Vandaag geopend van 09:00 t/m 21:00

Deze luchtzuiverende planten verbeteren de luchtkwaliteit in huis!

Tegenwoordig worden huizen steeds beter geïsoleerd. Een nadeel daarvan is dat de lucht in huis sneller droog is en minder zuurstof bevat. Hier kun je last van krijgen. Je krijgt bijvoorbeeld last van slaap- en longproblemen, hoofdpijn en huidklachten. Een oplossing is luchtzuiverende planten in huis zetten!

Werking

Elke plant zet CO2 om in zuurstof, maar niet elke plant heeft een luchtzuiverende werking. Luchtzuiverende planten kunnen bepaalde chemicaliën uit de lucht halen. Een van die chemicaliën is Formaldehyde die wordt gebruikt bij de productie van leer en stoffen. Deze komt dan ook in bijna elk huis voor.

Naast het feit dat bepaalde planten luchtzuiverend zijn, fleuren planten het interieur op! Geen enkele reden meer om geen luchtzuiverende plant in huis te halen. Wij laten je hieronder een aantal van deze planten zien.

 

  1. Aloë vera

Aloë vera staat vooral bekend als geneeskrachtige plant en wordt veel gebruikt in verzorgings- en geneesproducten. Dit is een echte topplant, want hij is ook luchtzuiverend en heeft weinig onderhoud nodig. Je hoeft de plant maar eens in de twee weken een klein beetje water te geven.

 

  1. Lepelplant

De lepelplant, ook wel de Spathiphyllum genoemd, heeft haar naam te danken aan de lepelvormige bloemen. De plant heeft een sterke luchtzuiverende werking en haalt met haar grote bladeren meerdere chemische stoffen uit de lucht!

 

  1. Drakenbloedboom

Net als de Aloë vera is dit een zeer onderhoudsvriendelijke plant. Deze plant fleurt het interieur zeker op, want het is een vrij grote plant en je kunt er een echt statement mee maken! Vanwege de onderhoudsvriendelijkheid en de luchtzuiverende werking zie je deze plant veel in kantoorruimtes.

 

  1. Goudpalm

Deze plant heet eigenlijk de Areca palm. Het is een erg populaire kamerplant. Hoe mooi is het dan, dat deze ook nog eens dient als natuurlijke luchtverfrisser?! De goudpalm heeft wat meer onderhoud nodig en je kunt aan de bladeren goed zien of je hem goed verzorgt. De bladeren worden droog en bruin bij te weinig water en kleuren geel als de plant te veel water krijgt. 

 

  1. Klimop

Klimplant Hedera Helix, beter bekend als klimop, kom je voornamelijk buiten tegen. Ook deze plant is luchtzuiverend en kan daarom binnen goed van pas komen. Omdat het een klimplant is, kun je met de klimop een eigen ‘’greenwall’’ in huis creëren door de plant te begeleiden met ijzerdraad. Ook staat de plant leuk op kast, als hangplant.

Meer weten over luchtzuiverende planten? Kom eens langs in ons tuincentrum! Onze medewerkers vertellen je graag meer over de planten en laten je meer exemplaren zien.