Maak een border met schaduwplanten

Maak een border met schaduwplanten

Wil je een border in de tuin, maar ben je bang dat je te weinig zon hebt? Geen probleem! Tuincentrum Eurofleur geeft je alle tips die je nodig hebt om een border met schaduwplanten te maken. Wist je dat er ontzettend veel planten te koop zijn waar je uit kunt kiezen? Kom langs bij ons tuincentrum in Leusden en bekijk ons aanbod schaduwplanten voor in jouw border. 

Schaduwplanten voor in de border: welke zijn geschikt?

Ook al heb je een tuin met weinig zon, of een bepaalde hoek in de tuin waar de zon niet veel schijnt; ook hier kan een border staan! Om het je gemakkelijk te maken hebben wij alvast een paar vaste planten op een rijtje gezet voor in jouw border gevuld met schaduwplanten:

  • Boerenhortensia. Deze plant heeft weinig zon nodig, geeft enorm veel kleur aan je border en is ook nog eens makkelijk in onderhoud! De boerenhortensia is dus als het ware de ideale plant voor in jouw border. 
  • Tuinvaren. In de border zul je wellicht willen afwisselen met kleur en groen. De tuinvaren is perfect als groene opvulling in de border en de meeste soorten blijven ook nog eens gedurende het hele jaar groen!
  • Taxus. De taxus is een wintergroene struik waar je het hele jaar van kunt genieten. De verzorging van deze plant is minimaal en het liefst staat de Taxus op een plek met halfschaduw.
  • Herfstanemoon. Wil je dat de border met schaduwplanten gedurende het hele jaar bloemen heeft? Dan is het verstandig om planten toe te voegen met verschillende bloeitijden. De herfstanemoon geeft prachtige roze bloemen in de herfst en siert jouw border dus in het najaar. 

border-schaduwplanten-aanleggen

Tips voor het aanleggen van een border met schaduwplanten

Een border aanleggen kan makkelijk zijn, maar soms is het handig om wat tips te hebben zodat het nog makkelijker gaat! Bij het aanleggen van een border zul je namelijk rekening moeten houden dat het mooi is om vooraan korte planten te planten en achteraan juist de langere planten. Wellicht vind je dit helemaal niet mooi, dan kan je het natuurlijk ook anders aanpakken. Een andere tip is dat planten in een border steun nodig hebben. Hoe eerder je daar mee begint, hoe beter! Wil je meer tips? Kom dan langs bij ons tuincentrum in Leusden. 

Schaduwplanten kopen bij Tuincentrum Eurofleur

Voor een ruim assortiment schaduwplanten kom je naar Tuincentrum Eurofleur. Bekijk de complete afdeling tuinplanten en kies de perfecte planten voor in jouw border! Wij hopen je snel terug te zien.