Vandaag geopend van 09:00 t/m 17:00

5 manieren om jouw Geranium te gebruiken!

5 manieren om jouw Geranium te gebruiken!

De geraniums hebben een stoffig imago, maar het is een supermooie plant. Deze planten passen perfect in een pot met andere eenjarigen of in een bak op het balkon. Hij bloeit de hele zomer en staat dan ook graag in het zonnetje. Geef de geranium regelmatig water, maar zorg dat hij niet met zijn voeten in het water blijft staan! Er zijn talloze manieren om de Geranium te gebruiken, lees snel verder om 5 van deze leuke manieren te ontdekken!

1. Vul schoenen met Geraniums

Heb je een paar versleten schoenen of laarzen over? Gooi ze dan zeker niet weg, maar geef ze een tweede leven! Je kunt deze schoenen namelijk hartstikke leuk gebruiken als bloempot. Vul bijvoorbeeld een paar regenlaarzen met potgrond en plant hierin de Geraniums! Wel even opletten dat je wat gaten onderaan in de laars maakt, dan kan overtollig water goed wegstromen. 

2. Maak een bloemenwolk

Maak een eigen hanging basket met Geraniums, deze zijn er namelijk bij uitstek geschikt voor! Koop een leuke, ronde hangmand en plant de Geraniums zodat ze kunnen groeien en bloeien. Het is misschien even een klus, maar daar staat een prachtige bloemenwolk tegenover! Tot diep in het najaar kleuren deze prachtige ‘bloemenwolken’ op het balkon of terras. 

 Maak een bloemenwolk van Geraniums

3. Fleur jouw schutting op met Geraniums

Vind je jouw schutting maar wat saai? Of heb je een kale muur die je graag wilt opfleuren? Daar zijn Geraniums perfect voor! Koop een paar leuke muurpotten, bevestig deze aan de muur en plant er Geranoums in! TIP: hang ze op verschillende hoogtes, voor een éxtra speels effect.

geranium op je muur

4. Zet ze op je balkon

Tover je balkon in een mum van tijd om in een bloemenparadijsje en ga met balkonbakken aan de slag. Deze bloempotten hang je gemakkelijk aan de reling.

Geranium op het balkon

5. Op hoge poten

Zet de Geraniums niet in standaard potten, maar geef ze hun eigen podium door ze in plantenstandaarden te zetten. Je kunt ze in je huis, tuin, balkon of terras zetten en het worden echte eyecatchers!

Ontdek de Geraniums bij ons in het tuincentrum in Leusden. Tot gauw!