afmaken? Dan zijn er gouden apen die je los door je woonkamer kunt verspreiden. Of zet een kleine kooi in de kamer en kleed deze aan in het jungle thema, net zoals wij dat hebben gedaan!

Natuurlijk

Deze trend zie je eigenlijk elk jaar wel terug. Natuurlijke materialen, het hoeft allemaal niet zo strak. Witte elementen komen hier vaak ook in terug, maar het is voornamelijk hout en touw. Vaak hangen we kunststof slingers of kettingen in de boom, maar in deze trend zie je slingers van dennenappels, bessentakken of schillen van noten. Je kan zelfs overwegen niet eens échte kerstboom te nemen. Maak er zelf eentje van pallethout of gebruik grote takken die je versiert.

Traditioneel rood

Rood is niet te vermijden met kerst. Je ziet de kleur al terugkomen in de Velvet Deluxe, maar de kleur rood is elk jaar weer een populaire kleur met kerst. Hij wordt vaak gecombineerd met groen en goud. Een over de top boom met rood valt natuurlijk lekker op, maar we zien dat dit jaar de kleur rood subtiel gecombineerd wordt met andere trends. Denk aan de natuurlijke trend die wordt gecombineerd met wat rode items, om net even wat meer contrast te geven aan het geheel. Ook als je de trend ‘Winters wit’ net wat te kil vindt, kan je deze mooi combineren met rode items.

Ben jij benieuwd welke items er dan allemaal bij deze trends horen? Kom dan shoppen bij de kerstshow van Eurofleur. We hebben zo’n 5000 m2 aan kerstartikelen voor je klaarstaan! Tot gauw.