3 Grote kamerplanten die weinig licht nodig hebben

Tags:
3 Grote kamerplanten die weinig licht nodig hebben

Het is voor veel mensen geen eye-opener dat de meeste soorten kamerplanten zonlicht nodig hebben om te kunnen groeien en ontwikkelen. Maar wat nu als jouw huis dat niet aanbiedt? Of je hebt een huis waarbij de ramen niet groot genoeg zijn? Of waar je ramen op het Noorden gericht zijn? Of als je planten in je woonkamer, eetkamer of badkamer wilt laten groeien? Geen stress! Wij hebben genoeg (grote) kamerplanten staan die prima gedijen in een plekje in de schaduw! Ontdek ze hier.

Kamerplanten

 

 

1. Calathea

Ontdek de prachtige Calathea die met haar unieke uitstraling erg mooi is om naar te kijken en ook nog eens prima gedijt in het donker. De Calathea is familie van de Marantaceae, zo is deze prachtige grote kamerplant afkomstig uit de oerwouden van Zuid-Amerika en het Amazone gebied. In deze gebieden groeit de Calathea ook van nature in de schaduw. Ook erg leuk, de Calathea heeft een grote diversiteit aan kleuren en vormen van de bladeren. Voornamelijk zijn deze bladeren groen en paars van kleur, ovaal en rond van vorm. Ander interessant weetje: de bladeren van de Calathea ''leven''. De plant sluit namelijk in de avonden haar bladeren en opent deze in de ochtend weer. Om deze reden staat de plant ook wel bekend als ’the living plant’. Deze prachtige kamerplant heeft vrij weinig licht nodig om dus goed te overleven. Plaats de Calathea daarom op een standplaats met (half) schaduw zonder direct zonlicht. Je wilt natuurlijk geen bruine plekken creëren door de plant in teveel zonlicht te plaatsen. 

2. Dieffenbachia

Op nummer twee vind je de unieke Dieffenbachia: deze kamerplant valt direct op door haar prachtige opvallende bladeren met tekeningen erin. De kamerplant vindt haar oorsprong in de tropische regenwouden van Midden- & Noord-Amerika. De oorsprong van de plant vertaalt zich dan ook in de grondvochtigheid van de kamerplant. De Dieffenbachia komt uit het regenwoud, houd daarom de grond altijd lichtvochtig. In huis kun je deze kamerplant het beste een plekje geven met weinig direct zonlicht. Vermijd bijvooorbeeld een raam die op het zuiden staan. Een beetje schaduw op een ietwat donker plekje heeft de voorkeur!

Grote kamerplanten online kopen

3. Drakenbloedboom (Dracaena draco)

Opzoek naar een kamerplant die in de schaduw prima gedijt en ook nog eens heel gemakkelijik te verzorgen is? Ontdek dan de Drakenbloedboom (Dracaena draco). Je vindt deze plant voornamelijk in Afrika, maar ook in Noord-Amerika en Azië  kom je verschillende soorten tegen. Idealiter staat deze plant op een plekje in de halfschaduw. Als je bijvoorbeeld opzoek bent naar een prachtige kantoorplant, dan is de Drakenbloedboom ideaal! De Drakenbloedboom kamerplant is een echte schaduwliefhebber en heeft dan ook maar maximaal 2,5 uur zonlicht per dag nodig. Als jouw slaapkamer bijvoorbeeld op het Noorden staan, dan is dit de ideale plek ervoor. Bij een raam op het zuiden is een afstand van 3-4 meter aan te raden.

Ontdek al onze kamerplanten in het tuincentrum in Leusden. Kom gezellig langs en laat je inspireren.

Bezoek tuincentrum Eurofleur!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

kamerplanten
Fris je kamerplanten op

Wist je dat je kamerplanten nu het langer licht is wat meer zorg en aandacht nodig hebben? Ons tuincentrum in Leusden heeft handige opfristips voor je kamerplanten.

Lees meer...
kamerplanten
Koningsdag! 'Oranje boven' in huis en tuin!

Koningsdag komt eraan en Nederland kleurt langzaam aan weer helemaal oranje! Zelf als je niet koningsgezind bent is het een fijne, opbeurende kleur, zowel binnen als buiten. Ons tuincentrum in Leusden geeft (combinatie)tips voor de mooiste oranje snijbloemen, kamer-, tuin- en balkonplanten.

Lees meer...
onkruid
Onkruid? Weg ermee!

Alles staat weer in bloei, inclusief het onkruid. Wij geven tips voor het herkennen en verwijderen van onkruid.

Lees meer...
duurzaam tuinieren
Maak van je tuin een vlinderparadijs

Zou je ook graag meer kleurrijke vlinders zien rondfladderen in je tuin of op je balkon of (dak)terras? Ons tuincentrum helpt jou én deze mooie insecten graag met vlindervriendelijke tuintips en de beste planten die je kunt inzetten als vlindermagneet.

Lees meer...
Vacatures