7 planten voor een kleurrijke wintertuin

7 planten voor een kleurrijke wintertuin

Een tuin kan er in de winter behoorlijk kaal en grauw uitzien. Er zijn een aantal planten die in de winter groen blijven of zelfs gekleurde bloemen behouden. Lees hieronder met welke planten jij een kleurrijke wintertuin creëert.

Cortaderia

De Cortaderia wordt ook wel pampasgras genoemd en is een siergras met pluimen. Zowel de plant als de opvallende pluimen blijven in de winter groen. De grassen en pluimen geven een sierlijk en ’s winters vooral levendig effect aan je tuin.

Tip: de pluimen kun je drogen en gebruiken als woondecoratie. Een paar pluimen in een vaas staan erg leuk in het interieur.

Rhododendron

De Rhododendron blijft het hele jaar door groen en behoudt zijn blad. In de zomer zorgt deze plant voor een kleurrijk spektakel als de plant in bloei staat.

Viburnum bodnantense ‘Dawn’

Deze plant is een absolute topper als het gaat om een kleurrijke wintertuin. Deze plant bloeit namelijk ook in de winter. De plant heeft meerdere trosjes van kleine bloemetjes die wit tot lichtroze van kleur zijn. Naast dat de plant veel kleur toevoegt in de wintertuin, geeft hij ook een lekkere geur af.

Wilde wingerd

De wilde wingerd is een klimplant en is dus ideaal voor tegen een muur of schutting. Ook kun je de plant goed tegen een pergola aan laten groeien. In de zomer heeft de Wilde wingerd groene bladeren. Deze veranderen in het najaar in felrood.

Winterheide

Deze plant doet niet aan een winterslaap. De hele winter blijven de takjes groen en de kleine bloemetjes behouden hun kleur. De winterheide is er in meerdere kleurvarianten. Zo heb je ze met witte, roze, rode, paarse en gele bloemetjes.

Winterviooltjes

Door winterviooltjes in je tuin te zetten, ben je gegarandeerd van een kleurrijke tuin. Deze bloemetjes zijn er in veel verschillende soorten. Je kunt ze ook heel goed in plantenbakken zetten en op de tuintafel zetten of aan een balustrade hangen.

Galanthus nivalis

Dit plantje is beter bekend als het sneeuwklokje. De bloeiperiode van sneeuwklokjes begint in januari of februari. Omdat we dit jaar te maken hebben met een zeer zachte winter is de kans groot dat we de sneeuwklokjes al vroeg in januari zien bloeien.

Wil je meer weten over kleurrijke winterplanten of er een aantal aanschaffen? Kom eens langs in ons tuincentrum! Onze medewerkers laten je graag een paar topplanten zien.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

kamerplanten
Fris je kamerplanten op

Wist je dat je kamerplanten nu het langer licht is wat meer zorg en aandacht nodig hebben? Ons tuincentrum in Leusden heeft handige opfristips voor je kamerplanten.

Lees meer...
kamerplanten
Koningsdag! 'Oranje boven' in huis en tuin!

Koningsdag komt eraan en Nederland kleurt langzaam aan weer helemaal oranje! Zelf als je niet koningsgezind bent is het een fijne, opbeurende kleur, zowel binnen als buiten. Ons tuincentrum in Leusden geeft (combinatie)tips voor de mooiste oranje snijbloemen, kamer-, tuin- en balkonplanten.

Lees meer...
onkruid
Onkruid? Weg ermee!

Alles staat weer in bloei, inclusief het onkruid. Wij geven tips voor het herkennen en verwijderen van onkruid.

Lees meer...
duurzaam tuinieren
Maak van je tuin een vlinderparadijs

Zou je ook graag meer kleurrijke vlinders zien rondfladderen in je tuin of op je balkon of (dak)terras? Ons tuincentrum helpt jou én deze mooie insecten graag met vlindervriendelijke tuintips en de beste planten die je kunt inzetten als vlindermagneet.

Lees meer...
Vacatures