Kerstversiering voor een klein huis

Tags:
Kerstversiering voor een klein huis

Kerstversiering is wat ons betreft onmisbaar in de decembermaand. Maar hoe kun je je huis leuk versieren als er simpelweg niet zoveel ruimte is? In dit blog delen wij een aantal tips waarmee je het kerstgevoel toch naar binnen kan halen ondanks de beperkte ruimte.

 

Kies voor een smalle of halve kunstkerstboom

De kerstboom is één van de belangrijkste elementen voor het ultieme kerstgevoel. Wanneer je echt geen ruimte hebt, kan je de kerstboom natuurlijk ook in een kleinere of smallere maat nemen. Bij de Eurofleur hebben we nog een andere ruimtebesparende oplossing; de halve kerstboom. Deze kerstboom zet je gemakkelijk tegen de muur aan en neemt niet veel ruimte in!

Vind je een halve kerstboom toch een gek idee? Dan kun je kiezen voor een smallere boom. De Pencile Pine groen is verkrijgbaar in twee hoogtes (met bijpassende diameter). Deze kerstboom gaat je veel ruimte besparen!

De Pencil Pine boom is ook verkrijgbaar in verschillende varianten voor als je toch meer ruimte beschikbaar hebt of een boom met verlichting wil! Check hier alle varianten.

 

Wees creatief en maak je eigen ‘kerstboom’

Met een beetje creativiteit maak je je eigen kerstboom op de muur. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een lange kerstslinger (guirlande), kerstverlichting en kerstballen natuurlijk. Deze kerstslinger hang je zigzaggend in de vorm van een kerstboom aan de muur.

 

Gebruik jouw muren optimaal

Naast guirlandes kun je ook verschillende kerstkransen aan de muur hangen. Versier deze met verlichting en kerstballen en maak een waar kerstspektakel op jouw muur. Je kunt ook zelf aan de slag. Maak een slinger van kerstballen en bevestig deze aan de muur. Plaats de grote ballen zo veel mogelijk in het midden en plaats steeds kleinere ballen naar het uiteinde. Dit geeft meer volume aan de slinger.

 

Creëer een kerstmandje voor op tafel

Om de tafel of vensterbank gezellig te maken is het erg leuk om je eigen kerstmandje te maken. Gebruik hiervoor een dienblad of mandje en versier deze met kerstversiering. Start met de grotere objecten zoals een mini kerstboom, kerstballen, lampjes en eventueel nog een kersthuisje. Maak het geheel af door lampjes, kaarsjes en wat kerstgroen toe te voegen. Je kunt het mandje zo groot of klein maken als je zelf wil. Je kunt ook een klein mandje gebruiken en de hoogte in werken, net waar jij ruimte voor hebt!

 

Ruil de bloemen om voor kerstgroen

Staan er nu een aantal vazen met bloemen in de kamer? Haal de bloemen eruit en vervang deze voor kerstgroen of vervang ze voor bloemen met kleuren die bij de andere kerstdecoratie passen. Zo heb je zonder extra ruimte in te nemen toch meer kerstsferen in huis!

 

In onze kerstshow in Leusden hebben wij meer dan genoeg kerstartikelen om ook voor een kleine ruimte kerstinkopen te doen. Kom jij binnenkort ook langs voor de laatste kerstinkopen? Wij zien je graag verschijnen!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

kerst
Zelf een kerstkrans maken

In deze blog ontdek je waarom het zelf maken van een kerstkrans de perfecte manier is om een persoonlijk tintje aan je kerstversieringen toe te voegen.

Lees meer...
kerst
Hoeveel lampjes in de kerstboom?

Hoeveel kerstlampjes heb je nodig voor in de boom? En welke soorten kerstverlichting zijn er?

Lees meer...
kerst
Hoe kies ik de juiste kerstboom

Wij helpen je bij de kunst van het kiezen van de ultieme kerstboom.

Lees meer...
tuinplanten
Winterbloeiers voor meer kleur

In deze blog leer je meer over vijf winterbloeiers die jouw tuin doen stralen, zelfs in de koudste maanden.

Lees meer...
Vacatures