Tips voor het opbouwen van je Lemax miniatuurdorp!

Ben jij ook zo gek op miniatuurdorpen? Wij in ieder geval wel! Bij ons kun je elk jaar de Lemax dorpen bewonderen in de kerstshow. Wij krijgen vaak de vraag hoe we deze dorpen zo mooi maken. Jij kan dit ook! Wij hebben een aantal stappen op een rijtje gezet.

Stap 1. Kies een landschap

Het landschap waarop je bouwt is de basis voor jouw kerstdorp. De ondergrond bepaalt voor een groot deel wat de uitstraling wordt. Een berglandschap van My Village geeft je dorp hoogteverschil, waardoor het dorp speelser en interessanter wordt om naar te kijken.

Stap 2. Zet de huisjes neer

Nu je een landschap hebt bepaald, is het tijd om je huisjes op de juiste plek neer te zetten. Maak hierbij gebruik van het hoogteverschil in het landschap. Zet een huisje op het hoogste punt, maar ook voor het landschap, waar het vlak is. Zodra je de positie van de huisjes hebt bepaald, kun je ze aansluiten op stroom.

Stap 3. Creëer een natuurlijke omgeving

Het landschap van rotsen is heeft natuurlijk nog wel wat aankleding nodig om het realistisch te maken. Gelukkig zijn er genoeg opties om je landschap aan te kleden, bijvoorbeeld door mos toe te voegen. Zeker als je meerdere kleuren gebruikt. Het mos kun je onder andere gebruiken om struikjes mee te maken. Ook verkopen wij allerlei soorten boompjes waarmee je het landschap aankleedt.

Als je echt een winters dorp wil creëren, kun je nepsneeuw toevoegen. Dit geeft een lekkere winterse uitstraling.  

Stap 4. Kleed je dorp aan

De aankleding van het dorp maakt het helemaal af. Er zijn een tal van opties, denk hierbij aan bestrating, lantaarnpalen en bankjes. Je kan zelfs een hele kermis aanleggen.  

Stap 5. Voeg figuren toe

Een dorp zonder mensen is een uitgestorven dorp. Voeg daarom wat figuren toe op straat. Je kunt ook bankjes kopen waarop mensen zitten of een ijsbaan met daarop schaatsende mensen. Voor elk landschap hebben wij passende figuren.

Succes met het opbouwen van je kerstdorp! Wil je nog meer inspiratie opdoen? Kom eens langs in onze kerstshow. Hier hebben wij een grote Lemax afdeling waar je alle items kunt bekijken en aanschaffen. Wil je direct weten welke items we verkopen? Bekijk een groot deel van de Lemax collectie in de webshop!