Vijf manieren om je interieur winterklaar te maken!

Vijf manieren om je interieur winterklaar te maken!

De dagen worden steeds korter en de nachten langer; de winter komt er weer aan! Dit is de ideale periode om jouw interieur klaar te stomen voor de koude winterperiode. We geven je graag een aantal tips waarmee je gelijk aan de slag kan gaan.   

 

Schuiven met die meubels!

Om je interieur te veranderen kun je als eerste beginnen met het schuiven van je meubels. Sommigen van jullie zullen dit al geregeld doen, maar veel zullen dit nog nooit hebben gedaan. Door je meubels te verplaatsen creëer je een totaal nieuwe sfeer in je woning. Alleen het verzetten van je bank geeft al een totaal nieuwe uitstraling. Dit is de ideale manier om jouw kamer te vernieuwen zonder ook maar een cent uit te geven.

 

Pimp je muur

Wanneer heb jij voor het laatst iets gedaan met de muren in de woonkamer? Het stylen van de muren kan de sfeer in een kamer compleet omgooien. Je kan beginnen met het verven van één (of meerdere) muren. In de winter is het fijn om de muren een warme kleur te geven, denk hierbij aan bordeaux rood, donkergroen, okergeel of een beige tint.

Woondecoratie kopen | Tuincentrum Eurofleur

Daarnaast kun je de wanden aankleden met leuke accessoires. Stijlvolle fotolijstjes met jouw leukste herinneringen zijn hiervoor een goede oplossing. Wil je een echte eyecatcher, dan kun je gaan voor een groot schilderij of een persoonlijke fotoprint.

 

Verlichting & kaarsen

Met verlichting en kaarsen kan je het ‘warme’ gevoel in je kamer versterken tijdens de winterperiode. Wees creatief met kaars en combineer ze met andere materialen, zoals decoratie zand/stenen of verwerk ze in een herfststukje. Let wel op dat je dit veilig doet en dat andere materialen niet in brand kunnen vliegen!

Wij helpen graag met het sfeervoller maken van jouw woning. Op onze sfeerafdeling vind je een breed assortiment lampen, kaarsen en andere accessoires die jouw interieur winterklaar maken.

Woondecoratie kopen | Tuincentrum Eurofleur

Warme kleuren

Kleurgebruik maakt het verschil maken tussen een sfeervolle en niet-sfeervolle kamer. Ga daarom eens kijken hoe je een aantal warme tinten kan toepassen in jouw kamer. Dit kunnen grote accenten zijn, maar ook een aantal kleine. Denk hierbij aan leuke kussens, plaids, accessoires of het verven van de muren!

 

Haal de natuur naar binnen

Natuurlijke materialen zorgen direct voor een warme uitstraling. Het gebruik van natuurlijke materialen wordt steeds populairder. Gebruik bijvoorbeeld hout, touw en planten om je interieur te laten opleven. Planten kopen in de winter is helemaal zo’n gek idee nog niet. Doordat de verwarming in de winterperiode aanstaat, kunnen de meeste planten prima overleven in de warmere en droge omgeving! Let op; het is vaak niet goed om de planten direct boven de verwarming te plaatsen, dan zullen ze snel uitdrogen.

Woondecoratie kopen | Tuincentrum Eurofleur

Wil je graag meer advies over het winterklaar maken van je woning? Bezoek ons tuincentrum en doe inspiratie op voor jouw winterinterieur! Met adviesvragen kun je onze medewerkers aanspreken, ze helpen je graag verder.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Mei: wel zaaien, niet maaien

In mei kun je van alles zaaien, maar het gras beter even niet maaien. Hoe dat zit? Ons tuincentrum geeft je alle 'ins and outs'!

Lees meer...
Top 10 met hemelsblauwe bloemen

Blauw is de lievelingskleur van veel mensen. De kleur heeft een koele, betrouwbare en rustgevende uitstraling, waardoor hij ook in veel reclames en uniformen wordt gebruikt. Maar blauw kan ook melancholisch of somber stemmen – denk aan de uitdrukkingen 'een blauwtje lopen', ‘de blues hebben’ en 'blue Monday'. Optisch heeft blauw een wijkende werking. Iets wat blauw is dringt zich niet aan je op, maar lijkt zich juist terug te trekken. Door blauwe bloemen achter in o...

Lees meer...
IJsheiligen: kuip- en potplanten verzorgen

Je hebt er vast wel eens van gehoord: IJsheiligen. Wist je dat je daarna echt de bloemetjes buiten kunt zetten? Ons tuincentrum legt uit hoe dit zit en hoe je dat doet.

Lees meer...
Mooie Moederdag cadeautips

Het is bijna Moederdag: tijd om je moeder in de bloemetjes te zetten! Letterlijk of figuurlijk. Ons tuincentrum puilt uit van mooie planten (voor buiten én binnen) en sfeervolle accessoires waarmee je haar zeker opfleurt.

Lees meer...
Vacatures