Zo verzorg je deze populaire cactussen en vetplanten!

Zo verzorg je deze populaire cactussen en vetplanten!

Vetplanten en cactussen zijn er in allerlei soorten en maten. Ze zijn erg populair en dat hebben ze voornamelijk te danken aan hun onderhoudsvriendelijkheid. Vetplanten en cactussen hebben namelijk maar weinig verzorging nodig. Toch zijn er een aantal dingen waar je goed op moet letten als je een cactus of vetplant in huis neemt. Bekijk hieronder de leukste vetplanten en cactussen.

Aloë vera

De Aloë vera staat ook wel bekend om zijn geneeskrachtige werking. De plant heeft verdikte bladeren met daarin een gelachtige substantie. Die substantie wordt veel gebruikt in medische en verzorgende producten.

De Aloë vera groeit van nature in droge en warme gebieden. Je kunt deze plant daarom prima in de vensterbank zetten waar het, direct achter glas, behoorlijk heet kan worden. De plant heeft veel licht nodig en weinig water. Als de grond waarin het plantje staat langere tijd droog aanvoelt, kun je de plant een beetje water geven. Je geeft deze plant al snel te veel water, dus geef steeds maar kleine beetjes. De grond kan beter iets te droog dan iets te vochtig zijn, dan kan de plant gaan schimmelen. 

Rhipsalis

Er zijn veel verschillende soorten Rhipsalis cactussen. Deze worden ook wel koraalcactussen genoemd. De meeste van deze cactussen kun je goed als hangplant gebruiken omdat hun stengels lang uit kunnen groeien, wel zijn deze vrij slap. Sommige cactussen krijgen kleine witte tot roze bloemetjes als ze gaan bloeien. Hieronder zie je een voorbeeld van een Rhipsalis Micrantha Rauhorium in ons tuincentrum die in bloei staat. 

Cactus Euphorbia

De Cactus Euphorbia kun je wel de cactus der cactussen noemen. Zijn uiterlijk is zeer iconisch; groot en prikkelbaar! Deze cactus heeft zeer weinig water nodig. Geef de cactus alleen water als de grond écht droog is. In de wintermaanden kan de cactus tot wel twee maanden zonder water! 

Mini vetplantjes

Wat je ook veel ziet zijn kleine vetplantjes. Deze plantjes zullen ook niet veel groter worden. Ze groeien namelijk erg langzaam. Vetplantjes komen van nature voor in droge en warme gebieden zoals de woestijn. Hier valt langere periode geen regen en eens in de zoveel tijd is er een stortbui. Geef jouw vetplantjes niet in één keer heel veel water, in de woestijn staan ze vaak op een helling waardoor het water goed weg kan lopen. 

Wil je meer weten over cactussen en vetplanten of wil je zelf ook zo’n onderhoudsvriendelijke beauty aanschaffen? Kom eens langs in ons tuincentrum in Leusden. Onze medewerkers laten je graag onze planten zien!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

kamerplanten
Fris je kamerplanten op

Wist je dat je kamerplanten nu het langer licht is wat meer zorg en aandacht nodig hebben? Ons tuincentrum in Leusden heeft handige opfristips voor je kamerplanten.

Lees meer...
kamerplanten
Koningsdag! 'Oranje boven' in huis en tuin!

Koningsdag komt eraan en Nederland kleurt langzaam aan weer helemaal oranje! Zelf als je niet koningsgezind bent is het een fijne, opbeurende kleur, zowel binnen als buiten. Ons tuincentrum in Leusden geeft (combinatie)tips voor de mooiste oranje snijbloemen, kamer-, tuin- en balkonplanten.

Lees meer...
onkruid
Onkruid? Weg ermee!

Alles staat weer in bloei, inclusief het onkruid. Wij geven tips voor het herkennen en verwijderen van onkruid.

Lees meer...
duurzaam tuinieren
Maak van je tuin een vlinderparadijs

Zou je ook graag meer kleurrijke vlinders zien rondfladderen in je tuin of op je balkon of (dak)terras? Ons tuincentrum helpt jou én deze mooie insecten graag met vlindervriendelijke tuintips en de beste planten die je kunt inzetten als vlindermagneet.

Lees meer...
Vacatures