Vandaag geopend van 09:00 t/m 21:00

Tuinmeubelen onderhouden; dit kun je doen

 

Veel tuinmeubelen zijn tegenwoordig onderhoudsvriendelijk en zijn gemakkelijk met water en een sopje schoon te maken. Maar er zijn een paar uitzonderingen die wat meer aandacht en onderhoud nodig hebben. Denk aan (teak)houten meubelen; die hebben het flink te verduren tijdens alle weersomstandigheden. We vertellen je in dit blog wat je aan onderhoud kunt doen om je tuinmeubelen mooi te houden. 

Waarom je tuinmeubelen onderhouden?

Onderhoud aan je tuinmeubelen zorgt er niet alleen voor dat ze mooi blijven, maar ook dat ze een langere levensduur hebben. In principe kun je houten tuinmeubelen (indien behandeld) het hele jaar buiten laten staan.Toch adviseren we om houten tuinmeubelen binnen op te bergen. Als dat niet mogelijk is, kun je er een zeil overheen leggen. Let er wel op dat de meubelen droog zijn wanneer je het zeil er overheen legt en dat de meubelen kunnen blijven ‘ademen’. Dit om schimmelplekken te voorkomen. 

 

Schoonmaken van houten tuinmeubelen

Voor het schoonmaken van je houten tuinmeubelen heb je niet veel nodig. Water, keukenzout en een borstel met grove haren. Zorg ervoor dat de tafel helemaal nat is, hierdoor zet het hout wat uit en kun je makkelijker doordringen in de houtvezels. Pak een emmer en vul deze met lauw water en één kopje keukenzout. Dompel de borstel in het mengsel en schrob de tafel met de borstel met de nerf mee. Spoel de tafel vervolgens goed af met water. Doe dit één keer per jaar om jouw houten tuinmeubelen mooi te houden. 

 

Scheuren of gaatjes in je houten tuinmeubel?

Door de weersveranderingen kunnen er in de loop van het jaar scheuren of gaatjes in de tuinmeubelen komen. Dat is niet gek, want hout werkt en soms is het gevolg daarvan een scheurtje. Wil je het wegwerken? Dan kun je deze opvullen met speciale vulmiddelen voor hout. Let op dat je vulmiddel haalt wat transparant of in de kleur van het hout is, anders valt de scheur of het gaatje alsnog op. 

Behoud de kleur van het hout

Wanneer je jouw tuinmeubelen hebt schoongemaakt, kun je ze behandelen om de kleur te behouden. Dit doe je met een speciale olie voor het soort hout van de meubelen. 

 

Bekijk onze onderhoudsproducten

 

Smeer de houten tuinmeubelen in met het juiste product. Lees op het gekochte product hoe je het moet gebruiken. Je kunt dit onderhoud het beste uitvoeren op een droge en warme dag. De meubelen moeten goed droog zijn, anders kunnen er vochtplekken ontstaan en die krijg je niet meer weg!

 

Bij Eurofleur vind je verschillende onderhoudsproducten voor jouw houten tuinmeubelen. Heb je nog advies nodig wat betreft het onderhoud? Dan mag je altijd een medewerker aanspreken. Hij of zij helpt je graag!