Zo creëer je een sfeervol kerstdiner

Tags:
Zo creëer je een sfeervol kerstdiner

Met vrienden en familie samen zijn en lekker eten kun je het hele jaar door. Tijdens het kerstdiner pakken we extra uit. De kerstboom zorgt al voor enige kerstsfeer, maar tijdens het kerstdiner wordt ook de tafel in kerstsfeer aangekleed. Wij geven je tips hoe je de tafel sfeervol kunt aankleden voor het kerstdiner.

Kies je stijl

Bij kerst denk je al snel aan de kleur rood of een combinatie van rood en groen. Je creëert een heel andere sfeer wanneer je een bepaalde kleur kiest. Groen, rood en houttinten geven een hele warme en knusse sfeer. Donkerblauw en goud geven een luxere sfeer. En wat dacht je van een witte kerst? Het gebeurt in Nederland maar weinig dat er sneeuw valt tijdens kerst. Door je kersttafel met witte accessoires aan te kleden, kun je toch een beetje dat idee creëren. Bijvoorbeeld met nepsneeuw op tafel.

Het servies

Een tip om je tafel er luxe uit te laten zien: stapel je borden op! Dit zie je ook vaak in luxe restaurants. Ze zetten het bord op een groter bord wat er al staat. Wij kunnen ons voorstellen dat als je met de hele familie gaat eten, je niet genoeg van hetzelfde servies hebt. Toch creëer je een chique tafel door overal hetzelfde servies te gebruiken. Om alles van hetzelfde te kopen is misschien erg prijzig, maar je kunt het dan wel ieder jaar gebruiken. Een andere optie is om servies te huren. Het kost wat, maar je krijgt er een prachtige tafel voor terug.

Accessoires

It’s all about the details! Je maakt je tafel voor het kerstdiner helemaal af door accessoires toe te voegen. ’s Avonds is het makkelijk om sfeer te creëren in het donker. Leg bijvoorbeeld wat kleine lampjes op tafel of steek meerdere kaarsjes aan. Ook kun je naaldtakjes op tafel leggen ter decoratie. Je hebt ook kunsttakken die bijna niet van echt te onderscheiden zijn, die je volgend jaar kunt hergebruiken.

Wil je ook aan een feestelijke tafel zitten tijdens het kerstdiner? Kom langs bij Eurofleur! In onze kerstshow vind je alles wat je nodig hebt om de kersttafel aan te kleden.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

kamerplanten
Fris je kamerplanten op

Wist je dat je kamerplanten nu het langer licht is wat meer zorg en aandacht nodig hebben? Ons tuincentrum in Leusden heeft handige opfristips voor je kamerplanten.

Lees meer...
kamerplanten
Koningsdag! 'Oranje boven' in huis en tuin!

Koningsdag komt eraan en Nederland kleurt langzaam aan weer helemaal oranje! Zelf als je niet koningsgezind bent is het een fijne, opbeurende kleur, zowel binnen als buiten. Ons tuincentrum in Leusden geeft (combinatie)tips voor de mooiste oranje snijbloemen, kamer-, tuin- en balkonplanten.

Lees meer...
onkruid
Onkruid? Weg ermee!

Alles staat weer in bloei, inclusief het onkruid. Wij geven tips voor het herkennen en verwijderen van onkruid.

Lees meer...
duurzaam tuinieren
Maak van je tuin een vlinderparadijs

Zou je ook graag meer kleurrijke vlinders zien rondfladderen in je tuin of op je balkon of (dak)terras? Ons tuincentrum helpt jou én deze mooie insecten graag met vlindervriendelijke tuintips en de beste planten die je kunt inzetten als vlindermagneet.

Lees meer...
Vacatures