Ode aan de Croton (Codiaeum)

Ode aan de Croton (Codiaeum)

Croton kopen | Tuincentrum EurofleurSoms komen er planten op je pad waar je meteen een klik mee hebt. Misschien omdat ze bijzondere bladeren hebben, lekker groot zijn of omdat er gewoonweg geen gebruiksaanwijzing nodig is. Met de Codiaeum zou het zomaar eens zo kunnen zijn dat het liefde op het eerste gezicht wordt. De opvallende bladeren in allerlei kleurschakeringen maken de plant tot een echte eyecatcher die je gewoon in huis móet halen. Zo’n flamboyante verschijning is namelijk een fijne toevoeging aan elk huishouden. Bof jij even! Je kunt de plant nu online bestellen bij Eurofleur.

Oorsprong van de Croton

De Codiaeum, die ook wel bekend is onder zijn oude Griekse naam Croton, vindt zijn herkomst in Aziatische landen als India en Indonesië. Op deze tropische plekken kan je de plant nog steeds tegenkomen, met name aan bosranden. Hij wordt namelijk vaak gezien als afscheider. Deze exotische oorsprong geeft misschien al wel weg dat het een plant is die wel van een slokje houdt. De kamerplant is een dorstige, maar die liefde en aandacht verdient deze beauty dan ook echt.

Verschillende Crotons

Er zijn een groot aantal verschillende soorten van deze plant, maar de meest bekende en populaire zijn de Croton Variegatum en de Croton Petra. Meestal zit het verschil ‘m in de bladeren: zo is de bekendste variant de bonte Croton (Variegatum betekent namelijk ‘veelkleurig’), maar er zijn ook soorten met enkel een geel-groene tekening. De plant doet haast denken aan een regenboog. Daarmee fleurt ‘ie elk huishouden op! Het maakt de plant dan ook het ideale cadeau voor een verjaardag of housewarming.

Croton kopen | Tuincentrum Eurofleur

Verzorging

Zoals gezegd is de plant er eentje die wel wat aandacht kan gebruiken. Zorg dan ook dat de kluit altijd een beetje vochtig aanvoelt. Check dit regelmatig. Pas ook op met te koud water in de winter. Hierdoor kan de Croton zijn bladeren verliezen. De Croton houdt van een douche of een spraybeurt en in de zomer kan de plant ook even naar buiten in een regenbui. Eens per maand kan je wat kamerplantenvoeding geven. De Croton staat graag op een lichte tot zonnige plek. Laat de plant eerst wennen, want anders zou het kunnen dat het blad verbrandt. In de zomermaanden kan de Croton zelfs op het terras of op het balkon staan, mits de temperatuur niet beneden de 15 graden zakt.

Dan is het alleen nog maar een kwestie van genieten. Match ‘m met de juiste pot voor een spectaculair effect. Kom je ‘m snel bekijken in de winkel of kan je niet wachten? Dan kan je ‘m uiteraard vinden in onze webshop.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuintips
Tuintips voor de langste dag van het jaar

Op 20 juni is het de langste dag van het jaar. Dat betekent (mid)zomer! De ideale tijd om ervoor te zorgen dat je tuin- en balkonplanten nog lang en rijk zullen bloeien. Waarom en hoe ontdek je hier!

Lees meer...
vaderdag
Groene Vaderdag cadeaus

Geen inspiratie voor een mooi cadeau voor Vaderdag? Wel klaar met de sokken, stropdassen en aftershave? In ons tuincentrum in Leusden vind je gegarandeerd iets van zijn gading, of hij nu groene vingers heeft of niet!

Lees meer...
duurzaam tuinieren
Creëer schaduw in een 'coole' tuin

Zie je er ook zo tegenop dat de temperaturen deze zomer mogelijk opeens weer tropisch worden? Geen paniek! Ons tuincentrum heeft allerlei slimme oplossingen en alle benodigdheden om het hoofd (én lichaam) koel te houden.

Lees meer...
tuintips
15 tuintips voor juni

Juni is doorgaans een van de mooiste tuinmaanden. Ons tuincentrum geeft 15 handige en leuke tips om er volop van te kunnen genieten.

Lees meer...
Vacatures