De fleurigste moederdagknallers van 2020!

Wil jij je moeder eens goed verwennen dit jaar? Koop voor haar een bloeiende hangplant! De kans is groot dat je niet bij jouw moeder langs kan, maar je kunt wel een mooie plant voor haar regelen. Dan kan zij toch op een fleurige manier Moederdag vieren. We hebben de mooiste bloeiende hangplanten voor je op een rij gezet!

 

Verbena/IJzerhard

Met de Verbena haal je kleur in de tuin. Over het algemeen is het een wild groeiende plant en is daarom perfect als hangplant. De bloemen groeien alle kanten op en dat geeft een speels effect. De Verbena is verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren, zowel effen als meerkleurige bloemen. De Verbena bloeit van mei tot en met oktober.

Hang de Verbena maar lekker in de zon! Hoe meer zon deze plant krijgt, hoe dieper de kleuren worden. De plant kan lange stelen krijgen naarmate de zomer vordert, zorg ervoor dat je de plant voldoende water en voeding heeft. Verwijder ook elke week even de uitgebloeide bloemen, doe dit met een scherp mesje.

 

Surfinia

De Surfinia of hangpetunia heeft grote kleurige bloemen en zijn net als de Verbena een kleurenbom in de tuin. De Surfinia is goed bestand tegen het Nederlandse weer. Hij krijgt niet zo snel bruine bladeren bij aanhoudende regen, al hebben dat al even niet meer gehad! Ze vinden een lekkere scheut water dan ook heerlijk, maar zorg dat ze niet in het water blijven staan.

Zorg ook bij de Surfinia dat je de bloemen verwijderd. Hierdoor krijgt de plant nieuwe energie en kan nieuwe bloemen laten groeien! Je hebt tot in het najaar plezier van deze hangplant die in veel verschillende kleuren verkrijgbaar is.

 

Million Bells

De Million Bells of Calibrachoa bloemen lijken erg op die van de Surfinia, maar zijn dan veel kleiner. Deze kleine bloemetjes beginnen al te bloeien in mei en bloeien door tot de eerste nachtvorst. Dat is vaak oktober/november. Als deze plant gaat groeien krijg je een zee van kleine bloemetjes. De ranken kunnen tot 40 cm lang worden!

De Million Bells zijn gemakkelijk te verzorgen. Ze vinden het prima om in de zon te staan, zolang ze maar een beetje water en voeding krijgen.

 

Bacopa

De Bacopa heeft kleine bloemetjes die door de hele plant heen groeien. Dit is een échte hangplant en hangt in no-time diep over de randen van de pot heen. Zij veroorzaken een zee van groen en bloemen. Ze zijn voornamelijk verkrijgbaar in het wit, maar je ziet ook steeds meer roze en blauwe varianten!

De Bacopa vindt het lekker om in de half-schaduw te staan, maar wil dan ook regelmatig een scheutje water ontvangen. Wanneer de Bacopa droog heeft gestaan is het moeilijk om ze weer te herstellen, dus geef ze voldoende en regelmatig water. De Bacopa bloeit van mei tot en met oktober!

 

Moederdagactie

Deze mooie hangplanten zijn allemaal verkrijgbaar in ons tuincentrum en tot en met 10 mei 2020 zijn de hangplanten in 27 cm pot afgeprijsd van € 13,95 voor € 9,95! Dus maak je moeder (of jezelf) blij met een van de prachtige hangers. Heb je nog vragen over deze planten, onze medewerkers vertellen je graag meer!