De moestuintips voor april

De moestuintips voor april

April is naast de aspergemaand ook de perfecte maand om je moestuin uit te breiden. Het wordt beter weer, de nachtvorst neemt af en daarom kunnen je groenten, kruiden en fruit weer heerlijk gaan groeien! In dit blog vertellen we je wat je allemaal kunt inzaaien!

 

Inzaaien in april

Je kunt weer een aantal groentes inzaaien deze maand. Denk aan:

  • Bieten
  • Broccoli
  • Rode kool
  • Mais
  • Peterselie
  • Knolselderie
  • IJsbergsla
  • Aardappelen

Naast het inzaaien kun je ook al wat stekjes en plantjes potten. Het is wel handig om de plantjes, voordat je ze in de moestuin plant, eerst een weekje te laten wennen aan de buitentemperatuur. Als het temperatuurverschil te groot is, bestaat de kans dat de plantjes het niet overleven. Zet ze dan wel op een beschutte plek en haal ze ’s avonds naar binnen.

 

Bloemen in de moestuin

Ja, je leest het goed. Bloemen in de moestuin is helemaal geen gek idee. Sommige bloemen trekken bijen en hommels aan. Deze kunnen ervoor zorgen dat er bestuiving ontstaat. Bijvoorbeeld doperwten, tomaten en pompoenen kunnen groeien door bestuiving. Maar er zijn natuurlijk ook groenten waarbij je bepaald ongedierte weg wilt houden. Denk aan slakken en bladluizen! Slakken houdt je weg met Afrikaantjes en bladluizen blijven op afstand wanneer zij een goudsbloem treffen.

 

Assortiment Eurofleur

Bij Eurofleur is het assortiment kruiden, groente en fruit weer uitgebreid. Er is voor iedereen wat wils. Heerlijk om over een paar maanden te kunnen eten uit je eigen tuin. Daarnaast is het in deze quarantaine tijden fijn als je ergens mee bezig kunt zijn. De moestuin is dus een perfecte investering en het is ook super leuk om met kinderen te onderhouden.

 

Wil jij je moestuin uitbreiden of wil je er nog mee beginnen? Dat is een goed idee! In ons tuincentrum hebben we alle artikelen voor jouw moestuin. We vragen je wel om onze maatregelen in acht te nemen en met niet meer dan één persoon naar het tuincentrum te komen en netjes afstand te houden.

Succes!