Vandaag geopend van 09:00 t/m 21:00

Creëer sfeer in de tuin met de juiste verlichting!

Creëer sfeer in de tuin met de juiste verlichting!

We kunnen ons voorstellen dat je je tuin helemaal op orde hebt. Een mooie tuinset of loungeset aangeschaft, het gazon ligt er strak bij en de planten staan in bloei. Maar heb je ook aan de verlichting van je tuin gedacht? Met buitenverlichting kun je het huis en de tuin de juiste sfeer geven. In dit blog vertellen we je meer over hoe je de juiste verlichting uitkiest!

 

Effectieve tuinverlichting

Effectieve tuinverlichting heb je nodig voor de veiligheid van je huis. Deze verlichting zorgt ervoor dat je ook in het donker veilig door de tuin of naar de voordeur kunt lopen. Daarnaast schrikt het inbrekers af, omdat ze bij een inbraakpoging vol in het licht staan. Over het algemeen is effectieve tuinverlichting lichter en blauwer dan de rest van de tuinverlichting. Je kunt ervoor kiezen om deze verlichting met een bewegingssensor aan te schaffen, dan gaat hij alleen aan wanneer je erlangs loopt.

Voorbeelden effectieve verlichting

Floodlight 30 watt € 85,95

Afmeting: 140 mm hoog x 180 mm breed

Grote objecten zijn gemakkelijk te verlichten met deze krachtige, energiezuinige spot. De 30 Watt LED warm witte lichtbron zal niet teleurstellen. De lamp wordt geleverd met een snoer van 2 meter, een stekker, bevestigingsmateriaal en een aluminium grondpen. Deze Floodlight heeft een lichtopbrengst van 1500 lumen.

Bekijk de Floodlight

 

 


12V bewegingssensor € 46,95

Afmeting: 125 mm hoog x 100 mm breed

Deze bewegingssensor voor buiten gaat automatisch aan wanneer hij een persoon in de omgeving ziet. De sensor heeft een detectiegebied van 90 graden horizontaal en 45 graden verticaal tot 5 meter. De schakeltijd kun je zelf instellen op 20 seconden, 1 of 5 minuten. De sensor kan aan de muur of in de grond gemonteerd worden. Hij wordt geleverd met een kabel van 3 meter lang. De bewegingssensor heeft een maximum van 60 Watt.

Bekijk de bewegingssensor

 

 

Functionele tuinverlichting

De naam zegt het al; de verlichting heeft een functie. Een pad verlichten, de deur verlichten of een boom/struik uitlichten. Naast een functie is deze verlichting in de meeste gevallen ook sfeervol. Denk aan een verlicht pad door spots of wandlampen bij een raam of (achter)deur. Onder functionele verlichting verstaan we ook lampen die worden aangezet als het donker wordt en er licht nodig is om te lezen of om elkaar te kunnen blijven zien. Het soort verlichting is dan vaak wat feller dan sfeerverlichting.

Voorbeelden functionele tuinverlichting

Sitta wandlamp € 54,50

Afmeting: 200 mm hoog x 120 mm breed

Deze lamp heeft een klassieke, maar toch strakke uitstraling. De unieke bajonetlamp is zeer gebruiksvriendelijk, want je klikt ‘m er zo in!

Bekijk de Sitta

 

 


Corvus 12V spot € 50,95

Afmeting: 190 mm hoog x 150 mm breed

De praktische Corvus 12-volts spot is energiezuinig en toch ontzettend krachtig. De spot verbruikt 5 Watt en wordt geleverd met een 2 meter lange kabel met stekker. De spot heeft door haar zwarte kleur en hoogwaardige aluminium afwerking een nette, moderne en sfeervolle uitstraling.

Bekijk de Corvus spot

 

 

Sfeervolle tuinverlichting

Deze verlichting heeft als enige functie dat het sfeer brengt in de tuin. Dit is vaak verlichting die er mooi uitziet en zacht licht geeft. Denk aan een lichtslinger of decoratieve spots. Wat ook zorgt voor goede sfeerverlichting zijn kaarsen! Deze kun je in een schaal zetten of in een lantaarn, maar sfeer gaat het zeker brengen. Een vuurtje in een ton of haard is natuurlijk ook een vorm van sfeerverlichting. Je kunt ook zelf sfeerverlichting maken. Hier hebben we een blog over geschreven!

Voorbeelden van sfeerverlichting

Lapis 12V spot € 39,95

Afmeting: 110 mm hoog x 145 mm breed

Deze energiezuinige spot kan onder water en is ideaal als sfeerverlichting in de vijver of gewoon voor in de tuin. De spot wordt geleverd met een kabel van 2 meter lang met stekker. Met de warm witte lichtbron heeft de spot een verbruik van 3 Watt. De Lapis is gemaakt van Polyresin.

Bekijk de Lapis spot

 

 


SMOOZ sfeerverlichting vanaf € 4,95

Creëer een optimale sfeer met SMOOZ sfeerverlichting met of zonder muziek voor binnen en buiten. SMOOZ decoratieve LED-verlichting is verkrijgbaar in verschillende modellen en uitvoeringen.

Bekijk de SMOOZ sfeerverlichting

 

 

Zoek de juiste balans in tuinverlichting

Van elk onderdeel heb je verlichting nodig. Zorg voor de juiste balans tussen alle onderdelen en zorg ervoor dat je geen lichtvervuiling creëert. Lichtvervuiling is eigenlijk niets meer dan te veel verlichting. Dit zorgt er namelijk voor dat de nachtdieren verstoord worden en het kan ervoor zorgen dat je nachtrust vermindert door het vele licht. Dus zorg voor het juiste licht en de juiste sfeer, zonder vervuiling.

In ons tuincentrum hebben we een groot assortiment tuinverlichting. Voor iedere tuin en voor elk balkon hebben we geschikte verlichting. Heb je vragen over de juiste verlichting? Je mag onze medewerkers altijd om advies vragen. Zij helpen je graag om de goede verlichting voor jouw tuin of balkon te vinden.