Bamboe is het nieuwe hout!

Bamboe is het nieuwe hout!

Ieder jaar op 18 september staat alles in het teken van Bamboe. De thaise ‘Koninklijke Bos-stichting’ heeft sinds 2009 deze dag uitgeroepen om aandacht te vragen voor het nut van bamboe en het belang van dit materiaal in het ecosysteem. Je kunt ook prachtige meubels kopen die gemaakt zijn van bamboe. In dit blog laten we zien wat je allemaal kunt doen met bamboe!

 

Bamboe meubels

Ben je op zoek naar een alternatief voor houten meubels? Kies voor bamboe! Het materiaal heeft een lange levensduur en heeft dezelfde natuurlijke uitstraling als hout. Eigenlijk alles wat je van hout maakt, kun je ook van bamboe maken. Bamboe is flexibel en heeft een zachte buitenkant, de zachtheid maakt het materiaal comfortabel. De flexibiliteit maakt het mogelijk om makkelijk bochten en ronde hoeken te creëren.

Goede stevige meubels worden gemaakt van massief bamboe. Massief bamboe krijg je door de bamboe eerst te drogen en daarna tot blokken te persen. Je herkent een bamboe meubel dus niet alleen direct aan de stengels. Wat op het oog lijkt op een houten tafel, kan dus zomaar een super glad, massief bamboe tafelblad zijn.

 

Bamboe woonaccessoires

Je ziet steeds meer bamboe accessoires in de winkels. Denk aan; plantenmanden, lampen, wanddecoratie, spiegellijsten en lantaarns. Bamboe producten brengen een natuurlijke uitstraling in je interieur. Daarnaast is de combinatie bamboe en een mooie groene plant een perfecte combi.

Ook bij woonaccessoires wordt gebruikt gemaakt van de bamboestengels, maar ook van massief bamboe. Ga je voor de echte natuurlijke look? Kies dan voor bamboestengels. Wil je toch een strakke, moderne look? Ga dan voor massief bamboe hout.

 

Bamboe in de keuken

In de keuken is het bamboe keukengerei bijna niet meer weg te denken. Door het lichte gewicht en het fijne materiaal zijn bamboe producten populair geworden. Bamboe kan ook makkelijker nat worden en bacteriën worden snel afgebroken. Ideaal dus voor keukengerei!

Je kunt ook kiezen om bamboe in de keuken zelf te verwerken. Denk aan een bamboe keukenblad, keukendeurtjes of planken.

 

Bamboe vs. rotan

Bamboe en rotan lijken veel op elkaar. Beide materialen zijn sterk en flexibel, waardoor je ze in allerlei vormen kan buigen. Het verschil zit hem in de binnenkant van de stengel. Bamboe is hol van binnen, waardoor hij ook lichter is dan rotan. Rotan is dus massief en kun je in kleinere stengels versnijden; dan noemen we het riet. Bamboe wordt pas massief als het wordt gedroogd en geperst. De stengels zijn dan verdwenen en verwerkt tot een plaat of blok.

 

Bamboe bij Eurofleur

Bij Eurofleur hebben we verschillende bamboe artikelen. Van plantenmanden tot woonaccessoires. Kom ze bekijken in ons tuincentrum te Leusden! Heb je vragen over bepaalde producten of ben je op zoek naar een specifiek product? Je kunt altijd even bellen of een medewerker aanspreken in de winkel. We helpen je graag verder!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

duurzaam tuinieren
11 tips voor een biodiverse tuin

Lees onze 11 praktische tips voor een biodiverse, klimaatbestendige en natuurinclusieve tuin!

Lees meer...
kamerplanten
Fris je kamerplanten op

Wist je dat je kamerplanten nu het langer licht is wat meer zorg en aandacht nodig hebben? Ons tuincentrum in Leusden heeft handige opfristips voor je kamerplanten.

Lees meer...
kamerplanten
Koningsdag! 'Oranje boven' in huis en tuin!

Koningsdag komt eraan en Nederland kleurt langzaam aan weer helemaal oranje! Zelf als je niet koningsgezind bent is het een fijne, opbeurende kleur, zowel binnen als buiten. Ons tuincentrum in Leusden geeft (combinatie)tips voor de mooiste oranje snijbloemen, kamer-, tuin- en balkonplanten.

Lees meer...
onkruid
Onkruid? Weg ermee!

Alles staat weer in bloei, inclusief het onkruid. Wij geven tips voor het herkennen en verwijderen van onkruid.

Lees meer...
Vacatures