Vandaag geopend van 09:00 t/m 17:00

Parasol kopen; hier moet je op letten

Een parasol kan flink wat verkoeling bieden op een hete zomerdag én biedt ook bescherming tegen de zon. Het kopen van een parasol is een uitdaging. Er zijn veel verschillende soorten, in verschillende prijsklassen. In dit blog vertellen we je meer over waar je op kan letten bij de aanschaf van een parasol.

Bekijk alle parasols

 

 

Zweefparasol of stokparasol?

De middenstokparasol is het klassieke model en neemt meer ruimte in beslag dan een zweefparasol. Dit komt omdat de mast en de voet in het midden zitten en dus naast een tafel of er doorheen moet staan. Wanneer je met meerdere mensen aan de tuintafel zit, zit er altijd iemand tegen de mast aan te kijken. Een zweefparasol heeft dit probleem niet. Je zet de voet op een plek waar hij niet in de weg staat en laat de parasol over de loungeset of tuintafel zweven. Een zweefparasol moet je altijd goed vastzetten. Er hangt een aardig gewicht aan de voet, waardoor deze sneller kan omvallen. Het vastzetten doe je door tegels op de voet te plaatsen of de voet in te graven.

Borek Detroit (middenstokparsol)

van € 599 voor € 289

Verkrijgbaar in:

  • 300x300 cm -> taupe | lichtgrijs | donkergrijs | wit
  • 350 cm doorsnede -> taupe | lichtgrijs | donkergrijs | wit

Borek Barletta (zweefparasol)

van € 1099 voor € 599

Verkrijgbaar in:

  • 300x300 cm -> taupe | grijs

 

Materiaal van de parasol

Mast van de parasol

De mast van de parasol is meestal gemaakt van aluminium, staal of hout. Een aluminium mast heeft een moderne look, is sterk en lichtgewicht en is daarom gemakkelijk te verplaatsen. Wel moet de aluminium mast goed vastgezet worden omdat deze makkelijker omwaait.

Een stalen mast heeft ook een moderne look en kenmerkt zicht door zijn stevigheid en gewicht. Daardoor is de parasol niet zo makkelijk te verplaatsen. Je weet wel zeker dat deze parasol blijft staan!

Een houten mast heeft een klassieke look, maar hout leeft en dat zie je ook. Er kunnen scheuren in komen of de weersinvloeden zorgen voor vlekken in het hout. Je kunt deze goed behandelen met goede producten. Dit maakt een houten mast minder onderhoudsvriendelijk dan een aluminium of stalen mast.

 

Parasoldoek

Het parasoldoek is vaak gemaakt van polyester. Polyester is een goede stof voor een parasoldoek, omdat het stevig is en ook enige bescherming geeft wanneer het regent. Daarentegen is een polyester parasoldoek niet altijd volledig UV-werend.

Wil je je echt goed beschermen tegen de zon? Neem dan een parasoldoek wat gemaakt is van olefin of Spuncrylic. Naast UV-werend zijn deze stoffen ook enorm kleurvast en water- en vuilafstotend. Borek is een merk wat veel gebruik maakt van deze kwalitatieve parasolstoffen. Wil je goede kwaliteit parasoldoek? Kies dan voor een Borek parasol!

 

Welke voet past bij de parasol?

Voor onze parasols moet je ook een voet uitzoeken. Hiervoor moet je goed kijken welke parasol je hebt, hoe groot en hoe zwaar hij is. Voor een lichtgewicht parasol heb je natuurlijk geen hele zware voet nodig.

We hebben parasolvoeten in het assortiment van 30 kg tot 60 kg en keuze met of zonder wieltjes. Die wieltjes zijn ideaal als je je parasol wilt meedraaien met de zon en hij te zwaar is om te vertillen. Voor op het balkon kun je een vulvoet gebruiken. Deze is lichtgewicht met tillen en is gemakkelijk te vullen met water, waardoor hij in no-time zwaar genoeg is.

Heb je een zweefparasol? Dan moet je de voet van de parasol vestevigen door het zware tegels op te leggen. Vind je die tegels niet zo mooi staan of wil je ruimte besparen? Dan kun je de parasol ingraven, je ziet dan geen tegels, maar de parasol is dan ook minder makkelijk te verplaatsen.  

 

Bescherming van de parasol

In de winter of met een storm ga je de parasol hoogstwaarschijnlijk niet gebruiken. Er zijn dan verschillende mogelijkheden om je parasol te beschermen tegen alle weersinvloeden. Je kunt een hoes kopen die je over de parasol heen schuift. Het is dan wel belangrijk dat je de hoes op een goede manier gebruikt, anders kan zich alsnog schimmelvorming ontstaan. Zorg altijd dat je de hoes over een droge parasol heen doet!

 

Favoriete parasols van Eurofleur

Borek Houston (middenstokparsol)

van € 1499 voor € 699

Verkrijgbaar in:

  • 500 cm doorsnede -> taupe

 

Borek Sintra (middenstokparsol)

van € 499 voor € 249

Verkrijgbaar in:

  • 330 cm doorsnede -> taupe | donkergrijs

 

Kom de parasols bekijken!

In ons tuincentrum in Leusden hebben we alle parasols en tuinmeubelen uitgestald. Kom gerust eens een kijkje nemen! Als je vragen hebt over welke parasol je nodig hebt, dan kun je altijd onze medewerkers vragen met je mee te denken. Wil je alvast online rondkijken? Geen probleem, hier vind je al onze parasols.