De moestuintips voor april

De moestuintips voor april

April is naast de aspergemaand ook de perfecte maand om je moestuin uit te breiden. Het wordt beter weer, de nachtvorst neemt af en daarom kunnen je groenten, kruiden en fruit weer heerlijk gaan groeien! In dit blog vertellen we je wat je allemaal kunt inzaaien!

 

Inzaaien in april

Je kunt weer een aantal groentes inzaaien deze maand. Denk aan:

  • Bieten
  • Broccoli
  • Rode kool
  • Mais
  • Peterselie
  • Knolselderie
  • IJsbergsla
  • Aardappelen

Naast het inzaaien kun je ook al wat stekjes en plantjes potten. Het is wel handig om de plantjes, voordat je ze in de moestuin plant, eerst een weekje te laten wennen aan de buitentemperatuur. Als het temperatuurverschil te groot is, bestaat de kans dat de plantjes het niet overleven. Zet ze dan wel op een beschutte plek en haal ze ’s avonds naar binnen.

 

Bloemen in de moestuin

Ja, je leest het goed. Bloemen in de moestuin is helemaal geen gek idee. Sommige bloemen trekken bijen en hommels aan. Deze kunnen ervoor zorgen dat er bestuiving ontstaat. Bijvoorbeeld doperwten, tomaten en pompoenen kunnen groeien door bestuiving. Maar er zijn natuurlijk ook groenten waarbij je bepaald ongedierte weg wilt houden. Denk aan slakken en bladluizen! Slakken houdt je weg met Afrikaantjes en bladluizen blijven op afstand wanneer zij een goudsbloem treffen.

 

Assortiment Eurofleur

Bij Eurofleur is het assortiment kruiden, groente en fruit weer uitgebreid. Er is voor iedereen wat wils. Heerlijk om over een paar maanden te kunnen eten uit je eigen tuin. Daarnaast is het in deze quarantaine tijden fijn als je ergens mee bezig kunt zijn. De moestuin is dus een perfecte investering en het is ook super leuk om met kinderen te onderhouden.

 

Wil jij je moestuin uitbreiden of wil je er nog mee beginnen? Dat is een goed idee! In ons tuincentrum hebben we alle artikelen voor jouw moestuin. We vragen je wel om onze maatregelen in acht te nemen en met niet meer dan één persoon naar het tuincentrum te komen en netjes afstand te houden.

Succes!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

onkruid
Onkruid? Weg ermee!

Alles staat weer in bloei, inclusief het onkruid. Wij geven tips voor het herkennen en verwijderen van onkruid.

Lees meer...
duurzaam tuinieren
Maak van je tuin een vlinderparadijs

Zou je ook graag meer kleurrijke vlinders zien rondfladderen in je tuin of op je balkon of (dak)terras? Ons tuincentrum helpt jou én deze mooie insecten graag met vlindervriendelijke tuintips en de beste planten die je kunt inzetten als vlindermagneet.

Lees meer...
moestuin
Moestuinieren in april

Houd je van lekker en gezond eten? En van tuinieren? Dan ga je nu natuurlijk aan de slag met het zaaien en opkweken van je eigen groenten en kruiden. Ons tuincentrum geeft je vruchtbare tips!

Lees meer...
bloembollen
Zomer in de bol met zomerbollen!

Het is maar nauwelijks lente en nu al de zomer in de bol?! Ja zeker! Ons tuincentrum in Leusden geeft je de ins en outs over de verzorging van de meest bijzondere zomerbollen.

Lees meer...
Vacatures