Hoe je beter kunt thuiswerken met planten om je heen

Hoe je beter kunt thuiswerken met planten om je heen

In tijden dat er meer thuis gewerkt moet worden is het natuurlijk belangrijk dat je ook effectief kunt werken. Veel mensen ervaren dat ze thuis snel worden afgeleid, omdat je niet in de werkomgeving aan het werk bent. Hoe je ervoor kunt zorgen dat je productiever wordt? Creëer een jungle en haal die planten in huis!

Planten zorgen voor frisse lucht

Je kunt het niet zien, maar planten zorgen voor extra frisse lucht. Planten zetten CO2 om in zuurstof en brengen waterdamp in de lucht. Daarmee zorgen ze niet alleen voor extra zuurstof, maar helpen ze ook mee om de luchtvochtigheid in jouw werkomgeving op orde te krijgen. Een te lage luchtvochtigheid zorgt voor geïrriteerde luchtwegen, droge ogen of soms zelfs huidklachten. Een te hoge luchtvochtigheid zorgt daarentegen weer voor een ander probleem; schimmels.

Stress? Weg ermee!

Het is wetenschappelijk bewezen dat planten en stress niet goed samen gaan. Onderzoeken laten zien dat wanneer er planten op de werkplek worden geplaatst, de productiviteit met 12% omhoog gaat en dat de bloeddruk afneemt. Ze werken dus stressverlagend. Wedden dat je na het installeren van al die planten op jouw werkplek helemaal zen bent aan het eind van de dag?

Planten absorberen geluid 

Ben jij wel eens afgeleid door achtergrondgeluiden? Overweeg dan eens om jouw werkplek te voorzien van geluidsabsorbeerders; planten! De bladeren van de planten zorgen dat geluid verspreid worden (diffuus) waardoor het volume afneemt. Natuurlijk werkt de ene plant beter dan de andere. Welke planten je het beste kunt kiezen als je te maken hebt met een slechte akoestiek? Planten met grote bladeren staan er bekend om dat ze het meeste effect hebben.

Planten maken je vrolijk

Naast de bovenstaande voordelen hebben planten nóg een groot pluspunt. Ze maken je vrolijk! De werkruimte wordt aantrekkelijker, de gemoedstoestand neemt doe en mensen zijn meer tevreden over hun functioneren tijdens het werk. De kans is groot dat als jij tevreden bent over jouw functioneren, dat je de volgende dag weer staat te springen om aan het werk te gaan.

Hebben we een zaadje geplant?

We hopen dat we een zaadje hebben kunnen planten en dat je overtuigt bent van het voordeel van planten op jouw werkplek. Wij verkopen de mooiste planten in allerlei soorten en maten, die niet alleen jouw werkplek opfleuren, maar die ook nog eens bijdragen aan jouw gezondheid!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

kamerplanten
Fris je kamerplanten op

Wist je dat je kamerplanten nu het langer licht is wat meer zorg en aandacht nodig hebben? Ons tuincentrum in Leusden heeft handige opfristips voor je kamerplanten.

Lees meer...
kamerplanten
Koningsdag! 'Oranje boven' in huis en tuin!

Koningsdag komt eraan en Nederland kleurt langzaam aan weer helemaal oranje! Zelf als je niet koningsgezind bent is het een fijne, opbeurende kleur, zowel binnen als buiten. Ons tuincentrum in Leusden geeft (combinatie)tips voor de mooiste oranje snijbloemen, kamer-, tuin- en balkonplanten.

Lees meer...
onkruid
Onkruid? Weg ermee!

Alles staat weer in bloei, inclusief het onkruid. Wij geven tips voor het herkennen en verwijderen van onkruid.

Lees meer...
duurzaam tuinieren
Maak van je tuin een vlinderparadijs

Zou je ook graag meer kleurrijke vlinders zien rondfladderen in je tuin of op je balkon of (dak)terras? Ons tuincentrum helpt jou én deze mooie insecten graag met vlindervriendelijke tuintips en de beste planten die je kunt inzetten als vlindermagneet.

Lees meer...
Vacatures