Ode aan de Croton (Codiaeum)

Ode aan de Croton (Codiaeum)

Croton kopen | Tuincentrum EurofleurSoms komen er planten op je pad waar je meteen een klik mee hebt. Misschien omdat ze bijzondere bladeren hebben, lekker groot zijn of omdat er gewoonweg geen gebruiksaanwijzing nodig is. Met de Codiaeum zou het zomaar eens zo kunnen zijn dat het liefde op het eerste gezicht wordt. De opvallende bladeren in allerlei kleurschakeringen maken de plant tot een echte eyecatcher die je gewoon in huis móet halen. Zo’n flamboyante verschijning is namelijk een fijne toevoeging aan elk huishouden. Bof jij even! Je kunt de plant nu online bestellen bij Eurofleur.

Oorsprong van de Croton

De Codiaeum, die ook wel bekend is onder zijn oude Griekse naam Croton, vindt zijn herkomst in Aziatische landen als India en Indonesië. Op deze tropische plekken kan je de plant nog steeds tegenkomen, met name aan bosranden. Hij wordt namelijk vaak gezien als afscheider. Deze exotische oorsprong geeft misschien al wel weg dat het een plant is die wel van een slokje houdt. De kamerplant is een dorstige, maar die liefde en aandacht verdient deze beauty dan ook echt.

Verschillende Crotons

Er zijn een groot aantal verschillende soorten van deze plant, maar de meest bekende en populaire zijn de Croton Variegatum en de Croton Petra. Meestal zit het verschil ‘m in de bladeren: zo is de bekendste variant de bonte Croton (Variegatum betekent namelijk ‘veelkleurig’), maar er zijn ook soorten met enkel een geel-groene tekening. De plant doet haast denken aan een regenboog. Daarmee fleurt ‘ie elk huishouden op! Het maakt de plant dan ook het ideale cadeau voor een verjaardag of housewarming.

Croton kopen | Tuincentrum Eurofleur

Verzorging

Zoals gezegd is de plant er eentje die wel wat aandacht kan gebruiken. Zorg dan ook dat de kluit altijd een beetje vochtig aanvoelt. Check dit regelmatig. Pas ook op met te koud water in de winter. Hierdoor kan de Croton zijn bladeren verliezen. De Croton houdt van een douche of een spraybeurt en in de zomer kan de plant ook even naar buiten in een regenbui. Eens per maand kan je wat kamerplantenvoeding geven. De Croton staat graag op een lichte tot zonnige plek. Laat de plant eerst wennen, want anders zou het kunnen dat het blad verbrandt. In de zomermaanden kan de Croton zelfs op het terras of op het balkon staan, mits de temperatuur niet beneden de 15 graden zakt.

Dan is het alleen nog maar een kwestie van genieten. Match ‘m met de juiste pot voor een spectaculair effect. Kom je ‘m snel bekijken in de winkel of kan je niet wachten? Dan kan je ‘m uiteraard vinden in onze webshop.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

bloembollen
Toffe tulpen

Ook zo dol op tulpen? Ons tuincentrum in Leusden vertelt je er meer over en geeft handige tulpentips!

Lees meer...
tuinplanten
Kuip- en potplanten verzorgen

Heb je vorstgevoelige kuip- of potplanten in de schuur, garage, kas of een onverwarmde zolderkamer staan? Ons tuincentrum heeft praktische tips en info over de verzorging van je planten in de winterberging.

Lees meer...
bloembollen
Fleurige huis- en tuintips voor februari

Lees onze fleurige huis- en tuintips voor de maand februari.

Lees meer...
Verrassen met Valentijn

Anthuriums zijn een perfecte keuze voor Valentijnsdag en bieden een frisse, opvallende aanvulling op de traditionele rode rozen.

Lees meer...
Vacatures