Welke kamerplanten kunnen op een donkere plek staan?

Welke kamerplanten kunnen op een donkere plek staan?

Wil je in de huis- of slaapkamer graag meer planten, maar heb je geen plekjes meer met veel licht over? Geen probleem! Bij Tuincentrum Eurofleur hebben wij een breed aanbod aan kamerplanten die ook op donkere plekken terecht kunnen. Zo kun je gemakkelijk de donkere hoekjes in een hal, keuken of misschien zelfs de badkamer gezelliger maken. Om het wat makkelijker voor je te maken om een keuze te maken, hebben wij een top 5 opgesteld met kamerplanten die ook op een donkere plek terecht kunnen. Welke kamerplanten kunnen eigenlijk op een donkere plek staan?

Lepelplant: makkelijk te verzorgen

De Lepelplant is een plant waarbij de bladeren gaan hangen als deze water nodig heeft. Als je de plant water gegeven hebt, kun je best even een week wachten voordat deze plant weer water nodig heeft. Een enorme hoeveelheid zonlicht heeft deze plant niet nodig en daardoor is de Lepelplant de perfecte kandidaat om op een donkere plek geplaatst te worden. 

lepelplant-vrouwentong-donkere-kamerplant

Vrouwentongen: slaat gemakkelijk water op

Deze plant heeft alleen licht nodig om te groeien, dus als je tevreden bent met de grootte kun je de Vrouwentong gemakkelijk op een donkere plaats neerzetten. Ook handig is dat de Vrouwentong niet veel verzorging nodig en kan water voor lange tijd opslaan. Als je deze plant teveel water geeft, kunnen de wortels gaan rotten. Lees daarom goed de informatie over de plant die altijd bij de koop wordt geleverd! 

Philodendron: de jungle in huis

Oorspronkelijk komt de Philodendron uit Midden- en Zuid-Amerika. Deze plant is dus wel wat warmte en zon gewend, zou je denken. Deze plant houdt juist niet van een warme plek naast of zelfs op de verwarming, omdat de bladeren dan verdrogen. Doordat de Philodendron oorspronkelijk uit de jungle komt, is deze wel een hoge luchtvochtigheid gewend. Prima dus om in de badkamer neer te zetten!

philodendron-kamerplanten-donkere-plekken

Bromelia: tropische plant

Deze tropische plant kan prima in leven blijven door fluorescerend licht en hierdoor zijn donkere hoekjes geen enkel probleem! Wel heeft ook deze plant het liefste een vochtige omgeving, waardoor ook de badkamer een goede optie is. De spectaculaire kleuren van de Bromelia zullen zeker niet misstaan in jouw huis! 

Drakenbloedboom: grote plant die lang meegaat

De Drakenbloedboom staat bekend om het feit dat deze erg oud kan worden. Met de juiste verzorging zorg je ervoor dat deze voor lange tijd een donker plekje in hui zal opvrolijken! De Drakenbloedboom is in meerdere maten te koop; onze medewerkers bij Tuincentrum Eurofleur helpen je graag de juiste maat kiezen. 

Kamerplanten voor donkere plekken kopen bij Tuincentrum Eurofleur

Ons tuincentrum in Leusden is gevuld met prachtige kamerplanten, waaronder ook kamerplanten die geschikt zijn voor donkere plekken. Heb je vragen over ons aanbod kamerplanten of over de verzorging van één van deze planten? Vraag het dan aan onze enthousiaste medewerkers. De medewerkers in de winkel helpen je graag! Ook kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Wij hopen je snel te mogen verwelkomen in ons tuincentrum in Leusden.

Kom langs! 

Tags: