Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Top 5 hangplanten

Top 5 hangplanten

De meeste kamerplanten staan in een pot op de grond, op tafel of in de vensterbank. Wist je dat er ook ontzettend veel leuke hangplanten zijn? Deze zorgen ervoor dat je in jouw huiskamer, hal of zelfs slaapkamer nog meer leuke kamerplanten kwijt kunt. Hangplanten kun je op ontzettend veel plekken kwijt: voor het raam of zelfs midden in de kamer. Naast dat hangplanten voor nog meer sfeer in huis zorgen, kunnen deze planten ook nog erg handig zijn. Heb je bijvoorbeeld katten die de planten opeten of stuk maken? Als je de planten ophangt kunnen zij er niet meer bij! Om de keuze uit al die verschillende hangplanten wat makkelijker te maken, hebben wij een top 5 hangplantenvoor je opgesteld:

  • Klimop
  • Graslelie
  • Philodendron
  • Peperomia

Klimop: ook als hangplant te koop

Bij de Klimop denk je hoogstwaarschijnlijk alleen aan de klimplant voor in de tuin. Echter, de Klimop is ook nog eens de ideale hangplant! De Klimop is een makkelijke plant die niet veel eisen heeft en makkelijk te verzorgen is. Deze plant groeit snel, waardoor deze gemakkelijk grote leggen plekken in huis kan opvullen. Wordt de Klimop toch te lang of te groot? Dan kun je deze zonder moeite snoeien! De Klimop is zelf al een mooie plant, maar ook kun je deze combineren met bloeiende planten voor een echt jungle-effect. Kom langs bij Eurofleur en bekijk ons ruime aanbod hangplanten, inclusief de Klimop!

hangende-planten-eurofleur

Graslelie: makkelijke plant die je kunt vermeerderen

Makkelijke planten klinken als muziek in de oren: ze hebben weinig verzorging nodig en kunnen wel tegen een stootje. De Graslelie is zo een makkelijke plant die ook nog eens precies aangeeft wanneer deze iets nodig heeft. Als de bladeren wat kleur verliezen heeft de plant te weinig water gehad en kan het helpen om deze te dompelen in water. Als de kleur van de bladeren juist donkerder word, dan is de luchtvochtigheid in huis te laag. De Graslelie is een plant die precies aangeeft wat hij wilt! Ook leuk om te weten is dat de Graslelie een plant is waar je gemakkelijk meerdere planten van kunt maken. 

philodendron-hangende-planten-eurofleur

Philodendron: plant met hartvormige bladeren

De Philodendron is een plant die houdt van vochtige aarde. Let op: vochtig, niet nat! Als je de plant teveel water geeft kan deze namelijk over je hele vloer gaan lekken; dat is vaker een probleem met hangplanten. Pas dus op met hoeveel water je deze hangplant geeft, maar zorg er wel voor dat de Philodendron genoeg licht krijgt. Deze plant komt oorspronkelijk namelijk uit de tropen en heeft genoeg licht nodig om te overleven. 

Peperomia: hangplant die veel weg heeft van een vetplant

Doordat deze plant veel weg heeft van een vetplant, is het een sterke plant die water kan opslaan. Dit zorgt ervoor dat het geen probleem is als de Peperomia tussen twee verschillende gietbeurten wat droog aanvoelt. Echter, de Peperomia is geen vetplant en heeft dus veel meer water nodig dan een vetplant. Als je deze plant ophangt zullen de scheuten langer groeien dan wanneer je deze neerzet. Er zijn zoveel verschillende soorten van deze plant, dat je ze ook leuk kunt combineren! Heb je vragen over ons aanbod kamerplanten? Kom dan langs en vraag het één van onze medewerkers. 

Rotskoraal: opvallend en uniek

Het uiterlijk van deze plant zal zeker opvallen in jouw huis- of slaapkamer. De hangende, groene slierten zijn uniek in zijn soort en los in structuur. Deze plant houdt van zon, maar vindt het ook niet erg om op een plek te staan met iets meer schaduw. Heb je dus nog een lege plek ergens waar je een vrolijk Rotskoraal kan ophangen? Kom dan naar Tuincentrum Eurofleur en fleur je huiskamer op!

Hangplanten kopen bij Eurofleur

Ons aanbod hangplanten verandert vaak, zodat wij jou een breed assortiment kunnen bieden! Heb je vragen over de verzorging van één van deze hangplanten? Kom dan langs bij ons tuincentrum in Leusden of neem contact met ons op. Wij hopen je graag terug te zien.