Kerstboom decoreren: zo doe je dat!

Het optuigen van de kerstboom is soms lastiger dan je denkt. Het optuigen zelf is niet zozeer moeilijk, maar er een geheel van maken vaak wel. Soms is de boom te kaal of kloppen de kleuren van de accessoires niet bij elkaar. Wij geven je een aantal tips waarmee je ervoor zorgt dat jouw kerstboom er dit jaar tip-top uitziet.

De boom

Hoe jouw kerstboom er uiteindelijk uit komt te zien, begint al bij de kerstboom zelf. Je kunt kiezen voor een echte of een kunstkerstboom in allemaal verschillende formaten! Wij hebben zelfs kunstkerstbomen waarbij het lijkt alsof er sneeuw op ligt. Een boom met sneeuw op de takken is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar dit geeft een waanzinnig effect als ze eenmaal gedecoreerd zijn.

De voet

Niet geheel onbelangrijk voor het uiterlijk van je kerstboom: de voet. Je moet er natuurlijk voor zorgen dat de kerstboom blijft staan. Je kunt zelf een voet in elkaar timmeren of een stabiele voet kopen. Vaak zijn beide opties niet de mooiste. Maar je kunt de voet op verschillende manieren wegwerken. Bijvoorbeeld door een kap te kopen die je erover heen zet. Je kunt het ook zelf creatief oplossen door er bijvoorbeeld houtblokken omheen te leggen of kunstsneeuw over de voet heen te strooien.

Verlichting

Een kerstboom zonder lampjes is gewoon een dennenboom. De kerstverlichting in de boom is essentieel om sfeer te creëren. Er zijn ontzettend veel opties. Ga je voor veel kleine lichtjes of juist wat voor wat minder lampjes, maar wel van een groter formaat. Als je echt een bijzonder effect aan je boom wilt geven, maak je een combinatie van grotere en kleinere lichtjes. Wij garanderen dat het niet tegenvalt!

De decoratie

Om jouw kerstboom écht te laten schitteren, is het goed om variatie aan te brengen in de boom. Vaak zie je voornamelijk ronde, egale kerstballen in de boom hangen. Kies eens voor afwijkende vormen. Je zult zien dat dit gelijk een heel ander en speelser effect aan de boom geeft.

Door takken, bloemen of veren toe te voegen aan een kerstboom ontstaat er een echt ‘wauw-effect’. Door de uitstekende vormen, ontstaat er een nieuwe contour en maak je de boom éxtra bijzonder om naar te kijken.

Kerstballen hoeven tegenwoordig niet meer de traditionele, ronde ballen te zijn. Juist andere vormen, ook het gebruik van andere materialen, maakt een kerstboom opvallender en levendiger.

Om ervoor te zorgen dat het niet een ongestructureerde boom wordt, is het goed om voor ongeveer 3 kleuren te kiezen. Zolang je je decoratie in een aantal dezelfde kleuren houdt, maakt het niet uit welke vormen of materialen je gebruikt.

De gouden tip bij het realiseren van een droomkerstboom: decoreer ook om de kerstboom heen! Kijk maar eens naar die perfecte kerstbomen op televisie. Daar zie je altijd dat de kerstboom rondom ook is aangekleed. Probeer het maar eens! Wij garanderen je het verschil je zal verbazen.

Hulp nodig bij het decoreren van je kerstboom? Bij Eurofleur hebben we hoekjes gecreëerd met thema’s. Als je verschillende kerstdecoratie uit hetzelfde hoekje koopt, kan het niet fout gaan! Als je bovenstaande tips volgt, kun je natuurlijk ook decoratie uit de gehele kerstshow combineren. Succes met decoreren en we zien graag het eindresultaat tegemoet!