Droogbloemen, veren en pluimen: dé najaarstrend!

Droogbloemen, veren en pluimen: dé najaarstrend!

De kans is groot dat je ze op een blog, in de winkel of in een interieurblad voorbij hebt zien komen: droogbloemen, veren en pluimen zijn helemaal hot & happening! Logisch, want deze ‘woonaccessoires’ hebben een enorm hoge decoratiewaarde. Ze zijn sierlijk, geven een gevoel van luxe af én gaan eeuwig mee. Wil jij een mooi 'boeket' dat geen verzorging nodig heeft? Kies dan voor een droogbloemenboeket! Maar hoe decoreer je deze toppers nu zó dat ze perfect passen bij jouw najaarsinterieur? Wij geven je een aantal tips. 

Style elk interieur met droogbloemen

Met pluimen, veren droogbloemen haal je een beetje natuur in huis! Het leuke aan deze trend is dat ‘ie past bij elke interieurstijl: van landelijk tot Scandinavisch en van bohemian tot industrieel. Wil je je interieur een stoer gevoel geven? Kies dan voor een grote bos die als eyecatcher een fungeert. Heb je vazen in overvloed en woon je wat landelijker? Maak dan kleine bosjes en verdeel deze over de verschillende vazen. Speel met hoogtes van de bloemen én vazen voor een speels en trendy effect. Gek op kleur? Wij hebben gekleurde grassen, bloemen en veren in overvloed. Ook hebben wij veel natuurlijke tinten die weer perfect passen bij een Scandinavisch interieur. Ook passen pampusgrassen goed bij een minimalistisch interieur: ze stralen eenvoud en rust uit, maar hebben ook body.

Droogbloemen, pampusgras en veren kopen | Tuincentrum Eurofleur

Leuk DIY herfstklusje: een droogbloemenkrans

Voel je je bijzonder creatief vandaag? Maak dan een herfstkrans met droogbloemen! Ook droogbloemkransen heb je vast al op een Instagram account voorbij zien komen. En eerlijk is eerlijk: die kransen zijn ook echte blikvangers. Ook zo’n bohemian bloemenkrans maken? Het is heel eenvoudig en een erg leuk herfstklusje.

  1. Zorg voor de juiste spullen: een ijzeren ring of rieten krans, touw of wikkeldraad, een schaar en al jouw favoriete bloemen, pluimen en veren. De combinatie tussen kleurrijke pluimen, natuurlijke bloemen en het vergrijsde groen van de eucalyptus is bijvoorbeeld een mooi uitganspunt.
  2. Leg de droogbloemen één voor één op de krans om een beeld te krijgen van jouw gewenste resultaat. Verschiet niet meteen al je kruit: neem de tijd om de mooiste combinaties te maken en een klein bosje per keer aan de ring te bevestigen. Dit doe je met touw of ijzerdraad. Probeer deze zo onopvallend mogelijk om de bloemen te wikkelen en knip dan de uiteinden af.
  3. Daarna ‘stapel’ je min of meer de volgende bosjes schuin over (het wikkeldraad van) de andere bloemen heen. Ga zo verder tot je de hele of een deel van de ring hebt bedekt met de bloemen en grassen van jouw keuze.

Hang de krans vervolgens aan de kast, voor het raam, aan de muur of op de deur. Complimenten gegarandeerd!

Droogbloemen, pampusgras en veren kopen | Tuincentrum Eurofleur

Een pluimige kerst!

Al grootse plannen voor kerst? Pluimen en veren zijn eenvoudig te integreren in jouw kerstdecoratie. In combinatie met glimmende kerstballen en fonkelende kerstlichten zorgen de pluimen voor een droomachtig geheel. Voer de tinten die je gebruikt voor je kerstdecoratie door in de droogbloemen. Door een aantal pluimen, veren of bloemen in de kerstboom of guirlandes te steken, breng je helemáál het beste van de twee werelden bij elkaar. Ook een kerststukje kan je met een aantal gedroogde toevoegingen helemaal van 2020 maken. En vergeet ook niet de kersttafel met pluimen te decoreren: eenvoudig, maar met een groots effect!

Droogbloemen, pampusgras en veren kopen | Tuincentrum Eurofleur

Kom langs bij tuincentrum Eurofleur en ontdek onze grote droogbloemen en grassen afdeling. Mix and match erop los en stel een boeket samen dat past bij jouw smaak en interieur. Onze medewerkers helpen je graag op weg!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

kamerplanten
Fris je kamerplanten op

Wist je dat je kamerplanten nu het langer licht is wat meer zorg en aandacht nodig hebben? Ons tuincentrum in Leusden heeft handige opfristips voor je kamerplanten.

Lees meer...
kamerplanten
Koningsdag! 'Oranje boven' in huis en tuin!

Koningsdag komt eraan en Nederland kleurt langzaam aan weer helemaal oranje! Zelf als je niet koningsgezind bent is het een fijne, opbeurende kleur, zowel binnen als buiten. Ons tuincentrum in Leusden geeft (combinatie)tips voor de mooiste oranje snijbloemen, kamer-, tuin- en balkonplanten.

Lees meer...
onkruid
Onkruid? Weg ermee!

Alles staat weer in bloei, inclusief het onkruid. Wij geven tips voor het herkennen en verwijderen van onkruid.

Lees meer...
duurzaam tuinieren
Maak van je tuin een vlinderparadijs

Zou je ook graag meer kleurrijke vlinders zien rondfladderen in je tuin of op je balkon of (dak)terras? Ons tuincentrum helpt jou én deze mooie insecten graag met vlindervriendelijke tuintips en de beste planten die je kunt inzetten als vlindermagneet.

Lees meer...
Vacatures