Welke kamerplant past het beste in mijn woning? 

Tags:
Welke kamerplant past het beste in mijn woning? 

We zitten nu zoveel thuis en binnen, dus is het een goed idee om meer planten in huis te zetten. Sommige exemplaren zijn zelfs luchtzuiverend. Alleen dat is al een goede reden om een aantal planten in huis te nemen. Maar je kunt niet alle planten willekeurig in huis zetten. De een heeft veel licht en aandacht nodig en de ander kan het langer uithouden in de schaduw met minder verzorging. In dit blog lichten we een aantal kamerplanten uit en vertellen we je waar deze plant het beste tot zijn recht komt.  

 

Dracaena: sterke plant die op een schaduwrijke standplaats tevreden is 

De Dracaena staat ook wel bekend als de Drakenbloedboom. Deze plant is perfect voor op kantoor en dus ook op je thuiswerkplek. Dit komt door het makkelijke onderhoud en dat deze plant eigenlijk op iedere plek prima kan aarden. Je hoeft de plant pas water te geven als de grond echt droog aanvoelt. Hij verbruikt dus weinig water, geef hem in de winter een keer per week water en in de zomerperiode eens per 1 à 2 keer per week. Staat de plant echt op een donkere plek, dan kan hij zelfs nog langer zonder vers water.  

Eurofleur heeft verschillende varianten van de Dracaena in het assortiment. Maar over het algemeen kenmerkt deze plant zich door zijn spitse en langwerpige bladeren. Op het blad zie je vaak strepen. De kleuren van de strepen verschillend van wit, geel tot roze.  

Dit zijn de Dracaena's in onze webshop

 

Ficus: populaire kamerplant die van indirect licht houdt 

Dit is één van de meest populaire kamerplanten. De Ficus is dan ook in veel verschillende varianten verkrijgbaar. In het algemeen houdt deze plant wel van een licht vochtige bodem en een standplaats met veel licht.  

Je kunt deze plant snel verdrinken, dus is het heel belangrijk om de grond goed te checken voordat je water geeft. Door met je vinger twee knokkels diep in de grond te steken kun je de vochtigheid controleren. Is de grond zes dagen na watergeven nog steeds erg nat? Dan krijgt de Ficus te veel water, is de grond na twee dagen al droog? Dan krijg de plant te weinig water.  

Dit zijn de Ficussen in onze webshop

 

Monstera: speelse kamerplant met voorkeur voor een (half)schaduw standplaats 

Deze plant wordt ook wel de gatenplant genoemd. Hij is heel goed te verzorgen en kan gemakkelijk op een schaduwrijke standplaats komen te staan. Je kunt de Monstera zijn gang laten gaan, dan groeien de stelen de breedte en hoogte in. Het wordt dan een ware eyecatcher. Wil je toch liever de hoogte in werken? Dan kun je kiezen om de bladeren aan een stam te binden, dan kun je de stelen omhoog laten groeien.  

Deze plant heeft niet heel veel water nodig. In de winter kan hij gemakkelijk een weekje in de droge grond staan. Het is dus een ideale plant voor personen die hun planten nog wel eens vergeten. De Monstera is ook heel makkelijk te vermeerderen! 

 

Schefflera: sierlijke plant met voorkeur voor een lichte standplaats 

De kleine bladeren die dicht tegen elkaar groeien maakt de plant een sierlijk exemplaar. Deze plant voelt zich het meest comfortabel als hij op een lichte plek staat zonder direct in het zonlicht te staan.  

Ook deze plant kan in het rijtje ‘makkelijk te verzorgen planten’. De Schefflera verbruikt weinig water en heeft dus genoeg aan een lichtvochtige grond.  

 

Bestel jouw perfecte kamerplant online (of telefonisch) bij Tuincentrum Eurofleur 

Natuurlijk hebben we naast deze fantastische groene eyecatcher nog meer kamerplanten in onze webshop. Staat jouw kamerplant niet in de webshop? Dan kun jij jouw favoriete kamerplant ook telefonisch bestellen, want we hebben nog veel meer soorten in ons tuincentrum staan. Let op; kamerplanten dienen afgehaald te worden in Leusden. Wil je je planten toch laten bezorgen? Bel naar ons tuincentrum voor onze bezorgopties! 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

kamerplanten
Koningsdag! 'Oranje boven' in huis en tuin!

Koningsdag komt eraan en Nederland kleurt langzaam aan weer helemaal oranje! Zelf als je niet koningsgezind bent is het een fijne, opbeurende kleur, zowel binnen als buiten. Ons tuincentrum in Leusden geeft (combinatie)tips voor de mooiste oranje snijbloemen, kamer-, tuin- en balkonplanten.

Lees meer...
onkruid
Onkruid? Weg ermee!

Alles staat weer in bloei, inclusief het onkruid. Wij geven tips voor het herkennen en verwijderen van onkruid.

Lees meer...
duurzaam tuinieren
Maak van je tuin een vlinderparadijs

Zou je ook graag meer kleurrijke vlinders zien rondfladderen in je tuin of op je balkon of (dak)terras? Ons tuincentrum helpt jou én deze mooie insecten graag met vlindervriendelijke tuintips en de beste planten die je kunt inzetten als vlindermagneet.

Lees meer...
moestuin
Moestuinieren in april

Houd je van lekker en gezond eten? En van tuinieren? Dan ga je nu natuurlijk aan de slag met het zaaien en opkweken van je eigen groenten en kruiden. Ons tuincentrum geeft je vruchtbare tips!

Lees meer...
Vacatures