Vandaag geopend van 09:00 t/m 17:00

Zó maak je jouw houtskool barbecue schoon

Zó maak je jouw houtskool barbecue schoon

Veel mensen vinden de authentieke smaak van een houtskoolbarbecue nog steeds het lekkerste en dat is natuurlijk niet zo vreemd. Maar maar je wel rekening mee moet houden bij het kopen van een houtskoolbarbecue, is dat deze goed schoongemaakt moet worden! Maar hoe doe je dit precies?

Shop onderhoudsproducten


 

Hoe vaak moet je een houtskoolbarbecue schoonmaken?

Je moet na iedere barbecue je houtskoolbarbecue grondig schoonmaken. Veel mensen doen dit niet en verwijderen enkel het overgebleven as en dat is zonde. Je wilt natuurlijk dat je barbecue zo lang mogelijk mee gaat.

Wat heb je nodig om een houtskoolbarbecue schoon te maken?

 1. Warm sopje
 2. Glasreiniger
 3. Doekjes
 4. Roestvrije borstel
 5. Schuurspons

Volg deze stappen om jouw houtskool BBQ te onderhouden

Volg deze stappen om jouw houtskool BBQ te onderhouden

 1. Je begint altijd bij het schoonmaken van de deksel als deze bij de barbecue zit. Gebruik hiervoor het sopje en ga aan de slag met de schuurspons. Is de deksel school? Gebruik dan daarna nog wat glasreiniger en een doekje om de deksel wat éxtra bling te geven.
   
 2. Ook de binnenkant van de deksel moet schoongemaakt worden, hier zit namelijk vaak aangekoekt vet en je wilt natuurlijk niet dat dit op jouw eten terechtkomt. Dus maak dit grondig schoon. Dit doe je met een schraper zoals bijvoorbeeld te vinden is aan de achterkant van de Weber schoonmaakborstel.
   
 3. Nu is het grillrooster aan de beurt. Gebruik hiervoor een roestvrij stalen borstel en haal alle etensresten van het rooster. Daarna kun je opnieuw de schuurspons en het sopje gebruiken om het grillrooster te reinigen.
   
 4. Leeg nu eventueel het opvangsysteem voor asresten. 
   
 5. Nu is de barbecue leeg en is de binnenkant aan de beurt. Gebruik hiervoor het sopje, de staalborstel en de schuurspons om de binnenkant van de barbecue schoon te maken. Daarna kun je eindigen met een multivezeldoek waarmee je de barbecue afdroogt. 

BBQ accessoires koop je snel & gemakkelijk bij tuincentrum Eurofleur in Leusden. Bij een gezellige en geslaagde barbecue zijn barbecue accessoires onmisbaar. Denk aan beschermhoezen, kleding, grillroosters, braadspit en rookhout. Kom gezellig langs ons tuincentrum of neem hier een kijkje in de webshop.