Dit zijn de mooiste eenjarige planten

Dit zijn de mooiste eenjarige planten

 

Eenjarige planten zijn vaak kleurrijk en vol met bloemen. Het is de perfecte manier om ieder voorjaar je tuin op te fleuren en ook ieder jaar voor andere bloemen te kiezen. Natuurlijk kun je ook de zaadjes van deze planten verzamelen en het ieder jaar opnieuw inzaaien. De mogelijkheden zijn eindeloos! Bij Eurofleur vind je het grootste assortiment eenjarige planten van de regio. De mooiste exemplaren hebben we voor je op een rij gezet.

 

Madeliefjes

Het meest bekende madeliefje heeft witte blaadjes en een geel hart. Je kunt deze variant als vaste plant kopen, maar ook als eenjarige plant. Er is ook nog een andere madeliefje; het blauwe madeliefje (Felicia amelloides). Deze heeft prachtige blauwe bladeren en past perfect in een kruidachtige border met bijvoorbeeld lavendel en andere blauw/paarse bloemen.

 

Mexicaantje

Het Mexicaantje (Ageratum houstonianum) heeft zijn naam te danken aan zijn herkomst. In Mexico is dit een vaste plant, maar door het Nederlandse klimaat is het hier een eenjarige plant. Je herkent het het mexicaantje aan zijn ‘pluizige’ bloemen. Deze plant is perfect om een tapijt aan kleur te creëren in je tuin of border. Hij bloeit lekker lang, namelijk van mei tot oktober! Hij staat graag in de zon of lichte schaduw en houdt van water. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt.

 

Afrikaantje

Het Afrikaantje (Tagetes) is een populaire eenjarige. Deze plant komt net zoals het Mexicaantje uit Mexico, maar waar heeft hij zijn naam aan te danken? De Spanjaarden hebben deze bloemen van Mexico naar andere gebieden gebracht en deze plant bloeit nu in het wild in Afrika. Het Afrikaantje is verkrijgbaar in verschillende tinten oranje en geel. Deze plant staat graag in de zon of halfschaduw en in een vochtige grond. Een voordeel van het Afrikaantje; hij houdt insecten uit de buurt.

 

Hanenkam

Deze Hanenkam (Celosia Venezuela) is een echte tropische plant met een dieppaarse kleur. De bloemen hebben een pluimvorm en zijn perfect in een pot met meerdere eenjarigen. Deze plant brengt dan hoogte in het geheel, zoals je hieronder kan zien. Deze Hanenkam mag niet uitdrogen en staat graag in de volle zon. Van deze prachtige pluimen kun je lang genieten, want hij bloeit van mei t/m oktober.

 

Zonnebloem

Zonnebloemen (Helianthus annuus); wie kent ze niet? In Frankrijk staan er velden vol met deze opvallende gele bloem. Wil jij het échte vakantiegevoel creëren in je tuin? Dan mag de Zonnebloem zeker niet ontbreken. Wij verkopen de Zonnebloem als lage bloem en past daarom perfect in een pot of in je border. Deze plant vindt het heerlijk om in de zon te staan en bloeit van juli t/m september. Om de bloem goed te laten groeien heeft hij in de zomermaanden meer water nodig. Wil je volgend jaar weer Zonnebloemen? Zorg dan dat je wat zaden verzamelt, dan kun je volgend jaar je eigen Zonnebloemen kweken.

 

Ballonklokje

Het ballonklokje (Platycodon) heeft een klassieke vorm en heeft zijn naam te danken aan de grote knoppen die op ballonnen lijken. Wanneer de bloemen opengaan krijgen ze een stervorm en hebben ze prachtige kleuren. Dit is een sterke plant, want hij groeit zelfs goed in de kustgebieden! Je kunt deze bloem mooi in een border zetten of zet hem in een pot met allerlei verschillende kleuren. Door de grote bloemen wordt dat een kleurenspektakel. De bloem bloeit van juni t/m augustus en staat graag lekker in de zon of halfschaduw.

 

Petunia

De Petunia heeft vrolijke bloemen in veel verschillende kleuren. Er zijn in totaal wel 35 soorten. Deze plant is perfect in een (hang)pot en geeft je echt een zomers gevoel. Wanneer de Petunia gaat groeien wordt het een prachtige hangplant (Surfinia) vol met bloemen. In ons tuincentrum hebben we een kant en klare zak, waar de Petunia’s al in hangen, maar je kunt ze ook als staande plant kopen. De Petunia bloeit van juni t/m de eerste vorst. Ze staan graag uit de wind, in de volle zon. Daarbij is het belangrijk om hem wel genoeg water te geven. In warme en zonnige periodes mag dit zelfs elke dag.

 

Natuurlijk hebben we nog veel meer eenjarige planten in ons tuincentrum staan. We hebben zelfs al een aantal mooie (hang)potten voor je samengesteld. Dat is nog eens makkelijk tuinieren of ideaal om cadeau te geven! Wil je meer weten over onze eenjarige planten? Neem dan contact met ons op of vraag ernaar op de buitenafdeling.

 

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

kamerplanten
Koningsdag! 'Oranje boven' in huis en tuin!

Koningsdag komt eraan en Nederland kleurt langzaam aan weer helemaal oranje! Zelf als je niet koningsgezind bent is het een fijne, opbeurende kleur, zowel binnen als buiten. Ons tuincentrum in Leusden geeft (combinatie)tips voor de mooiste oranje snijbloemen, kamer-, tuin- en balkonplanten.

Lees meer...
onkruid
Onkruid? Weg ermee!

Alles staat weer in bloei, inclusief het onkruid. Wij geven tips voor het herkennen en verwijderen van onkruid.

Lees meer...
duurzaam tuinieren
Maak van je tuin een vlinderparadijs

Zou je ook graag meer kleurrijke vlinders zien rondfladderen in je tuin of op je balkon of (dak)terras? Ons tuincentrum helpt jou én deze mooie insecten graag met vlindervriendelijke tuintips en de beste planten die je kunt inzetten als vlindermagneet.

Lees meer...
moestuin
Moestuinieren in april

Houd je van lekker en gezond eten? En van tuinieren? Dan ga je nu natuurlijk aan de slag met het zaaien en opkweken van je eigen groenten en kruiden. Ons tuincentrum geeft je vruchtbare tips!

Lees meer...
Vacatures