De perfecte bloemen voor op jouw paastafel!

Dit weekend is het Pasen. In deze tijden zit brunchen met een groot gezelschap er niet in. Laten we er toch een mooi weekend van maken, met bloemen! Pasen staat voor nieuw leven en dat zie je terug in de bloemen. Om jouw Pasen op te vrolijken hebben we een aantal bloemen geselecteerd die jouw paastafel opfleuren.

 

Tulpen

Je ziet ze nu overal; tulpen. Ze zijn in allerlei verschillende kleuren te verkrijgen. De echte paaskleuren zijn geel en paars. Je kunt een mooie vaas met gele, paarse en witte tulpen op tafel zetten. Naast dat het er mooi uitziet, hebben de kleuren ook verschillende betekenissen.

Geel -> Vreugde en vriendschap

Paars -> Geloof, hoop en liefde

Wit -> Onschuld, nederigheid en vergeving

 

Hyacinten

De hyacint heeft vrolijke, krullende bloemen. Dit is een echte voorjaarsbloeier. Hij bloeit tot mei en geeft een heerlijke geur af. De paarse hyacint geeft de meeste geur af, dus wil je het voorjaar ruiken aan de paastafel? Kies dan voor een paarse hyacint. Hij is te verkrijgen als bol, maar ook als snijbloem. In een vaas is hij dan perfect te combineren met tulpen. Knip de hyacinten korter af dan de tulpen; hierdoor ontstaat er een mooie dynamiek in het boeket!

 

Witte lelies

De witte lelie is een enorm populaire bloem tijdens Pasen. Naast dat het een prachtige bloem is, heeft hij ook veel betekenis. De witte lelie staat voor zuiverheid, liefde, vrouwelijkheid, vergankelijkheid en vruchtbaarheid. Vroeger werden de lelies gegeven, in de vorm van een kroon, aan Griekse en Romeinse bruiden. Deze bloemen staan heel mooi in een grote vaas. Wil je wat meer kleur toevoegen? Lelies zijn er in allerlei verschillende kleuren te verkrijgen!

 

Madeliefjes

De madeliefjes staan voor onschuld, loyaliteit en tederheid, maar symboliseren ook vrolijkheid en het begin van het voorjaar! Het is een vaste plant, dus je hebt er lang plezier van. Dus na Pasen kun je ook lang genieten van deze schattige bloemetjes.

Naast dat een Madeliefje er mooi uitziet kun je er nog veel meer mee doen!

  • Ze zijn eetbaar en passen dus mooi in een groene salade. Let op; gecultiveerde madeliefjes zijn niet eetbaar!
  • Je kunt er bloemenkransjes van maken.
  • De Madeliefjes worden ook in de homeopathie gebruikt bij huidproblemen zoals jeuk en eczeem.

 

Gerbera

De Gerbera is dé bloem voor de gehele maand april. Ze zijn er in ontzettend veel kleuren en soorten (meer dan 600!) te krijgen en brengen alleen maar vrolijkheid in huis. De Gerbera is op veel manieren te stijlen, als boeket, maar ook om neer te leggen op de paastafel. Je kunt ook een hoge smalle vaas pakken; de Gerbera’s op allemaal verschillende lengtes afknippen en met de bloemen naar buiten wijzend in de vaas te plaatsen. Door de hoogteverschillen krijg je een speciaal en kunstig effect. Gerbera’s blijven tot wel drie weken goed, je kunt er dus de hele maand van genieten!

 

Dit zijn de mooiste bloemen voor jouw paastafel, maar ook voor het voorjaar! In ons tuincentrum hebben we deze bloemen voor je klaarstaan. Wil jij de paastafel versieren? Kom dan alleen naar het tuincentrum om versiering te kopen. We helpen je graag met het samenstellen van een mooi paasstuk!